Карта бойових дій в Україні 22 вересня

Мапа бойових дій в Україні 22 вересня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 22 вересня, в Україні розпочався 942 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ. 

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 22 вересня.

21 вересня українські війська продовжили наступальні дії в Курській області, але не досягли підтверджених успіхів. Російські блогери повідомили, що українські атаки в Глушківському районі (включаючи Новий Пут і Медвежье) та на північ від Суджі стають менш інтенсивними.

Російські війська відбили території на українському виступі в Курській області та провели контратаки в районах Любимівки, Камишівки, та Снагоста. Геолокаційні дані підтверджують просування частин 83-ї ВДВ бригади на південь від Камишівки.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що російські підрозділи, зокрема 810-та морська піхота та 106-та ВДВ дивізія, наступають у напрямку Кем'яного, Ветреного, та Любимівки. Російські сили також перекинули резерви, включаючи артилерійські підрозділи та додаткові війська до Курської області. Крім того, вони відновлюють понтонні переправи і нещодавно відремонтували міст біля Званного.

За даними українського командування, російські сили скинули понад 1300 плануючих бомб на райони Курської області, де діють українські війська.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на північ від Харкова під час триваючих боїв на північ від Харкова біля Липців і на північний схід від Харкова у Вовчанську 21 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 вересня, показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися в межах дачного району на захід від Глибокого (на північ від Харкова).Українське Харківське угруповання військ 21 вересня повідомило, що біля Глибокого два російські мотоцикли намагалися дістатися до передових позицій російського 11-го танкового полку (18-ї мотострілецької дивізії 11-го армійського корпусу (АК) Ленінградського військового округу (ЛМО)), але підірвалися. на українських шахтах.

21 вересня російські війська, ймовірно, захопили Кислівку (південний схід від Куп’янська) та, за повідомленнями, Невське (північний захід від Кремінної) під час наступальних операцій вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри свідчать про просування російських сил на захід від Кислівки, але наявність їх у Невському поки що під питанням, попри прапор, що майорить у селі. Український Генштаб підтвердив, що росіяни зосередили наступ у районі Невського, але точна ситуація в населеному пункті залишається невизначеною.

Російські сили продовжили наземні атаки на північний схід від Куп’янська біля Синьківки, на південь біля Кругляківки та Степової Новоселівки, а також на північний захід від Кремінної поблизу Дружелюбівки, Зарічного, та Торського.

Повідомляється, що 20 і 21 вересня російські війська продовжували наступальні операції на південний схід від Сіверська в районі Вимки, але не зробили підтверджених наступів. Повідомляється, що на захід від Соледара (на південний захід від Сіверська) діють медичні підрозділи бригади «Вовки» (російський добровольчий корпус).

20 і 21 вересня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, але не просувалися. Український Генштаб повідомив, що російські війська атакували поблизу Часового Яру; на північний схід від Часів Яр біля Калинівки та в напрямку Майського; на південний схід від Часів Яр біля Іванівського та Андріївки; і на південь від Часів Яр поблизу Білої Гори.

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у центрі Торецька та на південний захід від населеного пункту. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 та 21 вересня, показують, що російські війська незначно просунулися в центрі Торецька та центральній Леонідівці (на південний захід від Торецька), а російські блогери стверджують, що російські війська також просунулися вздовж вулиць Дружби та Івана Карабиця в центрі Торецька.20 і 21 вересня російські війська продовжували наступальні дії на північний схід від Торецька в районі Дачного, в районі самого Торецька, на південь від Торецька в районі Неліпівки і в районі Торецька в напрямку Щербинівки.

21 вересня російські війська продовжували наступ на схід і південний схід від Покровська, але без підтверджених успіхів. Російські блогери стверджували, що російські сили просунулися на 2,3 кілометра поблизу Гродівки та досягли східної околиці Миколаївки, а також на 850 метрів на захід від Українська, захопивши шахту "Селидівська", однак ці дані не підтверджені.

Російські війська активні на схід від Покровська в районах Воздвиженки, Новоторецького, Гродівки та на південний схід у районах Новогродівки, Селидового і Гірника. Російські джерела повідомляють, що війська змінили тактику, зосереджуючись на оточенні українських позицій біля Гірника та Селидового.

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька і провели механізовану атаку поблизу Пречистівки 20 вересня, де брали участь частини 5-ї танкової бригади. Українська бригада відбила атаку біля Костянтинівки, знищивши п'ять російських БТРів під час штурму, що включав 35 бронетехнік і дев’ять танків. Російські війська продовжували наступальні дії біля Костянтинівки, Вугледара, Новоукраїнки та Пречистівки, де діють частини 40-ї окремої бригади морської піхоти.

21 вересня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив про удари по російських об'єктах у районі Бердянськ-Маріуполь.

Російська армія нещодавно здійснила механізований наступ на південний захід від Донецька, зокрема на північний схід від Пречистівки. Українські військові відбили механізовану атаку біля Костянтинівки, під час якої було знищено п'ять російських БТРів. Російські війська продовжували наступальні дії біля Костянтинівки, Вугледара, Пречистівки та інших населених пунктів.

Український Генштаб повідомив 21 вересня, що російські війська атакували поблизу Гуляйполя. 20 і 21 вересня тривали позиційні бої на заході Запорізької області в районі Роботиного, на північ від Роботиного в районі Новоандріївки, на північний захід від Роботиного в районі Новоандріївки та Лобкового та на північний схід від Роботиного в районі Малої Токмачки. Повідомляється, що підрозділи північноосетинського батальйону «Аланія» (російського добровольчого корпусу) ведуть бої на трасі в напрямку Оріхова.Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов заявив, що російські системи ППО збили дві українські керовані авіаційні бомби, спрямовані на Токмак. залишити саме головне і більше деталей

20 і 21 вересня на східному (лівобережному) Херсонщині тривали позиційні бої. Російські блогери стверджували, що 21 вересня російські війська перехопили кілька українських ракет по окупованому Криму.

Последние новости