Куди піти в Києві цими вихідними 6-7 серпня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
04 серпня 2022 18:25
Куди піти в Києві цими вихідними 6-7 серпня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти в Києві 6-7 серпня:

Артпроект "Галерея нереальних історій"

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідань від гостей та співробітників, щоб створити справжній артпроект "Галерея нереальних історій". Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Коли: 6-7 серпня, початок о 12:00

Де: центральна алея ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: вільний вхід. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 6-7 серпня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 1-5 серпня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Ампутована весна"

Фотовиставка ігрових не-документальних проектів. Автори вдивляються у нинішні явища: від форм тортур та масових згвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об'єктиву художники та художниці дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

Коли: 6-7 серпня, 16:00-19:00

Де: Ya Gallery

Адреса: вул. Хорива, 49б

Скільки коштує: донат. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з гончарства

Гончарство — це спосіб познайомитися з традиційним ремеслом своїх предків, поринути у романтичну пригоду та створити щось справді цінне власними руками. Програмою майстер-класу з гончарства передбачено виготовлення двох виробів із глини, а робота на занятті проходить із практичними порадами та під наглядом майстра.

Коли: 6-7 серпня, 14:00

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Квітковий поп-ап

На заході можна буде купити авторські букети від флористів, пройти камерний майстер-клас та придбати квіти, вирощені на локальних фермах спеціально для поп-апу.

10% з продажу букетів вирушать до Rose Foundation на допомогу сім'ям Київської області з відновленням будинків.

Коли: 6 серпня, початок об 11:00 і до останньої квіточки

Де: Бути Софі, Spicy NoSpicy

Адреса: вул. Володимирська, 24, вул. Велика Васильківська,114

Подробиці за посиланням.

Вистава "Королева детективів"

Головним персонажем дійства виступає сама королева детективів Леді Агата Крісті Меллоуен, кавалер ордена Британської імперії та "Дама-командор". Ця дивовижна за силою духа жінка працювала медсестрою у шпиталі під час двох світових воєн, хоча у 1939-1945 роках вона була вже всесвітньо відомою письменницею Агатою Крісті.

Коли: 6 серпня, 16:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Пікантний Київ"

Відкрити завісу темної сторони Києва. Прогулятися київськими кварталами "червоних ліхтарів", де святі, паломники та пропащі грішники - аферисти, самозванці та шахраї об'єдналися в одному місці. Дізнатися безліч історій про різні сторони міського життя: світські, кримінальні, інтимні, романтичні, шляхетні та вульгарні, правдиві та сумнівні.

Коли: 6 серпня, 18:30

Де: Музейний провулок, 2, біля пам'ятника В'ячеславу Чорновілу

Скільки коштує: від 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Варшавська мелодія"

Ця вистава - історія кохання, світлого, зворушливого, трохи сумного. Випадкова зустріч у післявоєнній Москві студента, який вивчав виноробство колишнього фронтовика і польської дівчини, майбутньої співачки, яка навчається в консерваторії, переросла в міцні, теплі, взаємні почуття. І ось уже незабаром щаслива розв'язка, але вийшов урядовий Указ про заборону в СРСР шлюбів з іноземцями.

Коли: 6 серпня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Двориків центру таємниці"

Кожне подвір'я, кожна вулиця, кожна садиба – це не просто ділянка зі спорудами. Це завжди інтрига, таємниця, окремий сюжет, переплетення людських доль та відображення долі міста.

Коли: 6 серпня, 11:00

Місце зустрічі: Майдан Незалежності, біля пам'ятника закоханим ліхтарям

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "SALIDA CRUZADA - 8 кроків-танго"

8 кроків танго – відповідають етапам стосунків між чоловіками та жінками – зустріч, впізнавання, близькість.

"Ми входимо у кохання, як у танець, а танець - це схема, яка працює безвідмовно" - стверджує герой п'єси - вчитель танго. Але люди, які прийшли танцювати – не шукають схеми – вони шукають кохання.

Коли: 6 серпня, 17:00

Де: Київський академічний театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up Закритий Мікрофон

Цього вечора виступатимуть кілька веселих коміків. Кожен розповість по 10-12 хвилин свого класного та смішного матеріалу.

20% від зібраних грошей піде на ЗСУ.

Коли: 6 серпня, 17:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Джульєтта та Ромео"

Кожен бажаючий може поглянути на імениту виставу, яка через сотні років нітрохи не втратила своєї актуальності. Зворушлива, пронизлива, казка про тих, хто любить «Ромео і Джульєтту», знову оживе на сцені в Україні під керівництвом досвідченого режисера Кирила Калашнікова. На глядачів чекає справжня любовна драма, приправлена ненавистю і гіркотою розлуки.

Коли: 6 серпня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 100 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Суботній Stand Up

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. На сцені виступатимуть: Діма Білоус, Женя Коротков, Діма Захарченко, Марк Свиридюк.

Коли: 6 серпня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Краща половинка мене". Чорний квадрат

Ця вистава абсолютно ні до чого не зобов'язує, ніхто нічого не змушує робити. Усі вчинки повинні здійснюватися за покликом серця.

Любов у ній творить чудеса, можна зробити помилку, не слухаючись свого серця, а розуму, але потім шкодуватимеш усе життя. Але якщо ти все ж таки знайдеш саме свою найкращу половинку – ти не тільки задовольниш бажання свого серця, а й зможеш жити зі спокійною душею, знаючи головне: тебе люблять і любиш ти.

Коли: 6 серпня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 250 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Стендап Оборона

Це вечір гумору та гарного настрою. Вам виступатимуть: Раміль Янгулов, Андрій Бережко, Іван Жорноклей.

Коли: 6 серпня, 13:00

Де: Dorothy pub

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43/16

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дірявий експрес"

Молодість пролетіла так швидко, у гонитві за примарними ідеалами. Проте так хочеться простого людського щастя. Звернувшись до фахівця таролога, астролога та нумеролога, наша героїня пускається в авантюру. Подія відбудеться у призначений день, місце та час. Остання можливість встигнути на поїзд, що йде.

Коли: 7 серпня, 15:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 250 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Шоу "ЗРАДА" - це комедійне толк шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадницьку або навпаки перемогу. Мета через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок. На сцені обговорюватимуть зраду: Барбул Іван, Влад Свидерський, Макс Мельников.

Коли: 7 серпня, 19:00

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Еклери на мільйон"

Скільки коштує щастя! Мільйон чи мільярд? У гривнях чи доларах? Герої нашої авантюрної пригоди впевнені, що щасливими їх може зробити лише великий куш! Вони готові віддати останнє, щоб почути секрети успіху від молодого американського мільйонера! І поки "акули бізнесу" навіть не підозрюють, що їх обдирають до нитки в їхнє життя вривається справжнє кохання, вірні друзі та Мафія!?

Коли: 7 серпня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "7 розгніваних джентльменів"

Попереджаємо, жінок у цій історії поважають, але не люблять. А вся річ у тому, що в одного із семи друзів під загрозою виявляється власне весілля. Тому всі гості та його близькі друзі мають відновити справедливість. І роблять вони це за допомогою пістолетів, бійок, лайки, віскі, сигар, розмов про секс і навіть заручника. Власне, майже все як у реальному житті. І як у житті нічого цього не трапилося б без жінки. І загалом, всі біди, починаючи від першого гріхопадіння, не обходяться без слабкої статі.

Коли: 7 серпня, 17:00

Де: Театр АКТЕР

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: від 100 до 350 грн. Подробиці за посиланням.

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу"

Це унікальне імпровізаційне дійство, у якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура, Антон Стенюк. Такого експериментального формату ви більше не побачите ніде. Буде смішно, незабутньо, а головне неповторне.

Коли: 7 серпня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: від 250 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун"

Хто він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця – депутата (ці діячі вже давно і всюди перетворилися на комічних персонажів), який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно лежав на лаврах слави!

Коли: 7 серпня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 80 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

АСАФАТІV

АСАФАТОВ - український музикант, відомий за своїм хрипким тембром. Він став широко відомий після своєї участі у шоу «Голос країни», де був у команді Дмитра Монатика. Після успішної участі в шоу АСАФАТІВ розпочав сольну кар'єру, випустив дебютний кліп на пісню "Море" та завоював місце у серцях українців.

Коли: 7 серпня, 18:00

Де: Music Pub "Pepper's Club"

Адреса: вул. Московська, 8, корпус 7

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та виразу Себе через творчість. Абсолютно будь-яка кольорова гама, незвичайні змішання та малюнки – і ви створюєте шедевр.

Коли: 7 серпня, 18:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2000 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Це все вона"

У цій виставі порушується тема нерозуміння між поколіннями батьків та дітей. На ваших очах відкриється справжня драма, в якій дві людини відчайдушно хочуть налагодити взаємини, але, на жаль, безодня нерозуміння та психологічних травм виявляється сильнішою.

Коли: 7 серпня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах