Карта бойових дій в Україні 28 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 28 жовтня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 28 жовтня, в Україні розпочався 978 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія настає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 28 жовтня.

Українські сили нещодавно просунулися в межах головного українського виступу в Курській області на тлі українських наземних атак, що тривають, у цьому районі 27 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 жовтня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на південний захід від Ольгівки (на схід від Коренево) та на схід від Колмакова (на схід від Суджі). Російські джерела, включаючи Міністерство оборони (МО), заявили 27 жовтня, що українські сили атакували на південний схід від Коренево в районі Зеленого Шляху, Новоіванівки, Дар'їно, Нижнього Клина, Погребки та Миколаєво-Дар'їно; та на південний схід від Суджі в районі Плехового.

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська продовжили наступ на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська) 26 та 27 жовтня. Представник Харківської групи військ України полковник Євген Романов заявив, що 60 відсотків 122-мм та 152-мм артилерійських боєприпасів, які російські війська стріляють у напрямку Харкова, надходять із Північної Кореї. Романов заявив, що північнокорейські снаряди низької якості і не вражають цілі чи вибухають у непотрібний час. Романов також зазначив, що російські військові можуть постачати іранські боєприпаси російським військам у цьому районі. Повідомляється, що оператори безпілотників 16-ї російської бригади спецназу (Головне розвідувальне управління Генерального штабу Росії) діють у Харківській області.

Російські війська продовжили операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 жовтня, показують, що українські війська успішно відбивають російську механізовану атаку чисельністю до взводу на північний схід від Торського (на захід від Кремінної). Російський блогер заявив, що невказані підрозділи російського спецназу діють поблизу Сенькова (на південь від Куп'янська на західному березі річки Оскол), хоча ISW не спостерігав жодних візуальних чи незалежних підтверджень того, що російські війська перетнули річку Оскол. Російські блогери заявили, що російські війська просунулися в межах Первомайського (на захід від Сватового) та на північній околиці Тернів (на захід від Кремінної).

Генеральний штаб України повідомив, що 26 та 27 жовтня російські війська провели безуспішні наземні атаки на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки. Повідомляється, що підрозділи російської 85-ї мотострілецької бригади (3-а загальновійськова армія [САА], раніше 2-й армійський корпус т.зв. Луганської Народної Республіки [АК ЛНР]) діють на напрямі Сіверська.

Генеральний штаб України повідомив, що 27 жовтня російські війська провели безуспішну наземну атаку в районі Оріхово-Васильівки (на північний схід від Часового Яру). Повідомляється, що підрозділи російської 98-ї повітрянодесантної (ВДВ) дивізії діють в районі Часового Яру.

Російські війська продовжили наступальні операції на Торецькому напрямку 27 жовтня, але не просунулися. Російські та українські джерела повідомили про продовження боїв у самому Торецьку; на південь від Торецька біля Нью-Йорка; та на захід від Торецька біля Щербинівки. Президент Росії Володимир Путін заявив 27 жовтня, що російські війська контролюють дві третини (67 відсотків) Торецька, хоча ISW спостерігала лише візуальні докази, що дозволяють оцінити, що російські війська займають близько 23 відсотків міста.

Російські війська продовжували просуватися в районі Селідово і його околицях на тлі інтенсивних наступальних операцій, що продовжуються, на південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 жовтня, показують, що російські війська піднімають прапор над будинком міської ради Селидове, що вказує на те, що російські війська просунулися до центру Селидово. Декілька російських блогерів заявили, що російські війська захопили і зачищають все Селидове, хоча ISW поки не отримала підтвердження дій російських військ у західному Селидово.

Російські війська продовжили наступальні операції на схід від Курахового 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські та українські джерела повідомили про продовження боїв на захід від Олександрополя; у районі Далекого, Острого, Максимільянівки та Курахівки; і на східних околицях самого Курахового. Повідомляється, що підрозділи 110-ї мотострілецької бригади (51-а САА) діють поблизу Олександрополя, а підрозділи 102-го мотострілецького полку та 238-ї артилерійської бригади (обидві 8-а САА, Південний військовий округ [ЮВО]) та 5 мотострілецької бригади (51-а САА) діють на околиці Курахового.

Російські війська продовжили наземні атаки на заході Запорізької області 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська атакували в районі Новоданилівки (на північ від Роботино) 26 та 27 жовтня. Представник Таврійської групи військ України полковник Владислав Волошин заявив, що українські військові не зафіксували спроби Росії сформувати наступальні групи на півдні України.

Російські війська продовжували наземні атаки на східному (лівобережжі) Херсонської області 26 і 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Повідомляється, що підрозділи російської 104 повітряно-десантної (ВДВ) дивізії продовжують діяти в Херсонській області.

Последние новости