Карта бойових дій в Україні 11 вересня

Мапа бойових дій в Україні 10 вересня. || Фото: glavcom.ua

Сьогодні, 11 вересня, в Україні розпочався 931 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. ЗСУ виходять з оточення та проводять локальні контратаки.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 11 вересня. 

Російські сили продовжують наступальні операції на півночі Харківської області 10 вересня, але підтверджених просувань не відбулося. Російські сили атакують у напрямку Харкова, переважно використовуючи легкі транспортні засоби, такі як мотоцикли та квадроцикли. 

Російські війська нещодавно незначно просунулися на північний захід від Кремінної під час продовження наступальних операцій вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні відеоматеріали, опубліковані 10 вересня, свідчать про незначне просування російських військ уздовж лісосмуги на південний схід від Макіївки (на північний захід від Кремінної). Також ворог продовжував наступальні операції на схід від Куп'янська поблизу Петропавлівки; на південний схід від Куп'янська поблизу Глушківки, Лозової та Стельмахівки; на північний захід від Кремінної біля Черешчини, Дружелюбівки, Твердохлібового, Новосадового та Невського; на захід від Кремінної біля Торського; і на південний захід від Кремінної поблизу Діброви 9 та 10 вересня.

Заступник командира однієї з українських бригад, що діє поблизу Кремінної, заявив, що російські війська зосереджують свої наступальні зусилля біля Макіївки і що вони провели ротацію, замінивши виснажений мотострілецький полк на інший, нещодавно поповнений.

Армія РФ нещодавно незначно просунулася на північний схід від Сіверська під час продовження атак у цьому районі 10 вересня. Геолокаційні відеоматеріали, опубліковані 10 вересня, свідчать про незначне просування російських військ на полях на північний захід від Білогорівки (північний схід від Сіверська). Продовжувались наземні атаки на схід від Сіверська поблизу Верхньокам'янського; на південний схід від Сіверська поблизу Спірного та Івано-Дар'ївки; і на південь від Сіверська біля Званівки 9 та 10 вересня.

Російські війська продовжували наступальні операції поблизу Часового Яру 10 вересня, проте підтверджених змін на лінії фронту не було. Міністерство оборони Росії заявило, що війська захопили Григорівку (на північ від Часового Яру) та більшу частину Калинівки (на північний схід від Часового Яру). Російська армія продовжувала наступальні операції на сході Часового Яру; на схід від Часового Яру поблизу Іванівського; і на південь від Часового Яру біля Білої Гори 9 та 10 вересня. Підрозділи 200-ї окремої мотострілецької бригади Росії імовірно продовжують діяти поблизу Часового Яру.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на сході Торецька під час триваючих боїв у цьому районі 10 вересня. Геолокаційні відеоматеріали, опубліковані 5 вересня, свідчать про незначне просування російських військ на сході Торецька. Російські джерела стверджують, що війська просунулися приблизно на 800 метрів у східному Торецьку і на один кілометр від Нью-Йорка (на південь від Торецька), але Інститут вивчення війни (ISW) не підтвердив ці заяви. Російські війська також продовжили наступальні операції на північний схід від Торецька біля Дружби і на південь від Торецька біля Неліпівки 9 та 10 вересня. За повідомленнями, підрозділи 9-ї мотострілецької бригади Росії діють у Нью-Йорку. 

Російські війська продовжували наземні атаки на заході Запорізької області 10 вересня, проте підтверджених змін на лінії фронту не було. Бої тривали на північний захід від Роботиного поблизу Малих Щербаків та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки. Речник українського угруповання військ "Таврія" капітан Дмитро Лиховий повідомив, що російські війська останнім часом значно посилили авіаудари по прифронтових районах на півдні України. 

Армія РФ продовжує наземні атаки в східній (лівобережній) частині Херсонської області 10 вересня, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано. Російський мілблогер 10 вересня заявив, що російські війська просунулися в дельті річки Дніпро на північ від Козачих Лагерів і наближаються до західного (правого) берега Дніпра, але Інститут вивчення війни (ISW) не спостерігав візуального підтвердження цієї заяви. Лиховий зазначив 10 вересня, що російські війська здійснили 40 атак на північ від Кринки та в дельті річки Дніпро з 6 по 10 вересня, зосереджуючи свої атаки з напрямку Білогрудового (на південний захід від Херсона та в межах дельти Дніпра).

 

Последние новости