Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
30 сiчня 2023 15:09
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня. Фото: depositphotos.com

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 30 січня по 3 лютого:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановили новорічну ялинку, а також відкрили ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 30 січня - 3 лютого, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки - від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 30 січня - 3 лютого, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 30 січня - 3 лютого, з 10:00 до 21:00

Де: Льодовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід - 100 гривень, оренда ковзанів - 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Війна за ідентичність. Сила опірності культурі"

Виставка про те, як ми вистояли на Майдані та чинимо опір окупантові сьогодні, культурі - як мішені для ворога, і як наша потужна зброя. В експозиції задіяно близько 2 сотень артефактів із Революції Гідності та російсько-української війни.

Коли: 30 січня - 3 лютого, з 14:00 до 18:00

Де: Виставкові зали "Лаври"

Адреса: вул. Лаврська, 15

Скільки коштує: 50-100 грн. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 30 січня, 1 лютого, 18:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Кефір, зефір та кашемір"

Кумедна історія двох "закоханих", які не мають наміру здаватися. Але як зробити вибір, про який не доведеться шкодувати? Герої вистави також не знають. Єдиний рецепт, який вони можуть порадити - взяти дві склянки кефіру, або какао, або гарного коньяку, сісти поруч із коханою людиною та насолоджуватися теперішнім життям, а не шукати відповіді на дурні питання.

Коли: 30 січня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дамський кравець"

Справжня французька комедія зібрала у собі всі елементи жанру: легкий сюжет та іронічну та пікантну історію, яка поєднує естетику Парижа початку ХХ століття та класичний любовний трикутник. Сюжет п'єси повністю розкриває момент, коли безневинна брехня заходить надто далеко, герої змушені виплутуватися з цього клубка без особливих втрат.

Коли: 31 січня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 130-300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Королева детективів"

Головним персонажем дійства виступає сама королева детективів Леді Агата Крісті Меллоуен, кавалер ордена Британської імперії та "Дама-командор". Ця дивовижна за силою духа жінка працювала медсестрою у шпиталі під час двох світових воєн, хоча у 1939-1945 роках вона була вже всесвітньо відомою письменницею Агатою Крісті.

Коли: 31 січня, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Чорний дрізд"

Яка вона - точка неповернення? Ви впевнені у своїй непохитності? До того вечора Уна відповіла би ствердно. Адже вона, начебто, поховала у пам'яті цю історію 15-річної давнини: історію, яка колись здавалася раєм, але тепер, за однієї лише згадки, приносить пекучий біль. Це п'єса про зустріч чоловіка та жінки, яких надто пов'язують почуття, пристрасть, травма та вина.

Коли: 1 лютого, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Слава Героям"

Остап та Андрій - ветерани Другої світової війни. Остап воював за незалежну Україну в лавах УПА, боровся з радянськими та фашистськими окупантами. Андрій був у лавах радянської Червоної Армії, яка боролася і проти УПА, і проти фашистів. Вперше вони зустрілися у лікарняній палаті, у черзі на операцію на серце. І минула війна знову стає дійсністю. В Остапа є онука Ганна, а в Андрія - син Петро. У них такі різні долі, але чи є шанс у їхнього кохання?

Коли: 1 лютого, 18:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Льовушка"

Ностальгічні спогади єврейського хлопчика про щасливе дитинство поруч із його дорогими бабусями Розою та Дашею. Бабуся Даша водила його до церкви, а інша - до синагоги. На цьому маленький Левко зібрав кругленьку суму.

Коли: 1 лютого, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приємна несподіванка"

Це іронічна постановка розповість глядачеві історію відносин двох євреїв, долі яких зійшлися воєдино через нещасний випадок. Один із героїв - одинокий літній чоловік, а другого суд зобов'язав доглядати за цим непростим старим.

Коли: 1 лютого, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100-390 гривень, подробиці за посиланням.

Вистава "Покоління пепсі"

П'єса, написана за мотивами творів Сергія Жадана, розповідає про бунтівний період - 90-і роки. Для мешканців країн колишнього СРСР це був час змін, свободи та постійної небезпеки. Складний і водночас дивовижний час. Хто застав цей період неодмінно згадає, як мріяв про плеєр, слухав касети популярних виконавців, жував жуйку та носив палені джинси.

Коли: 1 лютого, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Концерт при свічках

У фойє Національної оперети України відбудеться особливий музичний вечір. Відвідувачі зможуть насолодитися класичними композиціями у напівтемряві. У програмі концерту - арії відомих українських композиторів епохи бароко та часів класицизму.

Коли: 2 лютого, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гамлет"

Кожен новий Гамлет - обличчя епохи. Яким воно має бути сьогодні? До чого приводить помста і таке борг? Можливе щастя, коли порушено всі закони буття та яку ціну доведеться за нього заплатити? Досліджуючи одну з найгеніальніших п'єс Шекспіра, ми ставимо низку питань. І наш сьогоднішній Гамлет - не тільки відповіді на них - це роздуми про сутність людини, про театр та мистецтво загалом.

Коли: 2 лютого, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Фіолет

Презентація нового альбому українського гурту "Фіолет" під назвою "Сила". Глядачі почують хіти, які ще жодного разу не чули наживо, та улюблені сингли.

Коли: 2 лютого, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 350-690 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Джульєтта та Ромео"

Кожен бажаючий може поглянути на імениту виставу, яка через сотні років нітрохи не втратила своєї актуальності. Зворушлива, пронизлива, казка про тих, хто любить "Ромео і Джульєтту", оживе на сцені під керівництвом досвідченого режисера Кирила Калашнікова. На глядачів чекає справжня любовна драма, приправлена ненавистю і гіркотою розлуки.

Коли: 2 лютого, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мишоловка"

Вистава за мотивами класичного роману королеви детектива Агати Крісті допоможе поринути в атмосферу передмістя Лондона, відрізаного від цивілізації зимовою негодою.

Коли: 3 лютого, 18:00

Де: Театр "Колесо"

Адреса: вулиця Андріївський узвіз, 8

Скільки коштує: 330 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Уенздей"

Похмура і дуже розумна дівчинка Уенздей народилася в вельми незвичайній родині Аддамс, яка відрізняється від простих людей своєю екстравагантністю та екстраординарними здібностями. Вона веде своєрідний і страшний спосіб життя. Уенздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання до академії Nevermore, де студентка приділяє час не стільки навчанню, скільки розгадці давніх таємниць.

Коли: 3 лютого, 18:00

Де: Дім Кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 250-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вар'єте-шоу "Рояль" із Lida Lee

Захоплюючим шоу для дорослих, спеціальною гостею якого стала українська співачка Lida Lee. Вар'єте-шоу "Рояль" - це синергія музичних перфомансів та витонченої сексуальності. Затишна атмосфера, зручне крісло, келих ароматного вина та яскраве шоу у найкращих традиціях кабарі.

Коли: 3 лютого, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 590-990 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Білка, яка прожила 100 років"

У самому центрі Стокгольма є чудовий парк "Скансен", в якому мешкає дуже багато білок. Тварини ці милі та смішні, але в них облізлі хвости через недоїдання. І хоча їх підгодовують туристи, білки ховають частування та забувають, де їх закопали, через що й голодують. За цими білками дуже любить спостерігати головна героїня, яка нічого не забуває. Усі 20 століття вона вчилася любити і відпускати тих, кого полюбила, вчилася приймати себе та оточуючих. Хтось сприймав її, а хтось просто не помічав її існування. Її життя здається маленьким і незначним у масштабі подій цілого століття, але хіба буває, щоб чиєсь життя було неважливим?

Коли: 3 лютого, 19:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах