Куди піти у Києві цього тижня з 17 по 21 квітня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
17 квiтня 2023 14:05
Куди піти у Києві цього тижня з 17 по 21 квітня 2023 року: афіша заходів. Фото: Stephen Chernin/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 17-21 квітня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли : 17 квітня - з 10:00 до 15:00; 18-21 квітня - з 10:00 до 20:00

Де : Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса : вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 17 квітня - о 12:00, 20 квітня - об 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Безіменная зірка"

Усі події спектаклю відбуваються менш ніж за добу, але за цей час кожен персонаж встигає прожити все життя... Одної весни в провінційному містечку Румунії зупинився столичний експрес-потяг. У ньому їхала надзвичайна пасажирка, яка не мала квитка. Волею долі на тому ж вокзалі виявився молодий чоловік, талановитий учитель космографії. Мабуть, тієї ночі зірки зійшлися, щоби ці двоє зустрілися.

Коли: 17 квітня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Інстинкт"

У чуттєвій, трохи містичній та небезпечно еротичній виставі режисера Віталія Кіно за творами загадкової Ольги Кобилянської, актори Нового українського театру намагаються з'ясувати: чи винен у всьому лише людський інстинкт?

Коли: 17 квітня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приворотне зілля"

Два працівники компетентних органів отримують завдання поставити потойбічне на службу державі. А чому ні? Інші психотехніки давно вже працюють на користь службам. А коли йдеться про тонкі матерії - кохання, пристрасті, похоті - людина перетворюється на слухняну ляльку. Тож любовна магія, може, й має зайняти своє місце в арсеналі спецслужб. Саме тому треновані, підготовлені та озброєні агенти з'являються в українському селі, де йде звичне життя, де роблять і відпрацьовують, чаклують та нашіптують, приворожують та спокушають… І навряд чи знайдеться суперагент, здатний протистояти такій силі.

Коли: 17 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250-600 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої сонячної системи.

Коли: 17 квітня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 18-21 квітня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ідеальна пара"

Відносини чоловіків і жінок неодноразово ставали предметом обговорень та головною темою драматичних творів. І цього разу на вас чекає легка пікантна комедія, здатна підняти настрій кожному.

Коли: 18 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 80-400 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 18 квітня, 17:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Світ у горіховій шкаралупі"

Вистава за бестселером одного з найвідоміших астрофізиків сучасності - Стівена Хокінга. Прикутий до інвалідного візка вчений веде нас до меж людського пізнання. Який наш Всесвіт? Чи має він початок? Що таке матерія? Звідки з'явилося життя? Чи є ми одні у Всесвіті? Про те, як сміливість кількох вчених може перевернути наше уявлення про світ і відкрити нові незвідані горизонти, і про те, як невігластво тягне людство у морок незнання.

Коли: 18 квітня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Механічний апельсин"

Нашумілий роман Ентоні Берджеса і такий же гучний фільм за його мотивами справили справжню культурну та соціальну революцію. Тепер мешканці столиці зможуть відчути історію Алекса по-новому завдяки театральному мистецтву.

Коли: 18 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-700 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Квіти для Елджернона"

Якби вам запропонували взяти участь в експерименті, який би зробив вас найкращою версією себе, чи ви погодилися б? При цьому жодних гарантій вам не дали б. Це чуттєва та пронизлива історія Чарлі Гордона, від якої у кожного защемить серце.

Коли: 18 квітня, 18:00

Де: Сцена 6

Адреса: вул. Васильківська, 1

Скільки коштує: 350-650 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мишоловка"

Вистава за мотивами класичного роману королеви детектива Агати Крісті допоможе поринути в атмосферу передмістя Лондона, відрізаного від цивілізації зимовою негодою.

Коли: 18, 19 квітня, 18:00

Де: Театр "Колесо"

Адреса: вулиця Андріївський узвіз, 8

Скільки коштує: 330 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дамський кравець"

Справжня французька комедія зібрала у собі всі елементи жанру: легкий сюжет та іронічну та пікантну історію, яка поєднує естетику Парижа початку ХХ століття та класичний любовний трикутник. Сюжет п'єси повністю розкриває момент, коли безневинна брехня заходить надто далеко, герої змушені виплутуватися з цього клубка без особливих втрат.

Коли: 18 квітня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Жіноча логіка"

Це історія про логіку, яка може подолати будь-яку реальність одним лише бажанням. Чоловіки регулярно висміюють жіночу логіку за її незбагненність та хаотичність, при цьому часто опиняючись беззбройними проти неї. Вам покажуть вчинки героїнь та їх наслідки. Вони будуть очевидними для більшості жінок у залі та залишаться нерозкритою темою для більшості чоловіків. Іскрометна вистава не сходить зі сцени театру багато років поспіль. Це легка і весела вистава з темою для роздумів, маса задоволення та захоплення.

Коли: 19 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: проспект Броварський, 25

Скільки коштує: 80-320 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Імітація"

Головний герой історії повертається додому після тривалої війни та розуміє, що між його дружиною та другом щось відбувається. Але справа не в банальній зраді, а в грошах, які якимось чином з'являються у коханої. На перший погляд здається, що все гаразд. Але часом гроші коштують більше, ніж ми можемо купити. І яку ціну за них заплатили - ще треба дізнатися.

Коли: 19 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Емігранти"

Чи знаєте ви, які на смак собачі консерви? Або як дізнатися про прихід нового року, якщо не мати годинника? Чи що найцінніше у людини? Дослідник душі, письменник та лектор поселяється у підвалі зі своїм земляком, який наполегливо працює, щоб реалізувати свою мрію. Але чи на правильному шляху? Весела притча про життя двох емігрантів, але не кожен зможе повернутися додому.

Коли: 19, 20 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "7 розгніваних джентльменів"

Попереджаємо, жінок у цій історії поважають, але не люблять. А вся річ у тому, що в одного із семи друзів під загрозою виявляється власне весілля. Тому всі гості та його близькі друзі мають відновити справедливість. І роблять вони це за допомогою пістолетів, бійок, лайки, віскі, сигар, розмов про секс і навіть заручника. Власне, майже все як у реальному житті. І як у житті нічого цього не трапилося б без жінки. І загалом, всі біди, починаючи від першого гріхопадіння, не обходяться без слабкої статі.

Коли: 19 квітня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 100-390 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він - головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч найрізноманітніших подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер - особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 19 квітня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Дзвінок з минулого"

У центрі сюжету перебувають двоє чоловіків та жінка, які пов'язані між собою невидимими нитками. Одночасно герой повісті вирішує влаштувати дуже сміливий психологічний експеримент. Саме він стане для учасників перевіркою їхніх головних моральних принципів - чесності та відданості.

Коли: 20 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Занадто одружений таксист"

Герой із репутацією тихоні-сім'янина до якогось часу примудрявся вести подвійне життя: дві родини, дві милі дружини, які навіть не підозрюють одна про одну. Однак випадковість докорінно змінила спокійне існування велелюбного таксиста. Ризикуючи бути викритим, він плутається в надрах свого вигадки, звідки повернутися вже неможливо.

Коли: 20 квітня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сніг у квітні"

Постановка за мотивами повісті Теннессі Вільямса "Римська весна місіс Стоун". Відома американська актриса, раптово перервавши свою театральну кар'єру в Нью-Йорку, прилітає до Риму та знайомиться із привабливим юнаком. Їм здається, що їхнє життя починається спочатку, але "Рим - жорстоке місто і грати на його вулицях небезпечно".

Коли: 20 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Королева краси"

Це історія про домашню війну, яка йде між матір'ю Мег Фолан та її дочкою - сорокарічної старої незаймана Морін. Водночас, це ще й історія кохання. У героях Макдони безліч життєвих сил та пристрастей. А побутовий реалізм - лише видимість, під якою іскриться фантастичний коктейль із сентиментальної мелодрами, гротескної комедії, явного «театру жорстокості» та філософської притчі.

Коли: 20 квітня, 18:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Альбатроси"

Уявіть, що ваша дружина влітає додому, бере гроші, щоб розрахуватись з таксистом, хоча має власне авто, а потім розповідає, як подарувала майже все ваше майно одному дуже милому молодому хлопцю. Або одного разу ви повертаєтеся додому з дружиною з шикарного і незвичайного похорону свого кращого друга, а потім виявляється, що померлий і не друг зовсім, і дружина вже не кохана. Чи все ж таки кохана? П'ять запаморочливих історій, які смішать, божеволіють і надихають жити.

Коли: 21 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 80-320 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ножиці"

Салон краси на Андріївському узвозі стає місцем злочину. Відому піаністку жорстоко вбивають ножицями. Під підозрою - ексцентричний перукар, меркантильна асистентка, багата, але безталанна оперна діва та таємничий антиквар. А можливо, вбивця - слідчий?

Коли: 21 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 450 грн. Подробиці за посиланням.

Квартирник. Богдан Буйлук та Роман Муленко

У театрі "Золоті ворота" пройде квартирник авторських пісень двох акторів Богдана Буйлука та Романа Муленка. Вони познайомилися у студентські роки, а під час повномасштабного вторгнення РФ парубки об'єднали свій творчий потенціал у благодійному музичному проекті Київського Культурного Фронту, організовуючи концерти на підтримку ЗСУ.

Коли: 21 квітня, 18:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах