Куди піти в Києві цього тижня з 5 по 9 вересня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
05 вересня 2022 10:39
Куди піти в Києві цього тижня з 5 по 9 вересня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів у День Незалежності України.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 5 по 9 вересня:

Подорож Сонячною системою

Це захоплююча подорож Сонячною системою і на власні очі побачити космічні пейзажі всіх планет. Під час перегляду кожен мандрівник сидітиме в кріслі справжнього пілота і дивитиметься у зоряне небо, ніби він керує зорельотом як справжній джадай Люк Скайуокер. Під час подорожі заплановано 8 зупинок, саме стільки планет у нашій Сонячній системі.

Коли: 5-9 вересня: 13:30, 16:00, 18:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: від 200 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Сальвадор Далі. Божественна комедія"

Кияни та гості міста мають унікальну можливість познайомитися з "Божественною комедією" в інтерпретації Сальвадора Далі у стінах музею. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурить відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту.

Коли: 5-9 вересня, з 11:00 до 17:00 (каса до 16:30)

Де: Київська картинна галерея

Адреса: вул. Терещенківська, 9

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з рідкого акрилу

Fluid art - це новий різновид абстрактного живопису, суть якого полягає в тому, щоб розлити акрилові фарби на полотні, при цьому фарби різних кольорів поєднуються між собою і з додаванням медіуму, силікону та інших речовин створюють мальовничі ефекти.

Коли: 5 вересня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 гривень. Подробиці за посиланням.

Музика із кінофільмів. Національний духовий оркестр України

На концерті ви почуєте відомі мелодії з кінофільмів "Супермен", "Гаррі Потер", Місія нездійсненна", "Робін Гуд - принц лиходіїв", "Людина-павук-2", "Бетмен", "Король Артур", "Володар кілець: Дві вежі", "Індіана Джонс", "Джеймс Бонд 007", "Суперссімейка".

Коли: 6 вересня, 18:00

Де: Національна філармонія України

Адреса: Володимирський узвіз, 2

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас "Алкогольні чорнила"

Це ідеальний варіант для любителів складних багатобарвних абстрактних композицій. Створення малюнків не потребує якоїсь спеціальної підготовки чи художньої освіти. Малюнок радуватиме власника композиції своєю витонченістю та грацією довгі роки.

Коли: 6 вересня, 19:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 1600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Кефір, зефір та кашемір"

Кумедна історія двох "закоханих", які не мають наміру здаватися. Але як зробити вибір, про який не доведеться шкодувати? Герої вистави також не знають. Єдиний рецепт, який вони можуть порадити - взяти дві склянки кефіру, або какао, або гарного коньяку, сісти поруч із коханою людиною і... насолоджуватися теперішнім життям, а не шукати відповіді на дурні питання.

Коли: 7 вересня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гей, ти! - Привіт"

Це історія про зародження першого кохання, формування людської душі, відкриття світу та пошук свого місця в ньому.

Коли: 7 вересня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Олег Скрипка та оркестр НАОНІ. Благодійний концерт

Колаборація рокера та академічного оркестру народних інструментів вже понад шість років надихає публіку. В даний час артисти створюють нову потужну спільну програму героїчних пісень "Народилися ми", наповнену патріотичними та військовими творами: "Ой у лузі червона калина", "Батько наш Бандера", а також легендарними хітами та сюрпризами. Також ви почуєте улюблені класичні твори та світові хіти у віртуозному супроводі народних інструментів.

Коли: 7 вересня, 18:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац)

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 250–590 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мегери"

У "Мегері" за п'єсою "Горгони" Дона Нігро вічні суперниці, зірки Голлівуду 60-х, легендарні актриси на ім'я Рут та Мілдред, поборються не на життя, а на смерть. З однією поправкою: фемінітив тут недоречний, адже у нашому театрі їхні ролі виконуватимуть чоловіки.

Коли: 7 вересня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Адріано Челентано. Jack London Cover Show

У стародавньому Римі вважалося, що веселощі, концерти та забави вселяли людям віру у завтрашній день. Вони дозволяли забути про всі проблеми сьогодні. Адже хороша музика розслаблює, надихає та знайомить людей зі світом добра та релаксу. Італійський виконавець та улюбленець публіки таки причаїв щось у своїх піснях. Адріано Челентано - легенда добра та позитиву. На цьому концерті будуть усі відомі хіти автора.

Коли: 8 вересня, 17:00

Де: МЦКМ

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 105–1050 гривень. Подробиці за посиланням.

Джазовий концерт музики Френка Сінатри

У Caribbean Club Concert Hall відбудеться благодійний джазовий концерт музики Френка Сінатри у виконанні колективу Bobeen 4tet feat P Pigura&D Gavrik. На сцені одного із найстаріших клубів столиці зберуться п'ять талановитих музикантів, щоб подарувати гостям незабутні музичні враження. Цього вечора улюблені композиції Френка Сінатри прозвучать у виконанні віртуозних майстрів своєї справи.

Коли: 8 вересня, 18:00

Де: Carribean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 290–590 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Що трапилося у зоопарку"

Ця п'єса американського драматурга Едварда Олбі - перша у його творчій біографії і була написана лише за одну ніч. Це своєрідний крик, крик самотньої людини, яка шукає сенсу свого існування. Герої п'єси, Пітер і Джеррі, випадково знайомляться неподалік зоопарку, і це стає фатальною подією в їхньому житті. Незважаючи на приналежність до різних соціальних верств, різного способу життя, світогляду і навіть територіальну віддаленість, вони обидва однаково виявляються беззахисними перед викликом часу та суспільства. Як же вони впораються зі своїми проблемами, і що, власне, трапилося в зоопарку?

Коли: 8 вересня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Майже інтелектуальне шоу

Це класичний формат QI від "Підпільного Стендапа": тут коміки відповідають на інтелектуальні питання ведучого – правильно чи смішно. Боротися за звання найрозумнішого коміка будуть: Єгор Шатайло, Світлана Немонежина, Василь Байдак, Олександр Качура.

Коли: 8 вересня, 18:30

Де: Undeground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він – головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч різних подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер – особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 9 вересня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 100 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Шоу "Королі крінжу"

Ви можете побачити процес створення імпровізації та взяти в ньому участь. Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" - це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура, Антон Стенюк.

Коли: 9 вересня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–300 гривень. Подробиці за посиланням.

"Скай". Благодійний концерт

Гурт "Скай" дасть великий благодійний концерт з метою зібрати кошти для тисячі турнікетів для 128-ї гірничо-штурмової бригади, яка зараз воює в Донецькій області. На концерті прозвучать усім відомі пісні "Україно", "Подаруй світло", "Струна", "Тобі це можна може вбити" та інші улюблені публікою хіти.

Коли: 9 вересня, 19:00

Де: Fairmont Grand Hotel Kyiv

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 1

Скільки коштує: 1200 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах