Куди піти у Києві цих вихідних з 15 по 16 квітня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
13 квiтня 2023 17:10
Куди піти у Києві цих вихідних з 15 по 16 квітня 2023 року: афіша заходів. Фото: Rob Stothard/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 15-16 квітня:

Київський музей медуз

Музей медуз - це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 15-16 квітня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" - це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 15-16 квітня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 15-16 квітня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 15 квітня, 16:00, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хіба ревуть волі, як ясла повні?"

Знаменитий роман Панаса Мирного для багатьох залишився однією із книг зі шкільної програми. Але в ньому порушуються питання, на які суспільство досі не знайшло відповіді. Щоб підібратися до цього ближче, актори перенесуть колізії роману в буденне життя тих, від кого відвернувся соціум. На молодих юнаків, які скоїли злочин і тепер перебувають у в'язниці. Хто, як не вони, знає відповідь на запитання - чому сміливі, чесні та відверті люди стають грабіжниками та вбивцями?

Коли: 15 квітня, 16:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хеппі Бьоздей"

Романтична комедія за мотивами п'єси Ольги Анненків "Божевільний з дому навпроти". Він закохався у неї, вона закохалася у нього. Все мало бути чудово, якби не одна дрібниця - страх постукати у двері свого кохання.

Коли: 15 квітня, 17:00

Де Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ім'я"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 15 квітня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сімейний альбом"

Каструлі в горошок з відколотим бочком, старі холодильники, спортивні костюми, "Багаті теж плачуть", дефіцит. До болю знайомі нам речі, що викликають у багатьох відлуння меланхолійної ностальгії. Ще більше життєвих ситуацій: життя великою родиною у хрущовці, конфлікт інтересів та батьків та дітей, час змін, які мало хто витримував. Вистава розповідає про дивну та страшну епоху абсолютно без слів - лише музика, образи та фантастична гра акторів.

Коли: 15 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 80-400 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Каліки"

Ця історія буде смішною і трохи сумною, але зрештою веселою. Навіть коли один із вас - смертельно хворий, а інший - пасажир інвалідного візка. Все одно можна танцювати, сподіватися та говорити про дівчат. Можна не лише співчувати, а й допомагати один одному. Зрештою, можна просто дуріти, як усі інші підлітки.

Коли: 15 квітня, 17:00

Де: Театр "Золоті Ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 320 грн. Подробиці за посиланням.

НАОНІ Оркестру. Рок-хіти та саундтреки

Національний академічний оркестр народних інструментів України виконає легендарні рок-хіти. Колорит українських народних інструментів у поєднанні з улюбленими хітами створює незвичайне звучання, що дозволяє по-новому подивитись усім відомі хіти.

Коли: 15 квітня, 19:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 340-690 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Алгоритм кохання"

Подейкують, що кохання - всюди навколо нас. Це найбільше, найглибше і найпрекрасніше, що є в житті людини. Саме тому цій темі тисячоліття письменники, художники та музиканти присвячують безліч поем, картин та пісень.

Коли: 16 квітня, 15:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Двоє на гойдалці"

Ця неймовірна історія перенесе вас до Нью-Йорка в епоху джазу 50-х. Перші п'янкі акорди живої гри на фортепіано розгорнуть долю двох одиноких сердець, що зустріли один одного серед хмарочосів та тісних вуличок. Джеррі та Гітель вирішили піти на ризик. Куди заведе їхня звивиста дорога кохання ми побачимо на сцені Нового Музичного Театру.

Коли: 16 квітня, 16:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Батько"

У спокійному розміреному житті Андре починають відбуватися дивні речі. Одного разу він зауважує, що його старша дочка Ганна поводиться підозріло - дуже часто кардинально змінює свої життєві плани та плутає факти, в яких він упевнений. До того ж, вона ще й переконує, що це з ним щось не так. Андре говорить з дочкою про її від'їзд до коханої людини, але потім до будинку входить незнайомець і каже, що вони з Ганною одружені вже десять років. Що ж насправді відбувається у його житті та де правда?

Коли: 16 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 80-400 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Будинок, де переночував Бог"

Часом ми надто ускладнюємо собі життя. Вигадуємо приводи, які заважають бути з тими, кого ми любимо. Війни, релігії, натовп, політика, мода, віртуальна реальність... Людство постійно вигадує речі, що роз'єднують суспільство. Ця вистава, на основі стародавнього грецького міфу про Амфітріон, нагадує, що за останні тисячі років у взаєминах між чоловіком та жінкою все залишається без змін.

Коли: 16 квітня, 17:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах