Кличко відповів на петицію про валідатори у київських маршрутках

Кличко відповів на петицію про валідатори у київських маршрутках. || Фото: kyivcity.gov.ua

Віталій Кличко відповів на петицію про встановлення валідаторів для безготівкової оплати проїзду у київських маршрутках.

Петицію створили у жовтні цього року. Люди просили встановити у маршрутках валідатори для електронного квитка, щоб було зручніше оплачувати проїзд безконтактно. Петиція набрала необхідні для розгляду шість тисяч підписів і 26 грудня Кличко відповів на пропозицію киян.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер написав, що поки автоматизована система оплати проїзду (АСОП) з електронним квитком у Києві перебуває на стадії дослідної експлуатації. КМВА своїм розпорядженням продовжила її термін на період дії військового стану та дев'ять місяців після його скасування. Електронний квиток має діяти у всіх видах міського транспорту, незалежно від форми власності, проте приватні маршрутки наразі не підключені до АСОП. КМДА веде переговори з приватними перевізниками щодо приєднання до системи.

Питання впровадження та забезпечення можливості безготівкової оплати проїзду у маршрутних таксі можливе виключно за умови приєднання перевізників до АСОП та відповідності їхнього обладнання технічним вимогам.

Нагадаємо, деякі маршрутні таксі, що прямують з Києва в міста-супутники – Вишневе та Боярку, стали приймати оплату карткою.

Последние новости