Через зупинку під час тривоги транспорт Києва не працював із серпня вже 122 години

Через зупинку під час повітряної тривоги транспорт Києва не працював із серпня вже 122 години. || Фото: Vgorode

Вимога про зупинку транспорту під час тривоги у Києві призвела до дуже неефективного його використання та тривалих простоїв. Статистику було підраховано громадянською ініціативою "Пасажири Києва".

Нагадаємо, з 1 серпня у Києві після сигналу повітряної тривоги весь наземний громадський транспорт став зупинятися. Пасажири повинні виходити із салону та прямувати до укриття, проте на практиці так практично ніхто не робить. Багато громадян були незадоволені цим правилом, вимагали від влади скасувати це рішення, підписували петиції, але поки що безрезультатно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загальний час простою транспорту Києва з серпня, коли обмеження було введено – 122 години. На офіційній сторінці ініціативи "Пасажири Києва" пишеться, що її учасники виступали проти рішення Ради оборони Києва зупиняти транспорт під час тривоги. На їхню думку, це рішення є неефективним, необдуманим та стратегічно шкідливим.

У статистиці враховувався лише час повітряної тривоги з 6:00 до 22:30, тобто в той період, коли в Києві ходить громадський транспорт. "Пасажири Києва" наводять час  простою за останні 3 місяці приватних маршруток, таксі, кільцевої та приміської електрички. Цей час складає... 0 годин 0 хвилин.

Таким чином, роблять вони висновок, що Рада оборони Києва проводить дискримінацію пасажирів саме комунального транспорту, і не звертає уваги на роботу інших видів транспорту в столиці.

"Пасажири Києва" висловлюють надію, що депутати Київради таки підтримають проект рішення про забезпечення безперебійної роботи комунального транспорту та вплинуть на відміну обмежень.

Последние новости