У неділю – 5 квітня – буде Великдень. Ми зібрали 5 рецептів пасок для тих, хто захоче їх приготувати власноруч.
Паска з сухофруктами та горіхами
Паска з сухофруктами та горіхами - Фото: ілюстрація: marieclaire.ua
Інгредієнти: - 500 г муки - 10 г дріжджів - 100 г цукру - 150 г вершкового масла - 200 г сухофруктів (виноград, курага, абрикоси) - 100 г горіхів (горіхи, мигдаль, волоські горіхи) - 200 мл молока - 2 яйця - щіпка солі
Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
Додайте вершкове масло та ретельно розмішайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте сухофрукти та горіхи і знову ретельно перемішайте.
У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски зі сухими інгредієнтами.
Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста. Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Паска з маком та лимоном
Паска з маком та лимоном - ілюстрація: ukranews.com
Інгредієнти: - 500 г муки - 10 г дріжджів - 100 г цукру - 150 г вершкового масла - 100 г маку - Цедра 1 лимона - 200 мл молока - 2 яйця - щіпка солі
Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
Додайте вершкове масло та ретельно розімишайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте мак та цедру лимона і ретельно перемішайте.
У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Паска з марципаном та шоколадом
Паска з марципаном та шоколадом - фото: harchi.info
Інгредієнти: - 500 г муки - 10 г дріжджів - 100 г цукру - 150 г вершкового масла - 200 г марципану - 100 г шоколаду - 200 мл молока - 2 яйця - щіпка солі
У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Наріжте марципан на дрібні шматочки і наріжте шоколад на дрібні крихти.
Додайте нарізаний марципан та шоколад до суміші муки.
У іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Після випічки паску залиште охолонути. Можете прикрасити паску шоколадною глазур'ю або посипати обсипкою з марципану.
Паска з творогом та вишнями
Паска з творогом та вишнями - фото: tsn.ua
Інгредієнти: - 500 г муки - 10 г дріжджів - 100 г цукру - 150 г вершкового масла - 200 г творогу - 200 г вишень (свіжі або варені) - 200 мл молока - 2 яйця - щіпка солі
У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте творог до суміші муки і перемішайте. Потім додайте вишні (якщо вони свіжі, відібрані від кісточок і нарізані на половинки; якщо вони варені, дрібно наріжте) і також перемішайте.
В іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Після випічки залиште паску охолонути перед подачею. За бажанням можна обсипати паску цукровою пудрою або прикрасити вишнями.
Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами
Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами - фото: gettyimages.co.uk, FabrikaCr
Інгредієнти: - 500 г муки - 10 г дріжджів - 100 г цукру - 150 г рослинного масла - 200 мл кокосового молока - 200 г сушених фруктів (ананас, манго, папая) - 100 г мигдалю - щіпка солі
У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте рослинне масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
Додайте кокосове молоко до суміші муки і перемішайте. Додайте сушені фрукти та мигдаль до тіста і також перемішайте.
Збийте молоко з фруктами, якщо фрукти досить великі, на дрібні кусочки, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або кокосового молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Після випічки залиште паску охолонути перед подачею. За бажанням можна прикрасити паску глазур'ю або посипати її кокосовою стружкою.