Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
13 вересня 12:42
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними Фото: Національний музей історії України

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 14-15 вересня:

Танцювальна вистава «Один на Один»

На вас чекають неймовірні хореографічні постановки, пластичні номери та сенси сьогодення, переосмислені рухом. 20 танцівників сучасних стилів, об'єднавшись, творитимуть для глядача на сцені. Хореографи-постановники вистави - Родіон Косяк та Мар'яна Савчин, відомі роботою з такими артистами як Артем Пивоваров, Клавдія Петрівна, МONATIK, OTOY, YAKTAK, KRYLATA та інші.

Ця постановка поєднає вуличні стилі танцю з глибокими соціальними сенсами й розкриє теми вибору та протистояння.

Назва вистави відсилає до танцювальних батлів — змагань, де два учасники виходять один проти одного, щоб визначити кращого.

Коли: 14 вересня, 18:00-19:30

Де: Палац культури КПІ ім. Ігоря Сікорського

Адреса: просп. Перемоги 37

Скільки коштує: від 490 грн Подробиці за посиланням

Вистава «Медовий місяць»

Вистава за однойменною п’єсою Габріелла Баріллі. Дуже жіночий спектакль, але, звичайно  – про чоловіків.

Три молоді жінки збираються в переддень свята, щоб обговорити справи сердечні і приходять до вельми несподіваних і закономірним висновків ….

Про чоловіків, про секс, про взаєморозуміння, про гроші, про коньяк.

Лора – впевнена в собі кокетка, завжди стоїть до чоловіка на крок ближче, ніж того вимагають пристойності. «Вона йде по життю сміючись», з легкістю завойовуючи увагу численних шанувальників. Вона знає, чого хоче, і легко домагається цього. Чоловіки – лише іграшки в її руках.

Катя – успішна ділова жінка, яка реалізувала себе в професії, але не може знайти свого «жіночого щастя». Вона розчарувалася в сучасних чоловіках, але в душі вона романтична особа, яка до сих пір вірить в казкові happy ends, і все ще чекає свого принца.

Валя – персонаж, який несподіваним чином змінює весь хід подій п’єси. Сім років вона розігрувала виставу під назвою «ідеальний шлюб», але тепер її терпінню прийшов кінець. І більше вона цього не допустить. Але … через два тижні життя подруг докорінно змінюється.

Георгій – він же Гера, сусід, чоловік-сюрприз.

Вистава не призначена для людей з святенницьким ставленням до світу. Кілька разів використовується ненормативна лексика.

Рекомендується до відвідування з близькими подругами або люблячими парами.

Коли: 14 вересня, 15:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 350-690 грн. Подробиці за посиланням

Благодійний фестиваль «Жити попри все»

Дружини загиблих Героїв, ГО «Жити попри все», Національний музей народної архітектури та побуту України рік тому започаткували ще один проект для увічнення памʼяті наших Захисників – Сад Пам’яті. Початкова ідея невеликого саду згодом виросла у великий ландшафтний проект, своєрідну алею памяті, де, окрім усамітнення на природі, через QR код можна буде ознайомитися з історіями наших Захисників. Вже розчищена велика територія, в тому числі й водойми, а також зроблений проєкт.

Музично- поетичний фестиваль «Жити попри все» буде проводитися у підтримку цього проєкту.

У програмі фестивалю: великий фото проект, ярмарок, майстер-класи, концерт за участю Сергія Фоми Фоменка (гурт Мандри), Наталі Васько, Віталія Капранова, Романа Коляди та інших.

Коли: 15 вересня, з 10:00

Де: м. Київ

Адреса: вул. Академіка Тронька, 1

Скільки коштує: 130 грн

Кураторська екскурсія виставкою «Прапори Незалежності»

На виставці представлено 17 унікальних прапорів, зокрема: стяг, що підняли 1990 року біля Київської адміністрації; синьо-жовтий прапорець 1988 року з київського мітингу, який передав музею дисидент Олесь Шевченко; прапор України, що вперше підняли над Антарктидою 6 лютого 1996 року; фрагменти українського прапора зі зруйнованої окупантами телевежі на горі Карачун біля Слов’янська; прапор із донецького аеропорту з підписами українських захисників; прапор України, який волонтерка Вікторія Кононова врятувала та вивезла з окупованого Луганська; прапорець України, що був на навколоземній орбіті, та ін.

Коли: 14 вересня, у суботу, о 15:00.

Де: Національний музей історії України

Адреса: вул. Володимирська, 2.

Вартість – 200 грн, для школярів, студентів, пенсіонерів – 130 грн.

Попередньо потрібно записатися на екскурсію.

Телефон для запису – (044) 278-48-64 або 093 855 61 16  (вайбер, телеграм).

Фестиваль «Покоління»

Фестиваль “Покоління” пропонує вам музичну подорож в часі. Що це означає? На вас чекають головні українські та англомовні хіти 90-х та 2000-х років. Відривайтеся під шалені DJ-сети та виступи хедлайнерів. Фудкорти дозволять вам втамувати голод. 

Фестиваль музики 90-х та 2000-х років у Києві

Також фестиваль “Покоління” пропонує багато інтерактивних зон. Ви отримаєте справжнє задоволення від чудової атмосфери та неймовірної музики.

Коли: 15 вересня, 16:00-23:00

Де: ВДНГ

Адреса: пр-т Глушкова, 1

Скільки коштує: 400 грн Подробиці за посиланням

Коза-Дереза

Ця вередуха живе у родині, яка її дуже любить, але зовсім не шанує своїх господарів. Навпаки — підмовляє свого господаря проти його ж родини. Але капості Кози не залишаться без покарання. І її примхи обернуться проти неї самої. А чи зрозуміє вона свою помилку, ми дізнаємось, коли побачимо виставу в ляльковому театрі.

Коли: 14 вересня, 11:00, 13:00

Де: Київський муніципальний академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра

Адреса: вул. Митрополита Андрея Шептицького , 1- Б

Скільки коштує: 100 грн Подробиці за посиланням

Міша Крупін – Теплий концерт із друзями

Міша Крупін – відомий український артист, музикант, автор та виконавець. Вміло жонглює музичними жанрами від хіп-хопу до блюзу, джазу та свінгу. Все це сплітається у неймовірну музичну енергію та особливий стиль Міші Крупіна та його бенду.

Нова програма, жива музика, іронічні та сповнені драйву пісні, від яких підгорає у сусідів, але натомість заряджає наших воїнів. Не обійдеться без нової романтичної лірики та драйву від Міші Крупіна, все це ви зможете почути лише наживо.

Коли: 14 вересня, початок о 19:00

Де: культурний простір V’YAVA

Алреса: пр-т Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: 800 грн (кожен квиток – це донат) Подробиці за посиланням

Виставка маркет тераріумістики

Для вас відкриється справжній світ екзотики посеред столиці - ящірки, змії, павуки, жаби, мурахи, метелики та багато інших друзів з якими можна познайомитись і обрати собі улюбленця.

Для того, щоб зробити це правильно та відповідально на вас чекає лекторій про екологічне обгрунтування, правила вибору і те, що потрібно на перший час вам і тварині для комфорту.

Коли: 14-15 вересня, 11:00-17:00

Де: Будинок природи

Адреса: вул. Рогнідинська, 3 (вхід з двору)

Скільки коштує: 30 та 50 грн.

Концерт-триб’ют до Дня Народження Amy Winehouse 

Подія присвячена Емі Вайнгауз - одній з найвпливовіших співачок свого покоління. Її унікальний голос, стиль, пісні залишили вагомий слід у музичній індустрії та серцях шанувальників.

«Stronger Than Me», «Rehab», «Back To Black» тощо — пісні Емі пролунають наживо у виконанні Mari Zhiginas та мікрохору Fingers в супроводі відомих джазових музикантів.

Коли: 15 вересня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 290-790 грн Подробиці за посиланням

Всеукраїнський Ярмарок "Місто Майстрів»

Ви зможете поринути в неймовірну атмосферу, куштувати, дегустувати, прийняти участь в майстер-класах, побачити виступи народних колективів та Заслужених артистів України.

На відвідувачів чекають: поетичні зустрічі, народні майстри та ремісники з багатьох регіонів України: майстри Хендмейд, сировари, винороби, дизайнери одягу, фудкорт.

В асортименті товарів - безліч крафтових сирів, вина, наливок, авторські солодощі, дизайнерські аксесуари та одяг, художні вироби, вишукані прикраси, дерев’яний декор, рушники, вишиванки ручної роботи.

Коли: 15 вересня

Де: Парк ім.Т.Шевченка.

Адреса: б-р Шевченка (вулична зона, ст. м. «Площа українських героїв»)

Вхід вільний.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах