СБУ затримала агента ГРУ, який коригував удари по Києву через відеопастки

СБУ затримала агента ГРУ, який коригував удари по Києву через відеопастки. || фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки (ГРУ), який розміщував камери для коригування ударів по Києву. 

Чоловік допомагав спрямовувати ракети й дрони, а також підпалював об'єкти "Укрзалізниці". Головними цілями були енергетичні об'єкти та інфраструктура залізниці.

Агент, мешканець Харкова, був завербований через Телеграм-канал, де шукав "легкий заробіток". За наказом російської розвідки, він прибув до Києва й орендував квартиру з видом на ТЕС, де встановив камеру з дистанційним доступом для моніторингу. Також він облаштував ще один спостережний пункт біля столиці та встановив приховані відеопристрої для відслідковування повітряних ударів по лініях електропередач.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом агент повернувся до Харкова під виглядом візиту до батьків, щоб підпалити релейну шафу на залізниці. Спецслужби відстежували його дії і зрештою затримали в орендованій квартирі в Києві, коли той налаштовував нову камеру для фіксації атак. Під час обшуків були вилучені телефони та відеопристрої, що підтверджують його шпигунську діяльність на користь РФ.

Зловмиснику висунуто підозру в державній зраді. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. 

Последние новости