Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
20 березня 2023 16:36
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня. Фото: unsplash.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 20-24 березня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 20 березня - з 10:00 до 15:00; 21-24 березня - з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 20, 24 березня - 12:00, 21, 22 березня - 14:00, 23 березня - 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сімейна вечеря"

Того тихого прекрасного вечора нічого не віщувало лиха. Дружина збиралася поїхати, щоб відвідати кохану маму, а чоловік тихо радів у передчутті швидкої зустрічі з коханкою. Але лунає телефонний дзвінок і... Одне слово неправди - це маленька брехня, кілька фраз - великий обман, а підміна понять - це вже захоплююча гра. Але згодом гра починає дотримуватися своїх правил.

Коли: 20 березня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 20 березня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли : 21-24 березня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 21 березня - 17:00, 23 березня - 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дамський кравець"

Справжня французька комедія зібрала у собі всі елементи жанру: легкий сюжет та іронічну та пікантну історію, яка поєднує естетику Парижа початку ХХ століття та класичний любовний трикутник. Сюжет п'єси повністю розкриває момент, коли безневинна брехня заходить надто далеко, герої змушені виплутуватися з цього клубка без особливих втрат.

Коли: 21 березня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 60-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Звана вечеря з італійцями"

Батько не хоче видавати свою доньку заміж за музиканта, але складається настільки заплутана ситуація з перевдяганнями, яку сам батько і ініціює, що йому ж доводиться погодитися з бажаннями молодих людей.

Коли: 22 березня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Нехай живе Бушон"

Дотепна комедія про шляхетних провінційних пройдисвітів із французької глушині. Чиновник та його підопічні крадуть, але не заради власної вигоди, а щоб зробити життя у своєму містечку кращим. Такі різні і такі наївні, які користуються благами європейської спільноти, з вірою у велике майбутнє витрачають субсидії та займаються фантастичним прожектерством. Поки що через їхню авантюрність Європа не виявляється на межі грандіозного шухера.

Коли: 22 березня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100-390 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Герой цієї історії - юнак на ім'я Лесик - саме у віці, коли серце надзвичайно "ніжне". Кожна дівчина - красуня, бажання "одружитися" - неконтрольоване. Але коли твій тато мільйонер, то просто вимкнути мозок і поринути у теплі краї почуттів не вийде - надто дороге задоволення. Адже за всі слова та обіцянки доведеться відповідати. Чи щогодини закоханий Лесик до цього готовий?

Коли: 22 березня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сніг у квітні"

Постановка за мотивами повісті Теннессі Вільямса "Римська весна місіс Стоун". Відома американська актриса, раптово перервавши свою театральну кар'єру в Нью-Йорку, прилітає до Риму та знайомиться із привабливим юнаком. Їм здається, що їхнє життя починається спочатку, але "Рим - жорстоке місто і грати на його вулицях небезпечно".

Коли: 22 березня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Розмова, якої не було"

Всі ми відкладаємо на завтра важливі бесіди, поспішаємо і намагаємось дивитися лише вперед. І через суєту забуваємо про важливих для нас людей, втрачаючи з ними зв'язок. Нам весь час здається, що буде ще достатньо часу, щоби все повернути назад. Сюжет розповідає про чоловіка, який потрапляє до реанімації. У нього зупиняється, і під час клінічної смерті до нього приходить його товариш Ігор. Між ними відбувається розмова, якої ніколи не було. Чоловіки згадують своє життя - від знайомства у школі до останньої телефонної розмови. Згадують дискотеки, знайомства, життєві спокуси та виклики.

Коли: 23 березня, 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вул. Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Калека з острова Інішмаан"

Вистава відомого драматурга Мартіна МакДонаха розповідає похмуру та сумну історію, яка чіпляє за живе та змушує задуматися. Жителі рибальського острова Інішмаан живуть важким життям у суворому кліматі, займаючись рибальським промислом. Усі вони мріють виїхати на велику землю, але розуміють, що там вони нікому не потрібні. Найрозумніший хлопець на острові на ім'я Біллі виявився калікою, яку доглядають його тітки. Але, незважаючи на це, він не втратив здатності мріяти і поставив собі за мету вирушити до Голлівуду і знятися у фільмі про рибалок.

Коли: 23 березня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Музика Ганса Циммера

Живий звук саундтреків Циммера у виконанні Національного академічного духового оркестру України занурить вас у світ неперевершених кінострічок. Звучатимуть саундтреки до фільмів "Гладіатор", "Пірати Карибського моря", "Темний лицар", "Інтерстелар", "Код да Вінчі", "Перл Харбор", "Шерлок Холмс" та мультфільму "Король Лев", які стали найулюбленішими. серед глядачів історія всього кінематографа.

Коли: 23 березня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 450-750 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Джульєтта та Ромео"

Кожен бажаючий може поглянути на імениту виставу, яка через сотні років нітрохи не втратила своєї актуальності. Зворушлива, пронизлива, казка про тих, хто любить "Ромео і Джульєтту", оживе на сцені під керівництвом досвідченого режисера Кирила Калашнікова. На глядачів чекає справжня любовна драма, приправлена ненавистю і гіркотою розлуки.

Коли: 24 березня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вулиця Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава-медитація "Мовчання"

Єдиний спосіб почути себе - мовчання. Дихання сповільнюється, думки кристалізуються, і ось лунає правда. Водночас мовчання - це зброя, яка може знищити цілу країну. Тиша буває різною.

Коли: 24 березня, 18:00

Де: Арт-центр ім. Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах