На трасі Київ – Бориспіль з'явилася система управління дорожнім рухом

На трасі Київ – Бориспіль з'явилася система керування дорожнім рухом. || Фото: facebook.com/kyyivskaSAD

Зразкову українську дорогу, що веде від Києва до аеропорту Бориспіль, обладнали величезною кількістю камер, а також інформаційними порталами.

На 17 км автомагістралі Київ – Бориспіль тепер припадає понад 130 камер та 19 інформаційних порталів. Це – своєрідний рекорд для України. Такої системи управління рухом немає більше ніде у країні.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Як пише служба автошляхів у Київській області, на інформаційних табло можна побачити температуру та стан дорожнього покриття, наявність пробок (у разі їх виникнення), дозволену швидкість руху.

[read_more_vg id="1197495"]

Управління системою реалізовано на основі платформи Invipo. Вона збирає дані щодо руху машин на трасі та аналізує їх, а оператори можуть керувати всім обладнанням траси з одного місця.

Також служба автошляхів нагадує, що минулого року Бориспільську трасу було оновлено. Тут було проведено ремонт дорожнього покриття, а також підземних переходів, двох шляхопроводів та автопавільйонів. Встановили на дорозі нові бар'єри, на асфальті – нову пластикову розмітку, у темний час трасу висвітлюють ЛІД-ліхтарі. Щоб трасу не розбивали перевантажені вантажівки, тут обладнали зважувальний майданчик автомобілів у русі WIM.

Нагадаємо, 17 грудня у Києві відкрили проїзд на новій ділянці Великої окружної дороги від проспекту Маршала Рокосовського до вулиці Богатирської.

Последние новости