Куди піти у Києві цього тижня з 18 по 22 липня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
18 липня 2022 18:04
Куди піти у Києві цього тижня з 18 по 22 липня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 18 до 22 липня:

Артпроект "Галерея нереальних історій"

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідань від гостей та співробітників, щоб створити справжній артпроект "Галерея нереальних історій". Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Коли: до 31 липня, початок о 12:00

Де: центральна алея ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: вільний вхід. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 11-15 липня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 18-22 липня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Справжні чудовиська Марії Приймаченко

Зустрійтеся віч-на-віч зі страшилищами з власного дитинства, щоб усвідомити, що вони зовсім не страшні, а дуже навіть привітні і дружні. Наївне мистецтво Примаченко здається справді родом із дитинства - щирі, безпосередні, поза правилами раціонального світу дорослих. Але натомість її роботи не існують поза контекстом сучасності, а навпаки доповнюють його смислами, яких нам сьогодні так не вистачає.

Коли: 18-22 липня, 10:00-18:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: бул. Шевченка, 12

Скільки коштує: від 50 до 90 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Воєнний стан"

Центральною темою виставки Владислава Шерешевського є хроніка війни. Полотна датовані днями, коли відбулися зображені на них події. Серед робіт, що входять до експозиції, багато портретів як провідних діячів та героїв війни, так і невідомих громадян, дітей та старців. На їхніх обличчях війна залишає хроніки іншого, які важко стерти з пам'яті.

Коли: 18-22 липня, 11:00-19:00

Де: Центр Сучасного Мистецтва "Білий Світ"

Адреса: вул. Пушкінська, 21а

Скільки коштує: вільна. Подробиці за посиланням.

Виставка "Ампутована весна"

Фотовиставка ігрових не-документальних проектів. Автори вдивляються у нинішні явища: від форм тортур та масових зґвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об'єктиву художники та художниці дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

Коли: 18-22 липня, 16:00-19:00

Де: Ya Gallery

Адреса: вул. Хорива, 49б

Скільки коштує: донат. Подробиці за посиланням.

Stand Up Великий Відкритий Мікрофон

Буде цікаво, місцями непристойно і повністю свіжо, адже після народження деяких з цих жартів не встигли ще висохнути чорнило, або охолоне екран смартфона.

Коли: 18 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Флюїд Арт"

Ви навчитеся унікальній творчій техніці, в якій картину створюють за допомогою оригінального змішування акрилових фарб. Процес творчості простий і забавний - потрібно змішати фарби в ємності і нанести їх на полотно або дерев'яний планшет, пробуючи різні прийоми, щоб палітра кольорів утворила химерні візерунки та абстракції.

Коли: 18 червня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Алкогольні чорнила"

Це ідеальний варіант для любителів складних багатобарвних абстрактних композицій. Створення малюнків не потребує якоїсь спеціальної підготовки чи художньої освіти. Малюнок радуватиме власника композиції своєю витонченістю та грацією довгі роки.

Коли: 19, 21 липня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хостел 24/7"

Іноді здається, що зустрічаються дві людини, які взагалі не підходять одна одній. Він - артист із сумнівною репутацією. Вона - здавалося б звичайна дівчина. Він має проблеми з матеріальним становищем Вона приховує щось. Чи можуть ці двоє бути разом? Чи є майбутнє тимчасового роману? А що як за, на перший погляд, швидкоплинною пристрастю ховається кохання всього життя? Майже детектив, майже мелодрама, комедія. Історія, що потрапляє до серця.

Коли: 19 червня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

"Перевірка матеріалу"

Перевірка матеріалу - це захід, де коміки перевіряють свої нові жарти, які ви можете почути майже задарма. Цього разу на сцені: Дмитро Білоус, Світлана Немонежіна, Олександр Качура, Антон Сенін.

Коли: 19 липня, 18:30

Де: Underground stand up club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Спокуса"

Легка, яскрава, комедійно-іронічна розповідь - водночас вона така вивірена і чітка, що здається малюнком, зробленим пером на папері без відриву руки. Яскраві красиві персонажі, живий вокал, унікальне музичне оформлення спектаклю, його точний іронічний малюнок та витончений сучасний стиль - все це запорука вашого чудового настрою не лише на один вечір, а й на перспективу.

Коли: 19 липня, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Концерт "Висока поезія. М.Кукуюк"

Короткі іронічні ролики з текстами власного авторства набирають мільйонні перегляди, а численні шанувальники проголосили актора королем standup poetry, але не єдиними віршами. Цього вечора Михайло Кукуюк співатиме у супроводі власного бенду.

Коли: 19 липня, 19:00

Де: Жовтневий палац

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 250 до 450 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Майдану. Маленькі історії великого міста"

Місто теж має своє особисте, приватне життя. Ретельно приховане у двориках і, на перший погляд, закрите від сторонніх очей. Воно живе і розвивається далеко від галасливих проспектів та широких бульварів міста-мільйонника. Але навіть у самому центрі столиці подекуди можна знайти спокій.

Коли: 19 липня; 17:30

Де: на перехресті вул. Михайлівській та Михайлівській площі, біля вказівника

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up 8x8

Цього вечора виступатимуть 8 молодих веселих коміків. Кожен розповість по 8 хвилин свого класного та смішного матеріалу. Для вас виступатимуть: Вова Маслов, Олесь Пінчук, Женя Галка, Женя Євсюков, Діма Захарченко, Женя Лещенко, Руслан Колесник, Тимофій Мішаков.

Коли: 20 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 50 грн. Подробиці за посиланням.

Майже інтелектуальне шоу

Це класичний формат QI від "Підпільного Стендапа": тут коміки відповідають на інтелектуальні питання ведучого - правильно чи смішно.

Ведучий - Свят Загайкевич.

А боротимуться за звання найрозумнішого коміка цього разу будуть: Антон Стенюк, Світлана Немонежина, Дядя Женя, Сергій Чирков.

Коли: 20 липня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Світ у горіховій шкаралупі"

Вистава за бестселером одного з найвідоміших астрофізиків сучасності - Стівена Хокінга. Прикутий до інвалідного візка вчений веде нас до меж людського пізнання. Який наш Всесвіт? Чи має він початок? Що таке матерія? Звідки з'явилося життя? Чи є ми одні у Всесвіті? Про те, як сміливість кількох вчених може перевернути наше уявлення про світ і відкрити нові незвідані горизонти, і про те, як невігластво тягне людство у морок незнання.

Коли: 21 липня, 18:00

Де: Київський академічний театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "В очікуванні світанку"

Вистава створена на основі сучасної та класичної любовної лірики поетів-чоловіків, присвяченій жінці. Ви почуєте вірші Юрія Андруховича, Юрія Іздрика, Дмитра Павличка, Дмитра Лазуткіна, Івана Франка, Василя Стуса, Бориса Гуменюка, Миколу Вінграновського, Івана Драча та Олександра Олеся у сучасній театральній інтерпретації.

Коли: 21 липня, 18:00

Де Національний Центр Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гей ти, - привіт!"

Історія про зародження першого кохання, формування людської душі, відкриття світу і пошук свого місця в ньому.

Коли: 21 липня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу"

Це унікальне імпровізаційне дійство, у якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура, Антон Стенюк. Такого експериментального формату ви більше не побачите ніде. Буде смішно, незабутньо, а головне неповторне.

Коли: 21 червня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: від 250 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Майже сімейна вечеря"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 22 липня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 100 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Пікантний Київ"

Відкрити завісу темної сторони Києва. Прогулятися київськими кварталами "червоних ліхтарів", де святі, паломники та пропащі грішники - аферисти, самозванці та шахраї об'єдналися в одному місці. Дізнатися безліч історій про різні сторони міського життя: світські, кримінальні, інтимні, романтичні, шляхетні та вульгарні, правдиві та сумнівні.

Коли: 17 червня, 18:30

Де: Музейний провулок, 2, біля пам'ятника В'ячеславу Чорновілу

Скільки коштує: від 250 грн. Подробиці за посиланням.

Verka Serduchka & Band

Весь прибуток із проданих квитків буде передано до відповідних організацій, які допомагають відновити постраждалі регіони України. Як показали останні чотири місяці, українці здатні робити неможливе.

Коли: 22 липня, 17:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: від 1000 до 5000 грн. Подробиці за посиланням.

Стендап вечірка

Запрошуємо вас на вечір найкращого гумору від проекту Підпільний стендап. Це чудова можливість розслабитися та вдосталь посміятися. Цього вечора виступатимуть: Сергій Чирков, Артур Петров, Олександр Желецький, Антон Сенін.

Коли: 22 червня, 18:00

Де: Praktika restaurant

Адреса: вул. Бульварно-Кудрявська, 3

Скільки коштує: від 250 до 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Що сталося у зоопарку"

Це своєрідний крик, крик самотньої людини, яка шукає сенс свого існування. Герої п'єси, Пітер і Джеррі, випадково знайомляться неподалік зоопарку, і це стає фатальною подією в їхньому житті. Незважаючи на приналежність до різних соціальних верств, різного способу життя, світогляду і навіть територіальну віддаленість, вони обидва однаково виявляються беззахисними перед викликом часу та суспільства.

Коли: 22 червня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Уявіть собі молодого та наївного нареченого. Все в ньому цілком складно: і вік, і вигляд, і стан. Є лише одна біда - наш наречений із провінції приїхав шукати наречену до столиці. На ловця і звір біжить, тож біля такої завидної партії починається цілий хоровод із наречених. Тільки ось ніжне серце героя мучить його своєю нерішучістю - вибір зробити йому не під силу.

Коли: 22 липня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

"Про що мовчать чоловіки" - це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, які нас найбільше турбують. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 22 липня, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Собачка"

Молода жінка, познайомившись на корпоративі в барі ресторану з одруженим та успішним чоловіком, колегою із сусіднього відділу, намагається заманити його всіма можливими способами, і коли нічого не залишається, вигадує черговий. Здавалося б, звичайна банальна історія, що траплялася майже з кожним, але ні! Те, що придумала наша героїня, заслуговує на увагу. Заради своєї мети вона прикидатиметься собачкою, щоб хоч так мати можливість жити разом із коханою людиною та її дружиною.

Коли: 22 липня, 19:00

Де: Арт-студія "Темний Софіт"

Адреса: вул. Володимирська, 71

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та виразу Себе через творчість. Абсолютно будь-яка кольорова гама, незвичайні змішання та малюнки - і ви створюєте шедевр.

Коли: 22 липня; 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2000 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Пастка"

Весілля. Медовий місяць. Затишний будиночок у горах.

Так почалася щаслива історія подружнього життя Даніеля та Елізабет. Однак щастя не було довгим - зненацька зникає дружина.

Згодом убитий горем чоловік отримує звістку - мадам Корбан знайшлася. Але чому ж він не радіє? Бо в хаті замість Елізабет з'являється незнайома йому жінка! Вона поводиться як кохана дружина і виникає питання - що не так у цій історії? Кому з двох довіряти та як одного з них вивести на чисту воду.

Коли: 22 липня, 18:00

Де: Київський національний академічний "Молодий театр"

Адреса: вул. Прорізна, 17

Скільки коштує: від 100 до 200 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах