Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
27 жовтня 2022 17:42
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними. Фото: pexels.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та національної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 29-30 жовтня:

Виставка Хризантем

На Співочому полі висадили сотні тисяч бутонів хризантем. Мешканців Києва та внутрішніх переселенців запрошують насолодитись різноманітними квітковими композиціями, яскравими фотозонами, а також зонами відпочинку та дозвілля.

Коли: 29-30 жовтня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: Дорослий квиток – 100 гривень, дитячий – 25 гривень. Вхід для пенсіонерів, людей з інвалідністю І-ІІІ категорій та представників ЗСУ безкоштовний. Вхід для ВПО зі знижкою 50%. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 29 жовтня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Сімейна екскурсія-квест "Таємна сила булави"

Могутня булава, яка дарувала силу козацьким Гетьманам упродовж століть, була втрачена. Але її можна знайти, згадавши таємну мудрість козаків, слідуючи за підказками та проходячи випробування. Якщо ви відважні, розумні та кмітливі, візьміть участь у сімейному квесті, вивчіть цікаві сторінки історії, згадайте народні традиції та дізнайтесь секрет Великих Гетьманів.

Коли: 29 жовтня, 12:00

Де: зустріч біля пам'ятника Богдану Хмельницькому на Софійській площі

Скільки коштує: 150–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава “Емігранти”

Чи знаєте ви, які на смак собачі консерви? Або як дізнатися про прихід нового року, якщо не мати годинника? Чи що найцінніше у людини? Дослідник душі, письменник та лектор поселяється у підвалі зі своїм земляком, який наполегливо працює, щоб реалізувати свою мрію. Але чи на правильному шляху? Весела притча про життя двох емігрантів, але не кожен зможе повернутися додому.

Коли: 29-30 жовтня, 14:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 29 жовтня, 15:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Комедійний детектив "Контрольний постріл"

Усі події вистави відбуваються навколо Любові, навколо Любові – як майже все у людському житті. Всім глядачам гарантовано гарний настрій під час вистави та після її перегляду – перевірено багаторічною практикою. На деякий час кияни та гості столиці зможуть поринути у мирні відносини та побут, за якими багато хто сумує.

Коли: 29 жовтня, 16:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Підпільний Stand Up

Любителям гострого гумору варто відвідати Підпільний Stand Up, де глядачів розважатимуть коміки.

Коли: 29 жовтня, 16:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Море-океан"

У таверні "Альмайєр", що розташована на узбережжі, зібралася група різних людей. Серед них - у минулому успішний портретист, професор, який складає "Енциклопедію меж", та дві жінки з різними цілями. Одна хоче знайти кохання, а інша біжить від кохання. Їхнє життя спокійне, а втома душі - нездоланна. А поруч із ними безмежне Море-океан. І той, хто прагне помсти.

Коли: 29 жовтня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вечір мюзиклу

На вас чекає тонка драматична гра акторів, вишуканий спів, оригінальна хореографія, складні акробатичні трюки, видовищність багатошарового сценічного оформлення з мультиекранним оснащенням, сучасні світлові та звукові спецефекти.

Ви побачите сучасну інтерпретацію вже відомих шедеврів жанру і водночас познайомитеся з багатьма прем'єрними номерами, зокрема з бродвейських мюзиклів. Здивують та потішать номери з мюзиклів «У джазі тільки дівчата» Дж. Стайна, «Звуки музики» Р. Роджерса, «Хело, Доллі!» Дж. Хермана та ін.

Коли: 29 жовтня, 17:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 300–600 гривень. Подробиці за посиланням.

За двома зайцями

Це цікава історія про молодого, розумного та дотепного хлопця, який будує грандіозні плани на майбутнє. Однак спочатку він має розібратися з минулими, вірніше, із боргами. Він винен багато грошей.

