Вкусный Киев - фото
На величезній кухні, що розкинулася на Дніпрових кручах, уже багато століть вариться борщ.
Київ постійно в нього підкидає ще одну національність, то приперчує свіжим анекдотом, то додає спецію нового київського слівця.
І, як на будь-якій великій кухні, йде негласне змагання, адже на Плоській частині переконані, що смачніше за латкес з яблучним варенням важко щось придумати, але біля Лядських воріт твердо впевнені, що майдани терти дадуть 100 очок вперед усяким там дерунам.
Скажімо вам по секрету, на цій кухні смачно скрізь і завжди!
Пробуючи, ділячись старими рецептами, вигадуючи нові, піднімаючи тост за друзів та ворогів, за молодих за новонароджених і тих, кого з нами вже немає, перегукуючись: «Будьмо! На здорові! Лехаємо!» - мимохідь, різними почерками. заповнюється Книжка Київської Національної Кухні.
Ніколи не чули про таку? Чи не вірите, що вона існує? Може ви ще скажете, що кияни – це не національність?
Ми беремося вам довести протилежне!
Запрошуємо на подорож-дегустацію-вікторину.
Екскурсію, на якій пригощають та трохи наливають.
Дегустацію, на якій розповідають про те:
- Хто і чому придумав сало
- Яку секретну приправу використовують на монастирській кухні
— Який десерт натякав гостям, що їх просять піти.
— Як з київської латинською перекладається «оковита» — і це далеко не все!
Станемо вашими провідниками на Київській Кухні, розповімо її секрети. Разом прочитаємо нерозбірливо написані сторінки та спільно впишемо нову сторінку до книги під назвою «Смачний Київ»!
Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван зачекає» - це найкращий гід по Києву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram