Через тиждень буде запущено прямий поїзд між Києвом та Кишиневом

За тиждень буде запущено прямий поїзд між Києвом та Кишиневом. || Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

5 листопада столиці України та Молдови зв'яже пасажирський поїзд Київ – Кишинів, яким можна буде їздити між країнами кілька разів на тиждень.

Нагадаємо, що протягом останніх 3 років, з початку пандемії коронавірусу, сполучення залізницею між Києвом і Кишиневом взагалі не було. До березня 2020 року цим маршрутом ходили поїзди молдавського і російського формування Кишинів - Москва. Проте ці поїзди проходили через Київ зазвичай у середині ночі, тож ними з киян майже ніхто не користувався. До того ж, купити квитки на поїзд Кишинів – Москва до Києва чи з нього часто було складно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами віце-прем'єра Молдови Андрія Спину, прямих поїздів між столицями Молдови та України не було вже 20 років. За його словами, цей потяг - це "маленький поїзд світу". Називається він – "поїзд до Перемоги".

Vgorode вже писав у серпні про подарунок від "Укрзалізниці" до Дня Незалежності України - новий поїзд, що символізує рух країни у бік Перемоги у війні з агресором. Новий поїзд, запущений 23 серпня, спочатку курсував маршрутом Київ – Ужгород. Він складається із 7 вагонів, кожен із яких був розписаний в оригінальному стилі українськими художниками.

Потяг №351/352 з Києва до Кишинева ходитиме тричі на тиждень. Загальна кількість пасажирів у всіх семи вагонах – 280 осіб. Відправлення з Києва – о 17:02, прибуття до Кишинева – о 10:38. У зворотний бік поїзд відходить о 17:45 та прибуває до столиці України об 11:48.

Последние новости