Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними -
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
22 червня 2023 13:31
Автор: София Бакун
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними - фото: vechirniy.kyiv.ua

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 24-25 червня:

 

Артпростір UYAVA

Команда UYAVA хоче популяризувати українську музику та мистецьку культуру, а також залучати суспільство до допомоги та підтримки воїнів ЗСУ, медиків та дітей за допомогою заходів в колаборації з support Azov, дитячими фундаціями та медичними організаціями. Вся територія прикрашена атмосферним декором, а надвечір простір осяюють світлові інсталяції. Є одразу дві сцени, щоб гості змогли насолоджуватися живою музикою та виступами стендап-коміків. В артпросторі можна ще перекусити та випити. 

24 червня на сцену UYAVA вийдуть EBM/synth-pop гурт із Дніпра Kurs Valüt та музикант Ігор Кириленко з електронним проєктом Hidden Element.

25 червня огорне міксом безлічі танцювальних жанрів із класикою один із топових електронних продюсерів, литовець Ten Walls.

Коли: 24-25 червня

Де: UYAVA

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1 (головний вхід, праворуч до оранжереї). 

Скільки коштує: від 200 гривень. Подробиці за посиланням

Виставка "Концентрація волі"

Роботи сучасних українських та міжнародних митців в рамках проєкту розкривають українську візію волі, яка допомагає сьогодні українському народові акумулювати свої сили для переможної боротьби проти російської агресії.

Коли: 24-25 червня

Де: M17 CONTEMPORARY ART CENTER

Адреса: вулиця Антоновича, 102-104

Скільки коштує: вхід вільний. Подробиці за посиланням

Вечір оркестрової музики

A Сoncert — новий спільний проєкт клубу Atlas і команди Salat Party. Мета організаторів — створювати нові формати на основі сучасної та класичної оркестрової музики і відкривати нові локації, урізноманітнюючи культурне дозвілля киян.

Перші заходи проходять на відкритій терасі River Mall. Це один з найбільших центрів дозвілля на лівому березі, а тераса на третьому поверсі — затишне, просторе та відокремлене місце. Тут, з видом на канал та зелену зону відпочинку внизу, розміщується сцена, місця для слухачів та мінімалістичний бар, а навіс над терасою захищає від спеки чи можливої непогоди.

Частина коштів від продажу квитків на заходи A Concert відправляється до фонду Helper, який зараз займається допомогою потерпілим внаслідок трагедії в Херсонській області. Крім цього, на благодійному аукціоні на першій події 9 червня вже було зібрано зібрали понад 18 тисяч гривень, які теж передали до фонду Helper.

Вже на цих вихідних на терасі можна послухати музику: 

24.06 Музика Queen, Nirvana та Maneskin у виконанні симфонічного оркестру.

25.06 Вечір джаз у виконанні Aniko Dolidze Swingtet (Frank Sinatra, Ella Fitzgerald та інші).

Коли: 24-25 червня

Де: Gulliver

Адреса: Спортивна площа, 1a

Скільки коштує: від 400 гривень. Подробиці за посиланням

Виставка "Церква Богородиці Десятинна"

Десятинна церква – перший християнський кам’яний храм Русі. Богородичний собор урочисто освятили у 996 р. Його друга назва – Десятинна церква, з'явилася через те, що на його будівництво князь Володимир Великий віддав десяту частину своїх прибутків.

Рештки фундаментів Десятинної церкви є однією з найважливіших археологічних пам’яток національної культурної спадщини. Нині точно невідомо, як саме виглядала споруда. Тому виставка дає змогу кожному відвідувачу спробувати реконструювати вигляд пам’ятки у власній уяві.

Тут можна побачити речі з таємного сховища під церквою та залишки одного із вцілілих князівських поховань ХІ ст. А також знахідки з дохристиянського могильника, на якому й звели Десятинну церкву.

Коли: 24-25 червня

Де: Національний музей історії України

Адреса: вулиця Володимирська, 2

Скільки коштує: 100 гривень. Подробиці за посиланням

Шоу "TIME" вiд зiрок Цирку дю Солей

TIME - унікальна постановка на межі фізичного театру та цирку, комедії та магії, що поєднує всі жанри циркового мистецтва в одному шоу.

Артисти цирку вражають акробатикою та еквілібристикою, що кидає виклик гравітації, а інтерактивні ефекти, вражаюча візуалізація та світловий дизайн заворожують кожного глядача.

TIME розповідає історію самопізнання і занурює у світ власної уяви. Шоу запрошує залишити повсякденну дійсність, зупинити час та поринути у світ фантазій з візуальними прийомами, що захоплюють подих в оригінальному музичному супроводі у фірмовому стилі Цирку дю Солей

Коли: 24 червня

Де: Палац Жовтневий

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 450 гривень. Подробиці за посиланням

Друга Ріка "SUPERNATION 2013-2023"

У 2013 році "Друга Ріка" випустила альбом-пересторогу, альбом-попередження. На жаль, "Supernation" не був почутий саме в широкому сенсі. "Друга Ріка" не написали жодної пісні про “Байрактар” від початку повномасштабного вторгнення, вони кричали про це набагато раніше, але, музичні редактори і суспільство були не готові чути занадто "політизовані і не на часі" пісні. Зараз гурт прагне заглянути в історію, вказати на причинно-наслідкові зв’язки, аби подібна війна не повернулася більше ніколи.

Головна мета концерту - надати заряд енергії та сили для подальшої боротьби з ворогом. А також нагадати українцям - чому ми супернація. 

Частина прибутку буде направлена на допомогу ЗСУ.

Коли: 24 червня

Де: Stereo Plaza

Адреса: проспект Валерія Лобановського, 119

Скільки коштує: від 750 гривень. Подробиці за посиланням

Екскурсія "Особняки Терещенків"

Екскурсія включає відвідування особняка О. Терещенка, де зараз Національна медична бібліотека, та  Національного музею Т.Г. Шевченка. Роздивимося також прикрашання будівель найвідоміших музеїв: “Київської картинної галереї” та музею ім. Ханенків, поговоримо про значущі події в житті родини благодійників.

Династія Терещенків – відома меценацтвом, особливо в Києві.

Частина коштів з прибутку буде передана на користь ЗСУ.

Коли: 24 червня

Де: перетин вулиць Терещенківської і бульвару Шевченка

Адреса: бульвар Шевченка, 12

Скільки коштує: 400 гривень. Подробиці за посиланням

Свято Івана Купала

Благодійний фестиваль від Family Quest у ТЦ GORODOK Gallery. На вас чекають магічні шоу, народні обряди та сучасна концертна програма з повітряними гімнастами, фаєр шоу та ростовими ляльками., встановлення рекорду з масового плетіння вінків., beauty - зона, аквагрим та малюнки хною,оркестри та хор з сучасними українськими хітами, творчі майстер-класи для дітей та дорослих, ярмарок Hand Made з унікальними виробами від майстринь зі всієї України. 100% прибутку з ярмарку віддамо на закуп кровоспинних ліків для ЗСУ.

Коли: 24 червня

Де: крита парковка ТЦ GORODOK Gallery

Адреса: проспект Степана Бандери, 23

Скільки коштує: вхід вільний. Подробиці за посиланням

Stand-up "Хочу на Netflix"

Дебютний масштабний концерт коміка Максима Албула. Стендап-шоу з інтерактивними та імерсивними перформанс-елементами.  А також буде благодійний ярмарок на пре-паті зі збором на ЗСУ, класичні "Биті байдики" та виступ коміка Васі Байдака. 

Тож на вас чекають перспективний український інді-стендап комік, масштабна та розмаїта програма концерту, нові враження та класний відпочинок у теплій дружній атмосфері.

Коли: 25 червня

Де: ЦКМ НАУ

Адреса: проспект Космонавта Комарова, 1

Скільки коштує: від 50 гивень. Подробиці за посиланням

Виставка традиційного українського та кримськотатарського вбрання

На виставці будуть представлені зразки святкового вбрання з Полтавщини, Київщини, Слобожанщини (Харківської, Сумської, Луганської та Донецької областей), Чернігівщини, Полісся, Гуцульщини, Покуття, Буковини, Поділля та Криму.

Куратор проєкту Петро Гончар пропонує поглянути на традиційний стрій не лише як на етнографічний матеріал, а як на самодостатню цінність поза простором та часом, трактуючи свято мовою народного вбрання.

По-перше — разом з творцями унікальних мистецьких творів відчути СВЯТО та святковий настрій, що декларується в кожному комплексі одягу та в кожному його елементі, адже готувався такий одяг переважно до святкових, кульмінаційних подій у житті нашого народу.

По-друге — співпережити СВЯТІСТЬ у сприйнятті і ставленні до народного одягу, що плекались віками і проявлені у сакралізації вбрання, його оберегових функціях.

По-третє — прочитати традиційний одяг як СИМВОЛ, що є близьким до поняття святості в українському політичному та історичному контексті. Наш народ проніс як прапор народне вбрання через багаторічні руйнівні та асимілятивні процеси поруч з власною національною ідентичністю та гідністю.

Коли: 24-25 червня

Де: Музей Івана Гончара

Адреса: вулиця Лаврська, 19

Скільки коштує: 80 гивень. Подробиці за посиланням

Екскурсія "Підземний Хрещатик"

На цій захопливій подорожі ви станете першовідкривачем. За допомогою світла електричних ліхтарів ви побачите водоспад, який утворився там, де століття тому зійшлися три річки, що зараз знаходяться під землею. Це місце не населене людьми, але ви зможете відчути його темряву навіть на своїй шкірі.

Пройдіть за дігерськими стежками та відчуйте непересічні враження. Розкрийте маловідому сторінку історії Києва. Зафіксуйте захоплюючі моменти на стильних фотографіях у стилі урбекс. Огляньте унікальні пам’ятки та цікавинки, які ховає вікове підземелля. Дізнайтеся про захопливі експерименти, що відбуваються поза часом у повній темряві.

Коли: 24 червня

Де: ТЦ “Мегамаркет” на парковці між двома входами у супермаркет

Адреса: вулиця Антоновича 50

Скільки коштує: 400 гивень. Подробиці за посиланням

 

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах