На Оболоні цього року планують розпочати будівництво дворівневої розв'язки

На Оболоні цього року планують розпочати будівництво дворівневої розв'язки. || Фото: КМДА

У Києві цього року планують розпочати будівництво нової розв'язки на Оболоні.

Збудувати дворівневу розв'язку планують на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Як повідомили у КМДА, "Київавтодор" вже закінчують розробку проєктно-кошторисної документації щодо реконструкції транспортного вузла і потім оголосить процедури закупівель безпосередньо на виконання робіт.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розв'язка буде виконана у формі "неповного конюшинного листа". Згідно з проєктом, пропускна спроможність вузла складе 11 200 автомобілів на годину, що в рази більше, ніж у перехрестя зі світлофором, оскільки в години пік там з'являються великі затори.

Для проїзду з вулиці Полярної на вулицю Героїв Дніпра збудують шляхопровід із шістьма смугами руху. Довжина мосту становитиме 125 метрів. Проїзд вулиці Богатирської відповідно проходитиме під шляхопроводом.

На розв'язці також облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі зроблять загальний велодорожній тротуар. Загальна довжина велодоріжок становитиме близько 2,8 кілометрів.

Техіко-економічне обґрунтування реконструкції розв'язки вже було схвалено відповідним розпорядженням. Попередньо, за умови регулярного фінансування робіт, на реконструкцію вузла піде близько двох років.

Последние новости