Карта бойових дій в Україні 31 серпня

Карта бойових дій в Україні 31 серпня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 31 серпня, в Україні розпочався 920-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 31 серпня.

Президент України Володимир Зеленський 30 серпня звільнив з посади командувача Військово-повітряних сил України генерал-лейтенанта Миколу Олещука.

Нещодавно російські війська просунулися в районі Сватового, Покровська та Донецька.

Український генеральний штаб повідомив, що російські війська продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Липці та на північний схід від Харкова в районі Плетенівки та Вовчанська.

Російський блогер заявив 30 серпня, що російські війська відобразили українські штурмові групи, які атакували в районі Огірцеве (на північний схід від Харкова).

Український генеральний штаб повідомив, що російські війська провели наступальні операції в таких районах:

Російські війська нещодавно просунулися в районі Покровська на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються в цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 29 серпня, показують, як підрозділи російського 60-го мотострілецького батальйону піднімають російський прапор у дачному районі на північний схід від Карлівки (на південний схід від Покровська), а додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 30 серпня, показують, як підрозділи російської 114-ї мотострілецької бригади встановлюють прапор на дачах на захід від Карлівки.

Українська бригада, яка працює на Курахівському напрямку (на захід та південний захід від Донецька), опублікувала кадри того, як українські війська відбивають посилену російську механізовану атаку чисельністю в роту, і повідомила, що українські війська знищили 13 з 17 російських броньошин у напрямку Георгіївки.

Представник Таврійської групи військ України капітан Дмитро Лиховий заявив, що на Гуляйпольському напрямку, у районі Роботино і східному (лівому) березі Дніпра обстановка спокійна, у російських військ немає достатніх ресурсів щодо регулярних великих атак цих напрямах. Лиховий заявив, що низький темп дій російських військ на цих напрямках може бути пов'язаний з перекиданням кількох російських підрозділів із цих напрямів у Курську область.

Последние новости