Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня

Куди піти у Києві цього тижня з 11 по 15 липня 2022 року: афіша заходів.

Куди піти у Києві цього тижня з 11 по 15 липня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Дозвілля та їжа
11 липня 2022 18:09

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 11 до 15 липня:

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 11-15 липня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 11-15 липня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Справжні чудовиська Марії Приймаченко

Зустрійтеся віч-на-віч зі страшилищами з власного дитинства, щоб усвідомити, що вони зовсім не страшні, а дуже навіть привітні і дружні. Наївне мистецтво Примаченко здається справді родом із дитинства – щирі, безпосередні, поза правилами раціонального світу дорослих. Але натомість її роботи не існують поза контекстом сучасності, а навпаки доповнюють його смислами, яких нам сьогодні так не вистачає.

Коли: 11-15 липня, 10:00-18:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: бул. Шевченка, 12

Скільки коштує: від 50 до 90 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Воєнний стан"

Центральною темою виставки Владислава Шерешевського є хроніка війни. Полотна датовані днями, коли відбулися зображені на них події. Серед робіт, що входять до експозиції, багато портретів як провідних діячів та героїв війни, так і невідомих громадян, дітей та старців. На їхніх обличчях війна залишає хроніки іншого, які важко стерти з пам'яті.

Коли: 11-15 липня, 11:00-19:00

Де: Центр Сучасного Мистецтва "Білий Світ"

Адреса: вул. Пушкінська, 21а

Скільки коштує: вільна. Подробиці за посиланням.

Виставка "Ампутована весна"

Фотовиставка ігрових не-документальних проектів. Автори вдивляються у нинішні явища: від форм тортур та масових згвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об'єктиву художники та художниці дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

Коли: 11-15 липня, 16:00-19:00

Де: Ya Gallery

Адреса: вул. Хорива, 49б

Скільки коштує: донат. Подробиці за посиланням.

Вистава "Напередодні"

Невідомо ким, отруєний медіамагнат Невмержицький. Слідство дізнається, що у вбивці є тату із зображенням ящірки на грудях. Відомо також, що напередодні Невмержицький скористався сайтом знайомств "Намба". Оперативники Юрій Шафрай та Микита Петренко намагаються зловити злодійку "на живця". Під ім'ям Сергій Юрій дає оголошення на сайті знайомств. Але не лише оперативники вміють ставити капкани для злодіїв. Іноді вони самі потрапляють у лещата зловмисників, особливо коли зловмисниця – це гарна жінка. Події відбуваються напередодні російського вторгнення. Життя у всіх персонажів п'єси різко змінюється після початку війни, як власне і у всіх нас.

Коли: 11 липня, 18:00

Де: Київський академічний театр "Колесо"

Адреса: Андріївський узвіз, 8

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Великий Відкритий Мікрофон

Буде цікаво, місцями непристойно і повністю свіжо, адже після народження деяких з цих жартів не встигли ще висохнути чорнило, або охолоне екран смартфона.

Коли: 11 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Флюїд Арт"

Ви навчитеся унікальній творчій техніці, в якій картину створюють за допомогою оригінального змішування акрилових фарб. Процес творчості простий і забавний - потрібно змішати фарби в ємності та нанести їх на полотно або дерев'яний планшет, пробуючи різні прийоми, щоб палітра кольорів утворила химерні візерунки та абстракції.

Коли: 11 червня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Це все вона"

У цій виставі порушується тема нерозуміння між поколіннями батьків та дітей. На ваших очах відкриється справжня драма, в якій дві людини відчайдушно хочуть налагодити взаємини, але, на жаль, безодня нерозуміння та психологічних травм виявляється сильнішою.

Коли: 12 липня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Алгоритм кохання"

Подейкують, що кохання – всюди навколо нас. Це найбільше, найглибше і найпрекрасніше, що є в житті людини. Саме тому цій темі тисячоліття письменники, художники та музиканти присвячують безліч поем, картин та пісень.

Коли: 12 липня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Алкогольні чорнила"

Це ідеальний варіант для любителів складних багатобарвних абстрактних композицій. Створення малюнків не потребує якоїсь спеціальної підготовки чи художньої освіти. Малюнок радуватиме власника композиції своєю витонченістю та грацією довгі роки.

Коли: 12, 14 липня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

"Перевірка матеріалу"

Перевірка матеріалу – це захід, де коміки перевіряють свої нові жарти, які ви можете почути майже задарма. Цього разу на сцені: Антон Тимошенко, Дмитро Білоус, Світлана Немонежина, Сергій Чирков, Артур Петров.

Коли: 13 липня, 18:30

Де: Underground stand up club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Містичні історії в дебрях Подолу"

Уявіть собі: осяяний вечірнім сонцем Поділ, повільна прогулянка вуличками та химерними двориками, що ожиють містичні історії. У деякі складно повірити, але кожна з них розповідає про загадкове минуле міста.

Коли: 13 липня, 18:30

Де: від вулиці Хорива до Житнеторзької та Ярославської.

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Відкрита репетиція шоу "Королі крінжу"

Ви можете побачити процес створення імпровізації та взяти в ньому участь. Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" - це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, Олександр Качура, Антон Стенюк.

Коли: 13 червня, 16:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up 8x8

Цього вечора виступатимуть 8 молодих веселих коміків. Кожен розповість по 8 хвилин свого класного та смішного матеріалу. Для вас виступатимуть: Вова Маслов, Марк Свиридюк, Діма Білоус, Катя Олос, Діма Захарченко, Михайло Калгін, Руслан Колесник, Тимофій Мішаков.

Коли: 13 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

"Квадрат-шоу". Імпровізаційне шоу від театру "Чорний квадрат"

Це – спектакль без сценарію! Глядачі висловлюють побажання, щоб вони бажали побачити, а актори створюють полотно дії в режимі реального часу. Обмежень за жанрами немає: на сцені може статися хорор, трилер, чорна комедія, вестерн, еротична драма і навіть… мюзикл!

Коли: 14 червня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 150 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Stand Up. Вечір нових жартів

Це унікальна можливість насолодитися непередбачуваним і місцями вульгарним гумором від 3 крутих київських коміків у закладі, розташованому в самому центрі нашої неосяжної столиці. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути. глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. Для вас виступатимуть: Діма Білоус, Вова Маслов, Гнат Михайлюк.

Коли: 14 червня, 18:00

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик 19А

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дірявий експрес"

Молодість пролетіла так швидко, у гонитві за примарними ідеалами. Проте так хочеться простого людського щастя. Звернувшись до фахівця таролога, астролога та нумеролога, наша героїня пускається в авантюру. Подія відбудеться у призначений день, місце та час. Остання можливість встигнути на поїзд, що йде.

Коли: 14 липня, 19:00

Де: Арт-студія "Темний Софіт"

Адреса: вул. Володимирська, 71

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Благодійний вечір джазу

На заході на вас чекає один із основних Київських джазменів – Дмитро Александров та найкращий вокаліст джазу – Павло Пігура.

Comedy Space продовжує і надалі активно проводити благодійні заходи для підтримки постраждалих регіонів.

Коли: 14 липня, 19:00

Де: Міжнародний центр культури та мистецтв

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 30 до 50 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Неймовірна історія кохання"

Вони зустрілися… уві сні. А потім ще раз... і ще... І тепер, щоразу прокинувшись, вони блукають вулицями міста, сподіваючись на зустріч. Здається, вона неминуча, адже вони мають пароль, щоб не розминутися, – дивні слова... Але чи зможуть вони відчути одне одного, доторкнутися, зловити дихання, тепло рук?.. А можливо, вони живуть на різних півкулях планети різні часи і епохи, і їхня любов так і залишиться лише сном.

Коли: 14 липня, 18:00

Де: Київський національний академічний "Молодий театр"

Адреса: вул. Прорізна, 17

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Big Stand Up Show

Big StandUp – це шоу одних із найкрутіших коміків. Вони підготували свій найкращий матеріал та нові жарти. Тобі здасться всі ці жарти про тебе та для тебе. Ти почуєш новий та ексклюзивний матеріал, який не вийшов на TV та в You Tube. Вам жартуватимуть Андрій Бережко та Альберт Лалаян.

Коли: 14 липня, 19:00

Де: StandUp Art House Kyiv

Адреса: бул. Тараса Шевченка, 2/54

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Шоу "ЗРАДА" - це комедійне толк шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадницьку або навпаки перемогу. Мета через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок. На сцені обговорюватимуть зраду: Барбул Іван, Влад Свидерський, Макс Мельников.

Коли: 14 липня, 19:30

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Олег Скрипка та Юрій Великий із програмою "ГумоРок"

На одній сцені зустрінуться легендарний рок-музикант Олег Скрипка та Юрій Великий – актор, український комік "Студії Квартал-95". Артисти представлять нову програму "Гузинка". Посилимо опір гарним гумором, гострою сатирою та улюбленими потужними та патріотичними хітами, які з'єднують.

Коли: 15 липня, 18:00

Де: Pepper's Club

Адреса: вул. Московська, 8, корпус 7

Скільки коштує: від 490 до 1380 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Інстинкт"

Давно не секрет, що стосунки чоловіка та жінки будуються насамперед на їхніх природних інстинктах. Чоловік-мисливець завжди мав на меті задовольнити свої сексуальні потреби та наплодити якнайбільше дітей (бажано від різних жінок), а жінка-мати у свою чергу завжди бажала знайти захисника, з яким буде надійно створити сім'ю. А для досягнення цих інстинктивних потреб обидва завжди використовували таку дивовижну та ефемерну зброю, як КОХАННЯ. Але якщо все так зрозуміло та просто…

Коли: 15 липня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

"Про що мовчать чоловіки" - це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, які нас найбільше турбують. Унікальна моновистава у жанрі стендап – захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 15 липня, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тисячолітня незаймана"

Вампірша-вегетаріанка прокидається після летаргічного сну та намагається налагодити своє життя у наш час. Їй доводиться нелегко, бо треба пізнавати всю красу нової епохи, вести війну з давніми та підступними ворогами. На своєму шляху вона зустрічає велике кохання, що допомагає їй у боротьбі.

Коли: 15 липня, 19:00

Де: Арт-студія "Темний Софіт"

Адреса: вул. Володимирська, 71

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах