Куди піти в Києві цими вихідними 11-12 червня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
10 червня 2022 17:29
Куди піти в Києві цими вихідними 11-12 червня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 11 - 12 червня:

Фотовиставка "Київ мій"

Виставка присвячена видам та архітектурі сучасного Києва, але на фотографіях присутні виразні ознаки його історичної сутності. У ці важкі часи для нашої країни, коли бачимо зруйновані міста, особливо актуальним постає питання збереження архітектурно-будівельної спадщини кожного міста.

Коли: з 11 до 12 червня, 11:00 – 16:00

Де: Музей-квартира Павла Тичини квартира 1, 3

Адреса: вул. Терещенківська, 5

Скільки коштує: 30 грн. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Столичний парк "Співоче" відкрито для відвідувача. Тут буде розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а ще відвідувачам обіцяють цікавий контент для соцмереж. Зокрема, у парку будуть представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів у висоту та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий зможе поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

На схилах парку буде розташована лаунж-зона з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку. Поруч працюватиме кафе зі смакостями та напоями. А для дітей передбачено надувний батут. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Співоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: з 6 до 10 червня, 10:00 – 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Лівкасні мініатюри 2022"

На виставці представлені левкаси, більшість з яких створені за мотивами художніх робіт, що брали участь у Другій Всеукраїнській Бієнале Левкас 2021. Переважна більшість дощок, що експонуються, матиме постійний розмір: 32х32 сантиметри. Разом з тим мистецтво завжди вимагає свободи, тому правила проектів ЦСМ «Білий Світ» допускають певний ступінь свободи — для розмірів, тим і щасливих випадків. Так що на цій виставці можна буде також побачити об'єкти різної форми, розміру та обсягу.

Коли: з 11 до 12 червня, 11:00 – 19:00

Де: WHITE WORLD

Адреса: вул. Пушкінська, 21а

Скільки коштує: Безкоштовно. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та висловлювання Себе через творчість. Абсолютно будь-яка колірна гама, незвичайні змішання та малюнки – і ви створюєте шедевр.

Коли: 11, 12 червня, 10:00, 18:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2000 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Цікава екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику.

Під час екскурсії ви:

  • Побачите київську Атлантиду та дізнаєтесь, що це таке;
  • Знайдіть балкон на даху;
  • Дізнаєтесь де на Подолі був розплідник холери і де жили єврейські багатії;
  • Відкриєте для себе прохідні двори, за якими пройдете до семивічних воріт;
  • Перевірте час сонячним годинником француза;
  • Послухаєте подільські були й небилиці;
  • Насолоджуватися колоритом двориків Подолу.

Коли: 11 червня, 11:00

Де: Вихід із ст. м. "Тараса Шевченка" (повертаєте праворуч із метро, з переходу ліворуч)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з рідкого акрилу - Fluid art

Fluid art - це новий різновид абстрактного живопису, суть якого полягає в тому, щоб розлити акрилові фарби на полотні, при цьому фарби різних кольорів змішуються між собою та з додаванням медіуму, силікону та інших речовин створюють мальовничі ефекти.

Коли: 11 червня, 13:00

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5а

Скільки коштує: 740 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Світ у горіховій шкаралупі"

Вистава за бестселером одного з найвідоміших астрофізиків сучасності – Стівена Хокінга. Прикутий до інвалідного візка вчений веде нас до меж людського пізнання. Який наш Всесвіт? Чи має він початок? Що таке матерія? Звідки з'явилося життя? Чи є ми самі у Всесвіті? Про те, як сміливість кількох вчених може перевернути наше уявлення про світ і відкрити нові незвідані горизонти, і про те, як невігластво тягне людство у морок незнання.

Коли: 11 червня, 16:00

Де: Київський академічний театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Актрисі завжди вісімнадцять"

П'єса "Актрисі завжди вісімнадцять" розповідає про останній відпочинок Сари, яка вирішила провести свій вільний час біля моря. Вона знаходиться у величезній віллі, де з людей – лише її помічник, який і слухає розповіді з життя актриси та допомагає їй пізнати себе. У ході цієї історії вона поділиться багатьма своїми секретами, цікавими випадками з життя, романтичними пригодами, а також цікаво читатиме новини про себе. Ця історія – це своєрідне дзеркало, у якому можна побачити, як живуть справжні митці.

Коли: 11 червня, 16:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Великий відкритий мікрофон

Цієї суботи 10 перевірених коміків тестують нові жарти. Буде цікаво, місцями непристойно і повністю свіжо, адже після народження деяких із цих жартів не встигли ще висохнути чорнило.

Коли: 11 червня, 16:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він – головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому доведеться  пережити безліч найрізноманітніших подій, докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі – любити і бути коханим. Тому почуттю, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер – особлива дитина, хвора на аутизм. Він сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 11, 12 червня, 16:30

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. "Театральна")

Скільки коштує: від 50 до 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава комедія "Ніч Маніяка"

Сором'язливий і незграбний ботанік, закоханий у свою чарівну колегу, запрошує її до себе додому. На жаль, дівчина не знає, що він страждає на роздвоєння особистості. А ботаніку невідомо про підступні наміри дівчини, яка діє за вказівкою своєї подруги-злочинки. Героїв очікують непередбачувані злами подій, до яких вони були готові. У пошуках виходу із ситуації їм доведеться зробити складний вибір та з'ясувати дуже не прості стосунки.

Коли: 11, 12 червня, 18:00, 15:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Стендап Оборона

Це вечір гумору та гарного настрою. Для вас виступатимуть Іван Жорноклей, Раміль Янгулов, Джейхун Сафаров, Артур Петров та Максим Давиденко.

Коли: 11 червня, 18:30

Де: Dorothy pub

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43/16

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up. Комедійний фронт

Превентивний удар гумору, необхідний нам зараз, вже готовий. Цього вечора виступатимуть кілька веселих коміків: Денис Корабльов, Володимир Левчук, Святослав Марченко, Ігор Нерівни.

Коли: 11 червня, 19:00

Де: Magnifique bar

Адреса: вул. Басейна, 12

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Міша Крупін та Група "Корупція"

З початком повномасштабного вторгнення Росії на нашу територію група направила всі свої зусилля на допомогу якнайшвидшого відновлення зруйнованих районів України та допомоги постраждалим від війни українцям. Цього разу мета благодійної події – збирання коштів із проданих квитків на підтримку майже повністю зруйнованої Харківщини.

Коли: 11 червня, 19:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: від 500 до 700 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Твій хтось"

Це вистава на основі щоденників, листів та художніх творів Лесі Українки. Ще з дитинства ця постать була для більшості з нас одним із стовпів української літератури. Але що було там, поза офіційною біографією? Була жінка. Цікава, сильна, вольова, несподівана, улюблена, смілива та любляча. Окрім хвороби та боротьби Леся Українка мала і своє власне щастя, а недуга дала їй ще більше сил для руху від земного та повсякденного до вищих смислів.

Коли: 12 червня, 16:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Травести-комедія "Мегери"

Старість не завжди приємна річ, а для двох кінозірок 60-х років - просто страшна. Така страшна, що вони готові знятися у фільмі жахів, щоб повернути колишнє кохання глядачів. А ще – перегризати один одному горло, згадуючи минуле та колишніх. Коли більше втрачати нічого, то битва йде не на життя, а на смерть.

Коли: 12 червня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: від 150 до 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Благодійний вечір від Comedy Space: Osocor Jazz

Вечір буде присвячений унікальному явищу у світі музики – Джазу. Гості поринуть в атмосферу інструментальної імпровізації у виконанні віртуозів Rodion Ivanov, Sergey Klyuenko Oleg Markov та DIMA Aleksandrov Lid.

Коли: 12 червня, 19:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Таємниці Володимирської гірки"

На екскурсії "Секрети Володимирської гірки" ми побачимо цей парк та його околиці зовсім інакше. А наприкінці прогулянки заглянемо у таємне подвір'я старовинного костелу.

Коли: 11 червня, 15:00

Де: біля верхньої станції Фунікулера (на Володимирській гірці)

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах