Куди піти у Києві цих вихідних з 22 по 23 квітня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
21 квiтня 2023 12:43
Куди піти у Києві цих вихідних з 22 по 23 квітня 2023 року: афіша заходів. Фото: Alexey Furman/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 22-23 квітня:

Київський музей медуз

Музей медуз - це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 22-23 квітня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" - це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 22-23 квітня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Мюзикл "У джазі тільки дівчата, або Sugar"

Легендарний фільм за участю чарівної Мерилін Монро свого часу підкорив мільйони глядачів та пройшов через десятиліття. Історія, в якій поєднується гумор, кримінал, погоня, обман, небезпека та кохання насправді розповідає про людські стосунки. Для шанувальників фільму буде цікаво подивитися на знайому історію у новій подачі та сучасному антуражі.

Коли: 22-23 квітня, 17:00

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: 400–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 22 квітня, 16:00, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вид з мосту"

Одна з найкращих п'єс Артура Міллера, драматурга, якого справедливо називають американським Шекспіром. В основу п'єси лягла історія, що сталася в реальному житті, в одному з італійських кварталів Брукліна у 50-х роках минулого століття.

Коли: 22 квітня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Я, війна і пластикова граната"

Цикл коротких історій людей, які шукають способи адаптацію нової реальності. Кожен із них стоїть перед вибором: виїхати чи залишитися, боротися чи ховатися, рятувати себе чи допомогти ближньому. Це історії з "тилу": з глибин харківського метро, ​​із блокпостів спальних районів столиці, з окупованих передмість, з телеграм-чатів та розмов із померлими. Це історії про кохання та ревнощі, про турботу та безпорадність, про розгубленість та надію на те, що "в цьому новому світі, в якому ми опинилися, теж можна грати у футбол, є персики та посміхатися".

Коли: 22 квітня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Упс... Я прийшов!"

Приходячи в цей світ, ми радісно кричимо "Дивіться! Я прийшов!", і навіть не здогадуємося, що чекає нас на шляху. І часто не поспішаємо поставити собі головні питання: "а навіщо я прийшов? Чому? Заради чого? За якою такою потребою?" І мешкаємо комедію власного життя у святому невіданні. Вистава для тих, хто хоче поглянути на себе збоку.

Коли: 22 квітня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Маклена Граса"

Атмосферна нуар пригода за мотивами однойменної п'єси Миколи Куліша. Зі злетами і падіннями, елементами детективу, несподіваними сюжетними поворотами, впізнаваними персонажами та похмурим гумором. Про суспільство та про індивіда, про прірву між людьми в період політичної, культурної, економічної кризи, про те, як маленькі помилки кожного можуть створити велику історичну помилку з катастрофічними багаторічними наслідками, про тріумф популізму та віру в диво, про неготовність багатьох брати на себе відповідальність за своє життя, і навпаки, про зневажливе бажання багатьох інших визначати чужу долю, про безвихідь постмодернізму, з його вседозволеністю та неспроможністю. Але найголовніше - про місце гуманізму, місце Любові у світі.

Коли: 22 квітня, 17:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Гончара, 33

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Білка, яка прожила 100 років"

У самому центрі Стокгольма є чудовий парк "Скансен", в якому мешкає дуже багато білок. Тварини ці милі та смішні, але в них облізлі хвости через недоїдання. І хоча їх підгодовують туристи, білки ховають частування та забувають, де їх закопали, через що й голодують. За цими білками дуже любить спостерігати головна героїня, яка нічого не забуває. Усі 20 століття вона вчилася любити і відпускати тих, кого полюбила, вчилася приймати себе та оточуючих. Хтось сприймав її, а хтось просто не помічав її існування. Її життя здається маленьким і незначним у масштабі подій цілого століття, але хіба буває, щоб чиєсь життя було неважливим?

Коли: 22 квітня, 17:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хлібне перемир'я"

Два брати Антон і Толік збираються разом у будинок дитинства, щоб вирішити, що робити далі. За вікном літо, війна, річка та міст, дитинство та батько, якого вони майже не знали. А нагорі – мама. І безліч фотографій у старому дипломаті. Весь світ залишився "десь там". Брати сміються, плачуть, згадують, приймають різних гостей.

Коли: 22 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 80–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Самотність у мережі"

Це типова історія нашого часу. Вона – у Польщі, він – у Німеччині. Волею долі вони зустрілися на нескінченних просторах мережі. Віртуальне спілкування переростає у потяг. Чи можна це назвати коханням, тим більше, чи варто героям зустрічатися?

Коли: 22 квітня, 18:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 190–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Така різна любов"

Кохання кожен розуміє по-різному. А хтось її взагалі не помічає, навіть якщо вона щира, справжня та потужна. Дотепні персонажі, захоплюючий сюжет та неймовірний сюрприз у фіналі.

Коли: 23 квітня, 15:00

Де: Київський академічний театр ляльок

Адреса: вул. Грушевського, 1а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Колискова для лисиці, яку ще ніхто не бачив"

Три історії. Три долі. Три кохання. Пристрасть, що спалює вщент, вириває душу і розкриває чорну безодню божевілля, накрила Дору, коханку, дружину без кільця, музу генія Пікассо. Кохання, яке дає: піклування, віру, підтримку. Любов, як свята вода, змиває всі печалі і приносить гармонію. Тоді й десять років за межею бідності, у чотирьох білих стінах, ти почуваєшся найщасливішим у всьому світі. Закоханість, як гра, інтелектуальна, романтична та приваблива. Без успішного фіналу. Без продовження, без майбутнього. Можна почуватися потрібною, можна грітися в рідкісних променях уваги, і настане час, коли жити, отже, грюкнути дверима і рухатися далі. Після кожного кохання на нас чекає спустошення і смуток, і тихі співи колискових для самотньої Лисиці, яку справжньої ніхто не бачив. Поки що.

Коли: 23 квітня, 16:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Готель Portal"

Головний герой, їдучи додому після вечері, опиняється у дивному готелі, де всі мешканці нагадують божевільних. Однак найдивнішим з них виявляється таємничий Лікар С. Хто цей Лікар? І що він робить у готелі? Саме це необхідно буде дізнатися Жюльєн. Комедія занурить вас у фантастичний світ, у якому досі не ступала нога людини, можливо.

Коли: 23 квітня, 17:00

Де Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Покоління пепсі"

П'єса, написана за мотивами творів Сергія Жадана, розповідає про бунтівний період - 90-і роки. Для мешканців країн колишнього СРСР це був час змін, свободи та постійної небезпеки. Складний і водночас дивовижний час. Хто застав цей період неодмінно згадає, як мріяв про плеєр, слухав касети популярних виконавців, жував жуйку та носив палені джинси.

Коли: 23 квітня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Весілля в Авлабарі"

На вас чекає весела романтична історія про майстерну сваху Ханума, яка змогла поєднати серця закоханих, вирішити фінансові питання героїв і знайти собі пару. Запрошуємо вас на веселе, гучне, музичне та ліричне грузинське весілля, але не на одне, а на цілих три одночасно!

Коли: 23 квітня, 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. І. Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Спогади із присмаком мартіні"

Це спектакль-соціальна провокація, трагікомедія, сюжет якої розповідає про звичайну американську родину. Майже звичайною. Герої постановки - це люди, які живуть у світі власних ілюзій, страхів та нереалізованих мрій. Том Уінгфілд - автор та ведучий п'єси, чиї спогади оживають на очах глядачів. Аманда Уінгфілд - маленька жінка, яка шалено чіпляється за інший час та місце. Лаура – ​​її доросла дочка, відчуженість якої досягла критичної грані. Том - син Аманди і брат Лаури - виправдовує свою жорстокість бажанням вирватися з "пастки". У цій дивній сім'ї є ще один персонаж - батько, який постійно посміхається на великій фотографії. А якийсь Джим – гість у їхньому домі, подарує їм надію на справжнє життя. Але чи не зруйнує він їхній мир і сімейне щастя?

Коли: 23 квітня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Батько"

У спокійному розміреному житті Андре починають відбуватися дивні речі. Одного разу він зауважує, що його старша дочка Ганна поводиться підозріло – дуже часто кардинально змінює свої життєві плани та плутає факти, в яких він упевнений. До того ж, вона ще й переконує, що це з ним щось не так. Андре говорить з дочкою про її від'їзд до коханої людини, але потім до будинку входить незнайомець і каже, що вони з Ганною одружені вже десять років. Що ж насправді відбувається у його житті та де правда?

Коли: 23 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 80–400 гривень. Подробиці за посиланням.

Брати Гадюкіни

Українська рок-група презентує в Docker pub новий військовий альбом "Йде нині війна", на якому шанувальники зможуть послухати та підспівувати давно коханим та новим пісням.

Коли: 23 квітня, 19:00

Де: Docker Pub

Адреса: вул. Богатирська, 25

Скільки коштує: 375–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах