Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу

Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу. || Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Країни-партнери допомагають Києву поповнювати автобусний парк. У столиці України вже є автобуси з Латвій та Німеччини. Цього разу поповнення до громадського транспорту та гуманітарну допомогу передало місто у Фінляндії.

Спеціально для закупівлі сучаних автобусів міська влада фінського Тампере разом із активістами зібрала певну суму грошей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що Тампере передало столиці України три пасажирські автобуси. Адже Київ зараз дуже потребує нового транспорту, щоб запезпечити роботу наземної транспортної інфраструктури.

Також в автобусах із Тампере приїхала гуманітарна допомога для киян та переселенців. Цим Фінляндія вкотре довела, що підтримує Україну у боротьбі проти російського агресора. Ще на початку повномасштабного вторгнення фінські міста прихистили багатьох українців, які повинні були тікати від війни. А сьогодні влада Тампере підтримує життєдіяльність міст в тилу України.

Віталій Кличко нагадав, що зараз на всіх тролейбусних і трамвайних маршрутах у місті працюють автобуси. Раніше Vgorode писав, що у такому режимі транспорт працюватиме всю зиму.

- Додам, що Тампере – перше місто, з яким Київ підписав колись угоду про побратимство (в 1954 році), - написав мер столиці.

[read_more_vg id="1230090"]

Раніше ми розповідали, що для трьох станцій швидкісного трамваю "Київпастранс" закупив дефібрилятори. Вперше у Києві вони з'явилися на станціях метро, де врятували життя десяткам пасажирів. Із часом пристрої обов'язково з'являться на кожній зупинці трамваю.

Последние новости