На це має 5 днів, дві дівчини і один шанс вийти переможцем. Щоправда, дорога лежить через РАГС. І все могло бути ідеальним, але в плани втручається її мама.

Коли: 29 жовтня, 17:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Публіцистична вистава "Свідоцтво про життя". Ада Роговцева

Це публіцистична вистава за книгою легендарної актриси Ади Роговцевої. У ній кожен із артистів грає не просто роль, а цілу галерею незабутніх образів – реальних людей, знаменитих та невідомих.

Показ спектаклю присвячений виходу нового видання книги О.Роговцевої "Свідоцтво про життя" - оновленого, доповненого українською мовою. Під час події глядачі матимуть змогу стати першими власниками нового видання.

Коли: 29 жовтня, 17:00

Де: МЦКМ (“Жовтневий палац”)

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 200–990 гривень. Подробиці за посиланням.

Kyiv Modern Ballet. Кармен.TV. Раду Поклітару

Всю історію кохання та пристрасті, втілену в танці, колишня наречена Хосе Мікаела ніби дивиться по телевізору. І це допомагає їй подолати самотність покинутої жінки. Насправді в цьому сценічному рішенні втілено велику метафору нашого часу, коли люди обирають життя по той бік екрану, ховаючись від реальності.

Коли: 29 жовтня, 18:00

Де: Театр опери та балету для дітей та юнацтва

Адреса: вулиця Межигірська, 2

Скільки коштує: 250–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 29 жовтня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Етношоу "Животоки"

Животоки - це джерела, що наповнюють наше існування історичною пам'яттю. Вони живлять нас енергетикою стихій, втілених у звуках, піснях, рухах, праобрядах. У нашій виставі глядач порине у світ легенд та магії найдавніших українців. Окрім автентичного вокалу у спектаклі звучатимуть не лише українські музичні інструменти, а й інструментальні шуми інших країн світу.

Коли: 30 жовтня, 17:00

Де: Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня"

Адреса: вул. Івана Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Королева краси"

Це історія про домашню війну, яка йде між матір'ю Мег Фолан та її дочкою – сорокарічної старої незаймана Морін. Водночас, це ще й історія кохання. У героях Макдони безліч життєвих сил та пристрастей. А побутовий реалізм – лише видимість, під якою іскриться фантастичний коктейль із сентиментальної мелодрами, гротескної комедії, явного «театру жорстокості» та філософської притчі.
Коли: 30 жовтня, 17:00

Де: Київський академічний театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Halloween - FRAM

Пісні ірландців та вікінгів, яскравий середньовічний карнавал, тендітна романтика, вічна монументальна рок-музика та всякий інший раммштайн. Піднімаємо бойовий дух під волинку, співаємо пісні сьогодення та давніх кельтських легенд, рятуємо калину та відправляємо корабель у відомому напрямку.
Коли: 30 жовтня, 18:00

Де: Docker-G pub

Адреса: вул. Ігорівська, 13/5

Скільки коштує: від 150 до 300 грн. Подробиці за посиланням.

KADNAY

У піснях KADNAY пристрасні поцілунки, сексуальність, молодість та любов. Їхні виступи під шкірою, на нервах, на межі відчуттів.
Крутий саунд та шалена енергія LIVE виступи KADNAY заповнюють зал та захоплюють у полон.
Коли: 30 жовтня, 18:00

Де: Docker Pub

Адреса: вул. Богатирська, 25

Скільки коштує: від 375 до 550 гривень. Подробиці за посиланням.

Орган під зірками "Interstellar"

У програмі Interstellar ви зможете послухати величний орган Франції під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України. Семпльований орган Нотр-Дам – це звучання 7400 труб органу, які записані наживо в соборі та відтворені за допомогою комп'ютерних технологій та тримануального електронного органу Johannus. Така технологія найбільш реалістично відтворює не лише звучання, а й акустику Нотр-Дам де Парі.

Коли: 30 жовтня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: від 550 до 800 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах