Отримай відповідь: чому деякі будинки у Києві ніколи не відключають від електрики

Поділ у режимі енергозбереження. || Фото: Reuters

Житлові будинки, в яких ніколи не відключають світло, справді існують у столиці України. Їхнім мешканцям сильно пощастило.

Багато киян, які сидять годинами без світла у своїх квартирах, не розуміють, чому кожен вечір чи ранок у них зникає електрика, а в будинку на сусідній вулиці весь час видно з вікон світло. Виявляється, це спричинено особливостями забудови у Києві. Таке саме явище є і в інших містах України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інформацію про те, що у години відключень у деяких будинках світло не пропадає, підтвердив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, повідомляє "Укрінформ". Ці будівлі інтегровані з об'єктами інфраструктури, де вимикати світло заборонено.

Через щільну міську забудову в Києві деякі житлові будинки знаходяться зовсім поряд із будинками, в яких розміщуються об'єкти критичної інфраструктури, підстанції, які забезпечують воду, зв'язок. Також у нежитлових будинках, у яких світло не пропадає, знаходяться сервери, зберігаються медпрепарати, там працюють органи державної влади, поліцейські.

Ряд житлових будинків, розповідає Дмитро Сахарук, підключено до однієї лінії з об'єктами критичної інфраструктури, такими як лікарні. Тому на такі будинки не поширюються графіки відключення електроенергії.

Нагадаємо, нещодавно Vgorode писав, чому під час відключень світла погано працює мобільний зв'язок.

Последние новости