Куди піти у Києві цих вихідних з 20 по 21 травня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
19 травня 2023 15:32
Куди піти у Києві цих вихідних з 20 по 21 травня 2023 року: афіша заходів. Фото: Roman Pilipey/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 20-21 травня:

Виставка тюльпанів

Цього року на території Співочого поля розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів. Квіти були висаджені ще до зими, а після їхнього "пробудження" над квітковими композиціями попрацювали десятки дизайнерів та агрономів. Кияни та гості столиці можуть побачити цю красу на власні очі.

Коли: 20-21 травня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень, квитки можна купити у касі. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Музей медуз - це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 20-21 травня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" - це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 20-21 травня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 20-21 травня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Саундтреки до фільмів НАОНІ Оркестру

Глядачі почують найкращі саундтреки до кінофільмів в унікальному аранжуванні НАОНІ Оркестру. Найкращі музичні шедеври, феєричне виконання, винятково живий звук та неповторний хор інструментів.

Коли: 20 травня, 19:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 390–690 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Твій хтось"

Коли є автор, зведений у ранг національної спадщини, цікаво підкрастися під "хрестоматійні котурни" і зустрітися і зустрітися віч-на-віч з людиною. У виставі "Твій хтось" за матеріалами листів, щоденників та драматичних творів Лесі Українки ми відкриваємо її справжню - ексцентричну, сильну, вольову, щасливу в багатьох речах кохану та кохану жінку. Звісно, вона боролася з тяжкою хворобою. Але ця боротьба була ще однією сходинкою для того, щоб прориватися у найвищі сенси та відкривати європейську Україну.

Коли: 20 травня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Герой цієї історії - юнак на ім'я Лесик - саме у віці, коли серце надзвичайно "ніжне". Кожна дівчина - красуня, бажання "одружитися" - неконтрольоване. Але коли твій тато мільйонер, то просто вимкнути мозок і поринути у теплі краї почуттів не вийде – надто дороге задоволення. Адже за всі слова та обіцянки доведеться відповідати. Чи щогодини закоханий Лесик до цього готовий?

Коли: 20 травня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Альбатроси"

Уявіть, що ваша дружина влітає додому, бере гроші, щоб розрахуватись з таксистом, хоча має власне авто, а потім розповідає, як подарувала майже все ваше майно одному дуже милому молодому хлопцю. Або одного разу ви повертаєтеся додому з дружиною з шикарного і незвичайного похорону свого кращого друга, а потім виявляється, що померлий і не друг зовсім, і дружина вже не кохана. Чи все ж таки кохана? П'ять запаморочливих історій, які смішать, зводять з розуму та надихають жити.

Коли: 20 травня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 80–320 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава-медитація "Мовчання"

Єдиний спосіб почути себе – мовчання. Дихання сповільнюється, думки кристалізуються, і ось лунає правда. Водночас мовчання – це зброя, яка може знищити цілу країну. Тиша буває різною.

Коли: 20 травня, 18:00

Де: Арт-центр ім. Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 20 травня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Українські романси

На концерті для глядачів звучатиме неймовірно гарний жіночий голос під розкішним супроводом бандури, дудука та флейти. Також глядачі зможуть насолодитися авторськими творами Романа Гринькова та музичними імпровізаціями з елементами народних мотивів у виконанні бандури, дудука, флейти та варгану.

Коли: 21 травня, 14:00

Де: Будинок вчених НАН України

Адреса: вул. Володимирська, 45а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Море-океан"

У таверні "Альмайєр", що розташована на узбережжі, зібралася група різних людей. Серед них - у минулому успішний портретист, професор, який складає "Енциклопедію меж", та дві жінки з різними цілями. Одна хоче знайти кохання, а інша біжить від кохання. Їхнє життя спокійне, а втома душі - нездоланна. А поруч із ними безмежне Море-океан. І той, хто прагне помсти.

Коли: 21 травня, 16:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Майже інтелектуальне шоу

Це класичний формат QI від "Підпільного Стендапа": тут коміки відповідають на інтелектуальні питання ведучого – правильно чи смішно.

Коли: 21 травня, 16:00, 19:00

Де: Фотостудія "Пандора"

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Каліки"

Ця історія буде смішною і трохи сумною, але зрештою веселою. Навіть коли один із вас – смертельно хворий, а інший – пасажир інвалідного візка. Все одно можна танцювати, сподіватися та говорити про дівчат. Можна не лише співчувати, а й допомагати один одному. Зрештою, можна просто дуріти, як усі інші підлітки.

Коли: 21 травня, 18:00

Де: Театр "Золоті Ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 320 грн. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої сонячної системи.

Коли: 21 травня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах