Будівля "Квітів України" перетворилася на брудний занедбаний об'єкт у центрі Києва

Будівля "Квітів України" перетворилася на брудний занедбаний об'єкт у центрі Києва. || Фото: oukr.info

Після того, як суд зупинив знесення будівлі "Квітів України", яка є пам'яткою архітектури, вона перетворилася на проблемну точку на карті Києва.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в рамках підготовки до демонтажу забудовник у липні зрізав виноград, який три десятки років обвив стіни будівлі "Квітів України", що знаходиться за адресою вулиця Січових Стрільців, 49. Після цього було оприлюднено проект реконструкції, який надали забудовники.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

На початку липня активісти влаштували мирну акцію під мурами колишньої оранжереї. Потім під стінами будівлі з'явилася тяжка техніка, за допомогою якої встигли знищити частину фасаду. Після цього міністр культури став на бік активістів та виступив проти знесення будівлі.

[read_more_vg id="1198786"]

Також влітку минулого року як запобіжний захід суд обрав арешт будівлі. Це рішення забороняє проведення будь-яких дій із будівництвом - від ремонту до демонтажу.

Наступний етап епопеї щодо цієї скандальної будівлі був у жовтні, коли апеляційний суд Києва відхилив апеляційну скаргу забудовника та залишив заборону на будівельні роботи в будівлі.

В даний час будинок занедбаний і виглядає жахливо. Його відвідали журналісти "Оперативної України інфо" та зробили низку фотографій.

Паркан навколо будівлі знесений, скрізь валяється сміття, дошки, скло та різні будматеріали. Стіни списані. Про запустіння, яке панує в будівлі, можна судити з фотографій.

Нагадаємо, у травні минулого року Vgorode публікував добірку "Київ Покинутий: топ-5 локацій-примар".

Последние новости