Карта бойових дій в Україні 25 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 25 жовтня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 25 жовтня, в Україні розпочався 975 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія настає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 25 жовтня.

Пов'язаний із Кремлем російський блогер заявив 23 жовтня, що українські війська зберігають позиції вздовж залізничної лінії на південь від Нового Шляху (на південь від Глушкова) у Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області.

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 24 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська продовжили наземні атаки на північний схід від Харкова в районі Вовчанська, Стариці (на південний захід від Вовчанська) та Тихого (на схід від Вовчанська) 23 та 24 жовтня. Російські військери заявили 24 жовтня, що українські війська атакували в районі Хатіще (на північний захід від Вовчанська). Представник української бригади, що діє на харківському напрямку, заявив 24 жовтня, що російські війська створили високоякісні укріплення, побудовані глибоко в землі на харківському напрямку, викопавши багатоповерхові ями.

Російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної на тлі наступальних операцій, що продовжуються, уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 24 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, показують російський прапор, що майорить у центрі Новосадова (на північний захід від Кремінної), що вказує на те, що російські війська захопили селище та поля на схід від селища. 22 жовтня Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська захопили Новосадово, а російські військові блогери нещодавно заявили, що в захопленні селища брали участь підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії (20-а загальновійськова армія [САА], Московський військовий округ [МВО]). Російський блогер заявив, що захоплення Новосадово дозволяє російським військам розпочати нові наступальні операції на лівому березі річки Жеребець, і заявив, що російські війська також нещодавно витіснили українські війська з Невського (на північний захід від Кремінної).

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Сіверська на тлі наступальних операцій у цьому районі 24 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися вздовж залізничної лінії на південний схід від Виїмки (південний схід від Сіверська). Український генеральний штаб повідомив, що російські війська атакували у районі Виїмки 24 жовтня. Повідомляється, що артилерійські підрозділи російської 85-ї окремої мотострілецької бригади (3-а загальновійськова армія [САА], колишній 2-й армійський корпус т.з.Луганської Народної Республіки [АК ЛНР], Південний військовий округ [ЮВО]) діють на південь від Сіверська.

Нещодавно українські сили відновили тактичні позиції в центрі Торецька на тлі російських атак, що продовжуються, в населеному пункті і навколо нього 24 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 22 та 23 жовтня, показали, що українські сили діють уздовж вулиці Дзержинського в центрі Торецька, де ISW раніше спостерігала російські наступи, що вказує на те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції у цьому районі. Російське джерело заявило, що російські сили просунулися в південній Щербинівці (на захід від Торецька), але ISW не виявила візуальних доказів, що підтверджують цю заяву. Російські сили продовжували атакувати в Торецьку та на південний захід від Торецька в районі Нелипівки 23 та 24 жовтня. Повідомляється, що на Торецькому напрямку діють підрозділи 132-ї мотострілецької бригади (51-а САА, колишній 1-й АК ДНР) та оператори безпілотників «Російські Яструби» невстановленого базового формування.

Російські сили продовжували віддавати пріоритет наступальним операціям у Селідовому (південний схід від Покровська) 24 жовтня за рахунок північного флангу Покровська. Російські джерела продовжували стверджувати, що російські сили просунулися далі у південному та центральному Селидово та на полях на північ від поселення. ISW не спостерігав візуального підтвердження цих заяв. Українські військовослужбовці повідомили українському мовнику Suspilne 24 жовтня, що російські сили контролюють більшу частину Селидово, а один український військовослужбовець заявив, що російські сили контролюють приблизно 85 відсотків міста.

Російські війська продовжили атаки на курахівському напрямку 24 жовтня, але не просунулися. Повідомляється, що російські війська атакували на схід від Курахового в районі Максимільянівки і на південний схід від Курахового в районі Острого і Далекого. Повідомляється, що безпілотні літальні апарати російського загону «Рем&Роп» 1472-го мотострілецького полку (68-й АК, Східний військовий округ [ВВО]) та безпілотні літальні апарати 3-го мотострілецького батальйону 39-ї мотострілецької бригади. на курахівському напрямі; а підрозділи 102-го мотострілецького полку (150-та мотострілецька дивізія, 8-а САА, ПВО) діють поблизу Максимільянівки.

Ні російські, ні українські джерела не повідомляли про наземну активність Росії у районі кордону Донецької та Запорізької областей 24 жовтня.

Російські війська продовжили атаки на заході Запорізької області на північний схід від Роботино в районі Новоданилівки 23 та 24 жовтня, однак жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер 24 жовтня заявив, що нещодавні успіхи Росії на запорізькому напрямку можуть вказувати на те, що Росія може почати надавати пріоритет наступальним операціям на запорізькому напрямку в найближчому майбутньому.

Російські війська продовжили атаки на лівобережжі Херсонської області 23 і 24 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський блогер 24 жовтня заявив, що українські війська мінують заплаву річки Дніпро, щоб перешкодити майбутньому російському наступу на Херсонському напрямку. Як повідомляється, оператори безпілотників російської 80-ї арктичної мотострілецької бригади (14-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО]) продовжують діяти на Херсонському напрямку.

Последние новости