Петиція проти створення військового кладовища на Лисій горі набрала голоси

Петиція проти створення військового кладовища на Лисій горі набрала голоси. || Фото: 2event.com

Петиція, в якій йдеться про заборону створення меморіального військового кладовища на Лисій горі, набрала необхідну кількість голосів для розгляду депутатами Київради.

Нагадаємо, у Голосіївському районі на території урочища "Лиса Гора" влада планує створити Національний військовий меморіальний цвинтар. Київрада вже доручила Департаменту містобудування та архітектури КМДА розробити детальний план території.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Активісти Української природоохоронної групи виступили проти будівництва на заповідній території. Вони відзначили незаконність рішення, оскільки на території природно-заповідного фонду заборонено будівництво та будь-яку іншу діяльність, яка може зашкодити природному комплексу.

Цю ж думку підтримав "Марш за Київ". Вони зазначили, що перед ухваленням таких рішень треба проводити публічні обговорення, у якому мають брати участь екологи, родичі загиблих, представники громадськості Києва та інших заінтересованих сторін.

Петицію проти створення цвинтаря на Лисій горі було зареєстровано 4 жовтня. Станом на сьогодні, 22 листопада, її підтримали вже 6 123 особи.

Її автор Павло Рациборський наголосив у тексті петиції, що необхідно обрати інше місце для створення такого меморіалу. На його думку, створення цвинтаря знищить унікальну пам'ятку, тому розмістити його вважає за доцільне за межами Києва.

Последние новости