Куди піти у Києві цих вихідних з 28 по 29 січня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
26 сiчня 2023 14:57
Куди піти у Києві цих вихідних з 28 по 29 січня 2022 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 28-29 січня:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановлять новорічну ялинку, а також відкриють ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 28-29 січня, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки – від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 28-29 січня, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 28-29 січня, з 10:00 до 21:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід на ковзанку коштує 100 гривень, оренду ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Війна за ідентичність. Сила опірності культурі"

Виставка про те, як ми вистояли на Майдані та чинимо опір окупантові сьогодні, культурі – як мішені для ворога, і як наша потужна зброя. В експозиції задіяно близько 2 сотень артефактів із Революції Гідності та російсько-української війни.

Коли: 28-29 січня, з 14:00 до 18:00

Де: Виставкові зали "Лаври"

Адреса: вул. Лаврська, 15

Скільки коштує: 50–100 грн. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 28 січня – о 12:00, 29 січня – о 10:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 28 січня, 15:00, 18:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "П'янке одкровення"

Романтичні історії шаленого кохання крізь погляд сучасної української драматургії. Геніальний красень, нащадок українців, французів та австрійців, високий, статний, чарівний, але незрозумілий і навіть ворожий для багатьох сучасників. Чуттєва мелодрама про дивні та зворушливі любовні стосунки одного з найщиріших музичних романтиків.

Коли: 28 січня, 16:00

Де: камінна зала Київської фортеці

Адреса: вул. Госпітальна, 24а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава-медитація "Мовчання"

Єдиний спосіб почути себе – мовчання. Дихання сповільнюється, думки кристалізуються, і ось лунає правда. Водночас мовчання – це зброя, яка може знищити цілу країну. Тиша буває різною.

Коли: 28 січня, 16:00

Де: Арт-центр ім. Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Напередодні"

Невідомо ким виявився отруєний медіамагнат Невмержицький. Слідство дізналося, що вбивця має тату із зображенням ящірки на грудях і що напередодні Невмержицький скористався сайтом знайомств "Намба". Оперативники намагаються впіймати впіймати вбивцю "на живця", тому викладають оголошення на тому сайті і раптово потрапляють у капкан зловмисниці, яка виявилася гарною жінкою. Події відбуваються напередодні повномасштабного вторгнення РФ, після чого життя героїв різко змінюється.

Коли: 28 січня, 17:00

Де: Будинок Актора

Адреса: вул. Ярославів Вал, 7

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гуцулка Ксеня"

Етнічний українець приїжджає із самої Америки до Карпат, щоб знайти собі наречену. Адже лише одруження з українською дівчиною відкриє йому шлях до спадщини в мільйон доларів. Але що важливіше: справжні почуття чи багатство?

Коли: 28 січня, 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Мотор'ролла

Це концерт українського гурту з Хмельницького – Мотор'ролла. Музиканти пройшли шлях від рокабілі-хард-кору до фатальних балад, які принесли їм визнання на початку двохтисячних років.

Коли: 28 січня, 18:00

Де: Docker Pub

Адреса: вулиця Богатирська, 25

Скільки коштує: 175–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Імпровізаційне шоу від театру "Чорний квадрат"

Це вистава без сценарію. Глядачі висловлюють побажання, щоб вони бажали побачити, а актори створюють полотно дії в режимі реального часу. Обмежень за жанрами немає: на сцені може статися хорор, трилер, чорна комедія, вестерн, еротична драма та навіть мюзикл.

Коли: 28 січня, 18:00

Де: Ресторан SHEF

Адреса: вул. Маршала Конєва, 6

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "В гостях у сексопсихолога"

Чоловік не розуміє проблем дружини, дружина не розуміє чоловіка. Залишилася остання надія врятувати їхній шлюб. Зрозуміти одне одного їм допомагає психолог. Але робить він це дуже незвичайним способом. Такий пікантний підхід до кожної пари справді ефективний. Підтвердженням тому є безліч задоволених клієнтів та врятованих сімей.

Коли: 28 січня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Архипенка, 5

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Орган під зірками "Interstellar"

У програмі Interstellar ви зможете послухати величний орган Франції під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України. Семпльований орган Нотр-Дам – це звучання 7400 труб органу, які записані наживо в соборі та відтворені за допомогою комп'ютерних технологій та тримануального електронного органу Johannus. Така технологія найбільш реалістично відтворює не лише звучання, а й акустику Нотр-Дам де Парі.

Коли: 28 січня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 550–800 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Твій хтось"

Коли є автор, зведений у ранг національної спадщини, цікаво підкрастися під "хрестоматійні котурни" і зустрітися і зустрітися віч-на-віч з людиною. У виставі "Твій хтось" за матеріалами листів, щоденників та драматичних творів Лесі Українки ми відкриваємо її справжню - ексцентричну, сильну, вольову, щасливу в багатьох речах кохану та кохану жінку. Звісно, вона боролася з тяжкою хворобою. Але ця боротьба була ще однією сходинкою для того, щоб прориватися у найвищі сенси та відкривати європейську Україну.

Коли: 28 січня, 19:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він - головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч найрізноманітніших подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер – особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 29 січня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Фрекен Юлія"

Ця готична драма розповідає історію багатої та впливової Юлії, статусу якої заздрять усі. Юлія ж, у свою чергу, заздрить усім закоханим, адже її зрадив молодик. Біля Юлії є Ян, але він не сміє навіть наблизитися до неї, тому що він - лише слуга в будинку її багатого батька. А у Яна є Христина. І мрія. Заради якої він готовий піти на підлість, відкинувши всі норми пристойності та моралі – і навіть закохатися.

Коли: 29 січня, 17:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вулиця Шовковична, 7а

Скільки коштує: 290 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хеппі Бьоздей"

Романтична комедія за мотивами п'єси Ольги Анненків "Божевільний з дому навпроти". Він закохався у неї, вона закохалася у нього. Все мало бути чудово, якби не одна дрібниця - страх постукати у двері свого кохання.

Коли: 29 січня, 17:00

Де Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Весілля в Авлабарі"

Це музична комедія за п'єсою Цагарелі "Ханума". Події відбуваються у старовинному Тифлісі. Легендарна сваха Ханума та її конкурентка Кабато всіма правдами та неправдами одружуватимуться зі своїми нареченими старого Князя Пантіашвілі.

Коли: 29 січня, 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 29 січня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах