Куди піти у Києві цього тижня з 15 по 19 травня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
15 травня 2023 15:33
Куди піти у Києві цього тижня з 15 по 19 травня 2023 року: афіша заходів. Фото: Oleksii Chumachenko/Anadolu Agency via Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 15-19 травня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли : 15 травня - з 10:00 до 15:00; 16-19 травня - з 10:00 до 20:00

Де : Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса : вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка тюльпанів

Цього року на території Співочого поля розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів. Квіти були висаджені ще до зими, а після їхнього "пробудження" над квітковими композиціями попрацювали десятки дизайнерів та агрономів. Кияни та гості столиці можуть побачити цю красу на власні очі.

Коли: 15-19 травня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень, квитки можна купити у касі. Подробиці за посиланням.

Найкращі пісні Френка Сінатри

Вечір хітів музичної легенди Френка Сінатри та дивовижної атмосфери Америки 50-60-х років минулого століття. У програмі улюблені композиції артиста, найвідоміші та найрідкісніші перлини з репертуару артиста.

Коли: 15 травня, 18:00

Де: Music Pub "Pepper's Club"

Адреса: вул. Московська, 8

Скільки коштує: 290-690 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Кефір, зефір та кашемір"

Кумедна історія двох "закоханих", які не мають наміру здаватися. Але як зробити вибір, про який не доведеться шкодувати? Герої вистави також не знають. Єдиний рецепт, який вони можуть порадити - взяти дві склянки кефіру, або какао, або гарного коньяку, сісти поруч із коханою людиною та насолоджуватися теперішнім життям, а не шукати відповіді на дурні питання.

Коли: 15 травня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Жіночий квартал

Шанувальники шоу вперше з початку повномасштабного вторгнення можуть потрапити на концерт "Жіночого кварталу". На концерті на глядачів чекає актуальний гумор на злободенні теми, іронічний жіночий погляд на сучасні проблеми та зворушливі та патріотичні музичні номери. Частина прибутку буде спрямована на потреби ЗСУ та ВПО.

Коли: 15 травня, 19:00

Де: КВЦ "Парковий"

Адреса: Паркова дорога, 16а

Скільки коштує: 1090-2190 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої сонячної системи.

Коли: 15 травня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 16-19 травня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ім'я"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 16 травня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 16, 18 травня - о 20:00, 17 травня - о 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання маленьких засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує - батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши з шафи всі таємниці. Чим усе скінчиться? Братством чи мордобоїм? Залежить від того, чи відомі їй методи виховання малих засранців.

Коли: 17 травня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава VINO

Глядачі спостерігатимуть за фізичним театром. Тут мало слів, все виражається через рухи, символи та відчуття. Мова тіла, ритм, музика, емоції. Чим легше наповнити самотність? Вином, віскі, шампанським? Один келих, другий, третій. Чи можна зупинитися? Ось уже і крила, і ейфорія, і сміливість, і легкість керують тобою. Не бояться правди, вибачень, відвертих зізнань. Але чи відчуваєш ти грань?

Коли: 17 травня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 80-400 гривень. Подробиці за посиланням.

Оля Полякова

Співачка йде на біс із новою програмою "Все буде добре", яку Полякова презентувала у березні. До програми входять улюблені публікою хіти українською мовою та нові треки воєнного часу. Нове яскраве шоу, яке прийде на зміну легендарній програмі "Королева ночі".

Коли: 17, 18 травня, 19:00

Де: КВЦ "Парковий"

Адреса: Паркова дорога, 16а

Скільки коштує: 990-2990 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 18 травня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сойчине крило"

Лірична драма Івана Франка про кохання, піднесене на найвищий п'єдестал і втрачене через егоїзм, про даремне життя, про надії, які ще не виправдалися. Головна героїну помилилася у своєму виборі, що призвело до страшних моральних та фізичних страждань. Тому вона згадує своє перше кохання, чіпляється за неї. А герой уособлює боротьбу між байдужим, відстороненим "естетом" та "живою людиною" з почуттями та емоціями.

Коли: 18 травня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Підпільний кіноклуб

Це формат стендап-шоу, де коміки обговорять свої улюблені фільми. Цього разу головною темою стане відома кінострічка "Вовк з Уолл-стріт". Створюватимуть комедію Юра Коломієць, Свят Загайкевич, Антон Тимошенко, Василь Байдак та Олександр Качура.

Коли: 18 травня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Архипенка, 5

Скільки коштує: 200-350 гривень. Подробиці за посиланням.

MONATIK

На глядачів чекає грандіозне шоу з оригінальним режисерським рішенням, на якому все продумано до дрібниць - гарна хореографія, яскраві образи, крутий звук та дивовижні спецефекти. Атмосфера обіцяє бути драйвовою. На концерті прозвучать улюблені публікою треки, тож можна буде заспівати та потанцювати від душі.

Коли: 19 травня, 18:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 1600-4500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Чорний дрізд"

Яка вона - точка неповернення? Ви впевнені у своїй непохитності? До того вечора Уна відповіла б ствердно. Адже вона, начебто, поховала в пам'яті цю історію 15-річної давнини: історію, яка колись здавалася раєм, але тепер, за однієї лише згадки, приносить пекучий біль. Це п'єса про зустріч чоловіка та жінки, яких надто пов'язують почуття, пристрасть, травма та вина.

Коли: 19 травня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вар'єте-шоу "Рояль" із Lida Lee

Захоплюючим шоу для дорослих, спеціальною гостею якого стала українська співачка Lida Lee. Вар'єте-шоу "Рояль" - це синергія музичних перфомансів та витонченої сексуальності. Затишна атмосфера, зручне крісло, келих ароматного вина та яскраве шоу у найкращих традиціях кабарі.

Коли: 19 травня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 890 грн. Подробиці за посиланням.

Dakh Daughters

У п'ятницю у Києві відбудеться концерт неймовірного фрік-кабаре Dakh Daughters. Талановиті актриси театру "Дах" Влада Троїцького, 15 музичних інструментів та повний спектр людських емоцій. Кожна композиція - це окреме театральне дійство з вирами почуттів, зворушливими героями та неймовірними історіями.

Коли: 19 травня, 18:30

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 850 грн. Подробиці за посиланням.

Бандура у джазі

Можете уявити, як звучить джаз на бандурі? Щоб це почути, можна відвідати концерт джаз-бенду Folk Fusion Jazz Band NAONI у затишному дворику МЦКМ. Глядачі отримають незабутні враження від музичного експерименту артистів, які до класичного складу бенду додали ніжне та ліричне звучання бандури. На концерті пролунають відомі композиції Джеремі Керна, Джеймса Елліса, Дюка Еллінгтона, Володимира Івасюка, Річарда Роджерса та авторські мелодії учасників ансамблю.

Коли: 19 травня, 19:30

Де: внутрішній дворик МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 250-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах