Карта бойових дій в Україні 10 вересня

Мапа бойових дій в Україні 10 вересня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 10 вересня, в Україні розпочався 930 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ. 

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 10 вересня.

Російські війська провели контратаки в Курській області на тлі українських наступальних операцій у цьому районі 9 вересня. Зазначається, що українські війська продовжували просуватися на південний захід від Коренево в районі Снагосту та Вишневки, на північний захід від Суджі в районі Малої Локні, на північ від Суджі в районі Мар'ївки, на північний схід від Суджі в районі Мартинівки та на південний схід від Суджі в районі Черкаської Конопельки 8 та 9 вересня.

Бої тривали на північ та північний схід від Харкова 9 вересня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська провели наземні атаки в районі Вовчанська (на північний схід від Харкова) та Глибокого (на північ від Харкова) 8 та 9 вересня. Російський блогер заявив, що Повітряно-космічні сили Росії знищили міст через річку Вовчу поблизу Охрімівки та Малої Вовчої Харківської області (обидва на північний схід від Вовчанська).

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна 9 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська продовжували наземні атаки на північний схід від Куп'янська в районі Сеньківки, на схід від Куп'янська в районі Петропавлівки, на південний схід від Куп'янська в районі Степової Новоселівки, Кислівки, Котлярівки та Табаївки, на північний захід від Сватового в районі Стельмахівки та Глушківки та у напрямку Лозової, на захід від Сватового в районі Андріївки, на захід від Сватового біля Мясожарівки, на південний захід від Сватового біля Чернещини, на північний захід від Кремінної в районі Новосадово, Невського та Макіївки, на захід від Кремінної в районі Торського, та південно-західніше Кремінної в районі Дібрової 8 та 9 вересня.

Армія РФ продовжує наступальні операції на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, на схід від Сіверська Верхньокам'янського і на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Званівки 8 та 9 вересня. 

Російські війська нещодавно трохи просунулися на північ від Часового Яру і продовжили наступальні операції у цьому районі 9 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, показують, що російські війська нещодавно досягли незначних успіхів у полях на північ від Калинівки (на північ від Часового Яру).

Крім того, війська РФ продовжують наступальні операції в районі Часового Яру, на північ від Часового Яру у напрямку Травневого та на південний схід від Часового Яру в районі Андріївки та Кліщіївки 8 та 9 вересня. 

Російські війська нещодавно просунулися у східному Торецьку та продовжили наступальні операції у цьому районі 9 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, вказують на те, що російські війська просунулися у південному Торецьку. 

За повідомленнями, російські війська продовжували просуватися у напрямку Покровська, але не досягли жодних підтверджених успіхів 9 вересня. Російський блогер заявив, що російські війська просунулися ближче до Гірника (на південний схід від Покровська), хоча ISW не спостерігав візуального підтвердження цієї заяви. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська захопили Мемрик (на південний схід від Покровська), хоча ISW не спостерігало візуального підтвердження того, що російські війська захопили населений пункт.

Російські війська не досягли жодних підтверджених успіхів на захід від Донецька 9 вересня на тлі наступальних операцій у цьому районі. Російський блогер заявив, що російська армія просунулися далі на північ і захід Красногорівки, хоча ISW не спостерігав візуального підтвердження цієї заяви. Російські війська продовжили наступальні операції в районі Красногорівки та Георгіївки 9 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, на яких видно, як російський солдат розмахує російським прапором на Південнодонбаській шахті № 1 (на північний схід від Вугледару), вказують на те, що російські сили нещодавно просунувся в цьому районі.

9 вересня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. 8 і 9 вересня позиційні бої продовжилися в районі Роботино та Малої Токмачки (на північний схід від Роботино). 

Російська армія, 9 вересня просунулися на острови в дельті річки Дніпро під час продовження позиційних боїв на східному (лівому) березі Херсонської області. Російський блогер заявив, що війська РФ просунулися до південного острова Круглик (на південь від Херсона), але ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.

Последние новости