Карта бойових дій в Україні 27 жовтня

Карта бойових дій в Україні 27 жовтня

Сьогодні, 27 жовтня, в Україні розпочався 977-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія настає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 27 жовтня.

Президент Росії Володимир Путін продовжив подвоювати свої, ймовірно, перебільшені заяви про російський прогрес у Курській області на тлі українських наступальних операцій, що продовжуються, і в контексті ймовірного неминучого розгортання північнокорейських військ для ведення бойових дій у цьому районі. Путін повідомив кремлівському журналісту Павлу Зарубіну 25 жовтня, що два тижні тому (ймовірно, на тижні з 6 по 13 жовтня) підрозділи російської 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ [ВВО]) прорвали українську оборону приблизно за 10 кілометрів від російсько-українського міжнародного кордону та просунулися на невказані позиції поблизу кордону.

Нещодавно українські сили розпочали ймовірно посилену механізовану атаку взводом на російські позиції в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 жовтня, показують, що українські сили провели ймовірно посилену механізовану атаку взводом на схід від Нового Шляху (на південний захід від Глушкова), і кадри вказують на те, що російські сили, ймовірно, відновили позиції на схід від Нового Шляху раніше і що українські сили, ймовірно, зберігають позиції на південний схід від Нового Шляху вздовж російсько-українського міжнародного кордону. Повідомляється, що підрозділи російської 106-ї дивізії ВДВ діють поблизу Нового Шляху.

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна 26 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський блогер стверджував, що російські війська просунулися на південь від Куп'янська в районі Колесниківки та Кругляківки; на південний схід від Куп'янська у районі Вишневого; і на північний захід від Кремінної в районі Терного, хоча ISW не бачив візуальних свідчень цих заяв. Російські війська продовжували атакувати на північний схід від Куп'янська в районі Сеньківки; на північ від Куп'янська в районі Голубівки та Кондрашівки; на південь від Куп'янська у районі Кругляківки; на південний схід від Куп'янська в районі Степової Новоселівки та Вишневого; на захід від Сватового в районі Первомайського; на північний захід від Кремінної в районі Терного, Греківки, Невського та Макіївки; на захід від Кремінної в районі Торського; на південь від Кремінної біля Григорівки; та південно-західніше Кремінної в районі Серебрянки та Серебрянського лісництва 25 та 26 жовтня.

Російські війська продовжували наступальні операції на північному сході Сіверська в районі Білогорівки та на південному сході Сіверська в районі Івано-Даріївки та Виїмки 25 та 26 жовтня, проте підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 26 жовтня, що підрозділи російських 6-ї, 7-ї та 123-ї мотострілецьких бригад (3-а загальновійськова армія [ОАА], раніше 2-й армійський корпус т.зв. Луганської Народної Республіки [АК ЛНР], Південний військовий округ [ЮВО]) та резерви 1102-го мотострілецького полку (3-й ОАА) безуспішно наступають у районі Білогорівки, Івано-Даріївки та Виїмки, а також на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського.

25 і 26 жовтня російські війська продовжували наступальні дії в районі самого Торецька і на південний захід від Торецька в напрямку Щербинівки, проте підтверджених змін лінії фронту не спостерігалося.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на схід і південний схід від Покровська на тлі наступальних операцій у цьому районі 26 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 25 і 26 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на східну околицю Новоторецького (на схід від Покровська), на захід від Новогродівки (на південний схід від Покровська), на відвал шахти Коротченка на північний схід від Селидово (на південний схід від Покровська) та північ Олександрополя (на південний схід від Покровська).

Російські війська продовжували наступальні операції на схід від Курахового в районі Острого та Далекого 25 та 26 жовтня, проте підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Донецька в районі Вугледару на тлі наступальних операцій у цьому районі 26 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 жовтня, показують, що російські війська просунулися на захід від Перемоги (на південний захід від Донецька). Геолокаційні кадри, опубліковані 26 жовтня, на яких зафіксовано посилену російську атаку взводу і ще одну російську атаку скороченої роти, вказують, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Золотої Ниви і на північ і північний захід від Пречистівки (обидва на захід від Вугледару).

Повідомляється, що 26 жовтня російські війська атакували на північ від Роботино у напрямку Новоданилівки. Повідомляється, що новобранці 1430-го мотострілецького полку (58-а загальновійськова армія [CAA], Південний військовий округ [ЮВО]) проходять підготовку на Запорізькому напрямку; а оператори безпілотників 150-го окремого протитанкового артилерійського дивізіону (42-а мотострілкова дивізія, 58-а CAA) діють на Запорізькому напрямку.

Російські війська продовжували атакувати на східному березі (лівобережжі) Херсонської області 25 і 26 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Блогер, пов'язаний з ВПС Росії, заявив, що невказаний російський військовий вертоліт зазнав катастрофи в Керченській протоці неподалік окупованого Криму.

Последние новости