Карта бойових дій в Україні 21 вересня

Мапа бойових дій в Україні 21 вересня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 21 вересня, в Україні розпочався 941 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 вересня.

Українські сили продовжували атакувати на захід від виступу в Курській області 20 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Міністерство оборони Росії (МО) заявило, що російські сили відбили українські атаки в районі Нового Шляху та с. Медведжье (на південний захід і південний схід від Глушково відповідно). Російські блогери заявили, що українські сили також продовжують атаки в районі Червоножовтневого та Вольфіно (обидва на південний захід від Глушкова) і намагаються оточити російські сили у Веселому (на північний схід від Вольфіно та на південний захід від Глушково). Деякі блогери заявили, що українські сили провели скорочену механізовану атаку чисельністю роти у районі Веселого 20 вересня, але російські сили відбили атаку.

Нещодавно українські та російські війська просунулися на півночі Харківської області на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, на північ і північний схід від Харкова 20 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 вересня, показують, що українські війська просунулися до вулиці Героїв Чорнобиля в центральній частині Вовчанська (північний схід від Харкова), на південний захід від Вовчанського агрегатного заводу.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на північний захід від Кремінної на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 20 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 і 20 вересня, вказують на те, що російські війська просунулися в північно-західній частині Макіївки та на полях на схід від Невського (обидва на північний захід від Кремінної). Російські блогери також стверджували, що російські війська просунулися в Макіївці, а один блогер стверджував, що російські війська захопили все селище, хоча ISW поки не бачив підтвердження того, що російські війська захопили всю Макіївку.

За останні місяці українські сили незначно просунулися в напрямку Сіверська на тлі російських атак, що тривають, у цьому напрямку 20 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 вересня, показують, що українські сили незначно просунулися на північний схід від Верхньокам'янського (на схід від Сіверська) та на захід від Сакко та Ванцетті (на південний захід від Сіверська), хоча ці поступи, ймовірно, не є недавніми. Російські сили провели атаки на південний схід від Сіверська в районі Івано-Дарівки та Виїмки 19 та 20 вересня.

Російські війська нещодавно незначно просунулися в східному Торецьку на тлі боїв у цьому районі 20 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 вересня, показують, що російські війська нещодавно трохи просунулися на схід до вулиці Терешкової у східному Торецьку. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися далі в Торецьку та на південь від Торецька в районі Нью-Йорка, але ISW не виявила підтвердження цим заявам. Російські війська продовжували наступальні операції у Торецьку; на північний схід від Торецька в районі Дачного; на південь від Торецька у районі Нелипівки; та біля Торецька у напрямку Щербинівки 19 та 20 вересня.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на південний схід від Покровська на тлі боїв, що продовжуються, на схід і південний схід від міста 20 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 вересня, показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися на південний захід від Михайлівки (на південний схід від Покровська та на схід від Селідово).

Генштаб України повідомив, що 19 та 20 вересня російські війська провели наступальні операції у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей у районі Рівного (південно-західніше Великої Новосілки).

Російські війська продовжували обмежені позиційні операції на заході Запорізької області 20 вересня, але підтверджених змін на фронті не було. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська провели наземні атаки поблизу Работіно; на північ від Роботного біля Новоданилівки; на північний схід від Работіно біля Малої Токмачки; та на північний захід від Роботино у напрямку Новоандріївки, Лобкового та П'ятихаток. Російські війська також, як повідомляється, завдали удару П'ятихаткам плануючими бомбами і провели авіаудар по Кам'янському. Представник Південної добровольчої армії України Сергій Братчук заявив 20 вересня, що російські війська почали використовувати бомби, що планують, з уніфікованими модулями планування та корекції (UMPCs) на запорізькому напрямку.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на східному (лівобережжі) Херсонської області. Повідомляється, що підрозділи 61-ї бригади морської піхоти Росії (Ленінградський військовий округ [ЛВО], колишній Північний флот) діють на Херсонському напрямку.

Последние новости