Карта бойових дій в Україні 3 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 3 жовтня || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 3 жовтня, в Україні розпочався 943 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 3 жовтня.


2 жовтня українські війська продовжили атаки на позиції в Глушківському районі, проте підтверджених успіхів не досягли. Російські джерела повідомили про бої поблизу Веселого та Обухівки, стверджуючи, що їхні війська відбили атаки, знищивши українську бронетехніку. Російське Міноборони також заявило про контратаки поблизу Нового Путу.

У той же день українські сили продовжували штурми в Курській області, але також без підтверджених успіхів. Російські джерела повідомили про бої біля Кореневого, Ольговки, Суджі та Плехового, стверджуючи, що їхні війська відбили українські атаки та навіть просунулися в деяких районах.

2 жовтня російські війська продовжували наступальні дії на північ і північний схід від Харкова, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано. Російські джерела стверджували, що частини 41-го мотострілецького полку захопили Старицю та частину лісу на північ від Зеленого, проте візуальних підтверджень немає. Російські війська також здійснили атаки поблизу Вовчанська і застосували термобаричну бомбу ОДАБ-9000, але українська сторона заперечила це, зазначивши використання меншої бомби.

2 жовтня російські війська просунулися на південний захід від Сватового та на північний захід від Нововодяного. Міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов заявив, що підрозділи 3-ї мотострілецької дивізії захопили Макіївку і просуваються до Рубців, хоча ISW не підтвердило захоплення Макіївки. Російські війська продовжували атаки на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на південний захід від Куп'янська та поблизу Сватового, Кремінної й Серебрянського лісництва 1 і 2 жовтня.

Російські війська 2 жовтня дещо просунулися на південний схід від Сіверська, зокрема на північ від Спірного, хоча підтверджень захоплення Верхньокам'янського немає. Російські сили продовжили наступальні дії в районі Часового Яру, але змін на лінії фронту не зафіксовано. Бої точилися біля Часового Яру, Григорівки, Іванівського, Андріївки, Кліщіївки, Білої Гори та Ступочок. Підрозділи 98-ї повітряно-десантної дивізії продовжують діяти поблизу Часового Яру.

 
2 жовтня російські війська продовжили наступ у районі Торецька, проте підтверджених змін лінії фронту не було. Російські мілблогери заявили про просування на 200 метрів у центрі Торецька і спробу оточити українські сили, але підтверджень цього немає. Бої тривали біля Торецька, Неліпівки та в напрямку Щербинівки.

2 жовтня російські війська незначно просунулися на схід і південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри підтвердили просування на схід від Гродівки та на південь від Цукуриного. Російські мілблогери повідомляли про штурм уздовж траси М-30 у напрямку Селидового та просування біля Селидівської лікарні. Також стверджується про просування на захід від Новоторецького та захоплення полів біля Невельського, хоча російські сили натрапляти на труднощі через удари українських дронів. Бої тривали на схід і південний схід від Покровська, зокрема біля Селидового та Невельського.

2 жовтня українські військові визнали, що російські війська захопили Вугледар, і українське командування дозволило відступ для збереження сил. Російські війська продовжили наступ на північний захід від Вугледара, зокрема біля Костянтинівки, Катеринівки та Богоявленки. Російські мілблогери стверджували про просування в цих районах, але підтверджень немає.

Російські війська також продовжили атаки на захід від Донецька, зокрема в районі Георгіївки та Курахового, але змін лінії фронту не було.

1 і 2 жовтня тривали позиційні бої на заході Запорізької області в районі Новоданилівки (на північ від Роботиного), Малих Щербаків і Кам’янського (обидва на північний захід від Роботиного), але лінія фронту не змінювалася. Повідомляється, що підрозділи російського 503-го мотострілецького полку (19-а мотострілецька дивізія 58-ї загальновійськової армії (ОГА) Південного військового округу (ПВО)) продовжують діяти на оріхівському напрямку.

Український Генштаб 2 жовтня повідомив, що російські війська не проводили наступальних дій на Херсонському напрямку.

Последние новости