Карта бойових дій в Україні 14 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 14 вересня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 14 жовтня, в Україні розпочався 964 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ. 

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 14 жовтня.

Російські військові джерела повідомили, що станом на 11 жовтня російські війська відвоювали близько 19 населених пунктів у Курській області, хоча конкретні назви не були зазначені. Водночас українські військові частково відновили втрачені позиції. Командувач чеченського спецназу Ахмат Апті Алаудінов заявив, що від початку вторгнення українські війська втратили контроль над цими населеними пунктами.

11 і 12 жовтня російські війська намагалися витіснити українські сили з Глушковського району. За словами російського мілблогера, підрозділи 56-го, 137-го та 119-го десантно-штурмових батальйонів провели контратаки і відкинули українські війська від Обуховки та Веселого. Проте українські сили зберегли позиції на міжнародному кордоні поблизу Нового Путу. Російські блогери також повідомили про продовження штурмів і невизначені тактичні успіхи в цьому районі.

На лівому фланзі основного українського виступу в Кореневському районі та правому в Суджанському російські війська нібито продовжували наступ, очистивши три квадратних кілометри території між Крем’яним та Ольговкою. Було зафіксовано, що російські підрозділи наблизилися до північно-західної околиці Суджі, а також тривали бої в Новоіванівці. Російські блогери стверджували, що російські війська захопили Зелений Шлях і Нижній Клин.

Російські та українські джерела не повідомляли про бойові дії на півночі Харківської області 13 жовтня. Повідомляється, що підрозділи російського 9-го мотострілецького полку (51-а загальновійськова армія (ОГА), колишній 1-й армійський корпус «ДНР» (ДНР)) діють поблизу Липців (на північ від Харкова).

13 жовтня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених успіхів не досягли. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися ближче до річки Оскіл біля Кругляківки (на північний захід від Сватового), хоча ISW не знайшло візуального підтвердження цього твердження. Російські війська продовжували наступальні дії на схід від Куп'янська в районі Петропавлівки та Кучерівки; на північний захід від Сватового біля Колісниківки, Кругляківки, Степової Новоселівки, Піщаного, Вишневого, Лозової; на захід від Сватового біля Мясожарівки; на північний захід від Кремінної біля Новомихайлівки, Дружелюбівки, Греківки, Невського, Новосадового; і на захід від Кремінної під Торським і Тернами 12 і 13 жовтня. Повідомляється, що на куп’янському напрямку діють підрозділи 25-ї окремої мотострілецької бригади (6-а загальновійськова армія Ленінградського військового округу (ЛВО)), а на куп’янському напрямку – 144-ї мотострілецької дивізії (20-а ОМС Московського військового округу). ), як повідомляється, продовжують діяти на Лиманському напрямку.

Українські війська 12 жовтня завдали удару по російському складу паливно-мастильних матеріалів поблизу окупованих Ровеньків Луганської області. У Генштабі України повідомили, що Головне управління військової розвідки (ГУР) України та українські війська завдали удару по складу, а російські джерела стверджують, що українські війська завдали удару по паливно-мастильному складу. танк на депо з безпілотником.

13 жовтня російські війська вели наступальні дії під Сіверськом, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. У Генштабі України повідомляли, що 12 і 13 жовтня російські війська вели наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та на південний схід від Сіверська в районі Івано-Дарівки та Виїмки. Російське джерело стверджувало, що російські війська просунулися на північ від Верхньокам'янського, але ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.Повідомляється, що поблизу Верхньокам’янського діють підрозділи 2-ї артилерійської бригади РФ (3-ї загальновійськової армії (ОСА), колишній 2-й армійський корпус (АК) ЛНР.

13 жовтня російські війська вели наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту не було. 12 і 13 жовтня російські війська вели наступальні дії в районі Часового Яру, на північ від Часового Яру біля Калинівки та на південь від Часового Яру біля Ступочок. Речник української бригади, яка діяла під Часовим Яром, 13 жовтня повідомив, що російські війська ведуть наступ здебільшого піхотою невеликими групами і практично не ведуть механізованих штурмів. Російський блогер заявив, що українські безпілотники з оглядом від першої особи (FPV) заважають російським військам просуватися до Ступочок.Повідомляється, що підрозділи російського 1442-го мотострілецького полку (6-а мотострілецька дивізія, 3-й АК) діють поблизу Кліщіївки (на південний схід від Часів Яр).

Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Торецька на тлі триваючих наступальних операцій у цьому районі 13 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 жовтня, показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися в межах східного Торецька.12 і 13 жовтня російські війська вели наступальні операції під Торецьком і на захід від Торецька в районі Щербинівки. Речник українського Луганського угруповання військ майор Анастасія Бобовнікова 12 жовтня повідомила, що російські війська під час штурмових операцій у Торецьку переодягаються у цивільний одяг, що є військовим злочином, якщо підтвердиться.Повідомляється, що в межах Торецька діють підрозділи російської 123-ї мотострілецької бригади (3-ї ОМСБр) і батальйону «Лавіна» (132-а ОМСБр, 51-а ОСА [колишній 1-й ОК ДНР], Південний військовий округ [ПВО]).

Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на південний схід від Покровська на тлі продовження наступальних операцій Росії в цьому районі 13 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на північ від Селидового (на південний схід від Покровська). Міністерство оборони Росії (МО) стверджувало, що російські війська захопили Михайлівку (на південний схід від Покровська та безпосередньо на схід від Селидового), а ISW оцінило, що російські війська захопили населений пункт станом на 22 вересня. Російські блогери стверджували, що частини російської 114-ї мотострілецької бригади (51-ї ОМС) захопили Цукурине (на південний схід від Покровська та на південь від Селидового), а ISW оцінило, що російські війська захопили населений пункт станом на 7 жовтня. Російські війська вели наступальні операції на схід від Покровська в районі Промінь, Миролюбівка та Мирноград та на південний схід від Покровська в районі Цукурине, Новодмитрівка, Сухий Яр, Лисівка, Селидове, Крутий Яр, Кремінна Балка, Курахівка, Новоселидівка, Гірник, Желанне Друге, Зоряне та Ізмайлівка. 12 і 13 жовтня.Український військовослужбовець, який діє на Покровському напрямку, 13 жовтня повідомив, що російські війська починають використовувати в штурмі бронетехніку. Російські джерела стверджують, що російські війська завдали удару по шахті Коротченка на східній околиці Селидового з ракети класу «повітря-поверхня» Х-38МЛ.

12 і 13 жовтня російські війська здійснили наземні штурми в західній Запорізькій області поблизу Роботиного, але не досягли жодних підтверджених успіхів. У Міноборони Росії заявили, що в Запорізькій області діють підрозділи російського загону БАРС-32 (Бойовий резерв Російської Федерації) і підрозділи російського загону "Валикрія" (4-та в/база 58-ї загальновійськової армії). Південний військовий округ [ПВО]), як повідомляється, продовжують діяти поблизу Кам’янського (на південь від Степногірська).

12 і 13 жовтня український Генштаб повідомляв, що російські війська вели наступ на дніпровському напрямку, маючи на увазі, ймовірно, лівобережну (східну) Херсонську область та острови в дельті річки Дніпро. 12 жовтня речник Південного оперативного командування України Владислав Волошин заявив, що російські війська протягом останнього тижня активізували наступальні дії на дніпровському напрямку та зазвичай проводять п’ять-сім штурмів на день невеликими групами піхоти. Волошин додав, що російські війська накопичують озброєння та техніку на Кінбурнській косі, і припустив, що російські війська можуть почати наступ на сусідні острови в районі впадіння Дніпровської затоки в Чорне море.

Последние новости