Кінопремʼєри жовтня 2024: 10 фільмів, які варто подивитися

Кінопремʼєри жовтня 2024: 10 фільмів, які варто подивитися

Кінопремʼєри жовтня 2024: 10 фільмів, які варто подивитися фото: getty images

Дозвілля та їжа
Сьогодні 14:09

Жовтень 2024 року обіцяє стати насиченим для кіноманів, адже на великі екрани виходить низка довгоочікуваних кінопремʼєр. Глядачів чекають захопливі блокбастери, оригінальні драми та комедії, а також нові роботи відомих режисерів. Різноманіття жанрів і свіжі кінематографічні історії зроблять цей місяць по-справжньому яскравим для всіх шанувальників кіно.

Редакція зібрала топ фільмів, які варто переглянути в жовтні.

1. "Джокер: Божевілля на двох" (з 3 жовтня)

Кримінальна драма та трилер «Джокер: Божевілля на двох» є прямим продовженням фільму «Джокер» 2019 року. Стрічка, що зібрала понад мільярд доларів, знову збере у своєму складі Хоакіна Фенікса та Зазі Бітц. Відомі композитори підготували для фільму близько 15 пісень, що робить його ще більш очікуваним.

2. "Прекрасна недосконалість" (з 10 жовтня)

Історія про Лючію, яка після важкої хвороби стає таємничою куртизанкою в Амстердамі. Ця драма про кохання, втрату та відновлення здивує глядачів глибиною емоцій та прекрасними акторськими виконаннями.

3. "Учень. Історія Трампа" (з 17 жовтня)

Драматичний байопік про Дональда Трампа розкриває його шлях від учня бізнесу до президента США. Фільм занурює глядачів у суперечливе життя одного з найвпливовіших політиків сучасності.

4. "Веном: Останній танець" (з 24 жовтня)

Журналіст-розслідувач Едді Брок (Том Гарді) мимоволі став єдиним на Землі носієм інопланетної форми життя. У ньому живе Веном — симбіот, який потребує для себе живого носія-людину. Симбіоти давно вже шукають планету, на якій змогли б заволодіти тілами мешканців та зрештою поглинути їх. Едді та Веном знаходять спільну мову та йдуть на компроміси, щоб співіснувати. Настає час, коли Едді для людей, а Веном для своєї раси стають чужинцями. Разом вони тікатимуть від усіх, хто хоче їх знайти.

5. "Час жити" (з 24 жовтня)

Драматична історія про чоловіка, на ім'я Андрій, який дізнається про свою невиліковну хворобу. Він вирішує насолодитися кожним моментом свого життя, вчиться любити та цінувати прості радощі.

6. “Усміхайся 2” (з 17 жовтня)

За сюжетом популярна та талановита Скай Райлі (Наомі Скотт) ось-ось має відправитися у всесвітній гастрольний тур. Вона шокована жахливим самогубством, що сталося на її очах. Відтоді навколо неї починають відбуватися дивні події. Це вкрай бентежить попдіву, однак жодного виходу чи порятунку вона не бачить. Те, що її лякає, починає переслідувати дівчину повсюдно. Райлі відчуває, як втрачає контроль над своїм життям. Їй терміново потрібно повернутися до норми, інакше можуть зірватися десятки концертів.

7. “БожеВільні” (від 31 жовтня)

Київ, 1970-ті роки. Андрій (Костянтин Темляк) спілкується українською, слухає зарубіжний рок та понад усе цінує свободу. Інакодумство у ті часи було неприйнятним. Таким, як він, зазвичай ставили вигаданий діагноз, якого не існувало більше ніде у світі – "млявоплинна шизофренія". Введення великих доз психотропних препаратів разом із постійними приниженнями й тортурами робили свою справу і люди потроху втрачали сили до опору системі. Історична драма та трилер є першим художнім фільмом про радянську каральну психіатрію. Творців фільму консультував лікар-психіатр Семен Глузман, колишній політв'язень та дисидент.

8. “Дикий робот” (від 17 жовтня)

Епічна пригода про мандрівку робота ROZZUM 7134, скорочено Роз, що зазнала корабельної аварії на безлюдному острові. Тепер їй доведеться пристосуватися до суворих умов навколишнього середовища, поступово налагодити стосунки з тваринами на острові та навіть замінити батьків осиротілому гусеняті.

9. “Субстанція” (від 10 жовтня)

За сюжетом фільму, Елізабет Спаркл (Демі Мур) — справжня суперзірка та володарка премії "Оскар", яка веде популярне фітнес-шоу, аж допоки продюсер не вирішує знайти молодшу заміну. І тоді в житті Елізабет з'являється "Субстанція" — загадковий препарат для реплікації клітин, що створює кращу версію людини. Так народжується прекрасна Сью (Маргарет Кволлі): молодша, гарніша, досконаліша... І наслідки цього стають напрочуд непередбачуваними. "Субстанція" отримала приз Канн за найкращий сценарій та була тепло прийнята першими глядачами, пресою і конкурсним журі, отримавши 13-хвилинні овації після прем’єри.

10. "Підйомна сила" (від 10 жовтня)

Це перший повнометражний фільм від української авіаційної команди Aerotim, який розповідає про неймовірну роботу армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України, справжніх "крил" піхоти. Уперше розказані історії відважних пілотів-вертолітників — про критичні моменти перших днів війни, сміливі та смертельно небезпечні операції з рейдами в тил ворога. Очікуйте захопливих повітряних зйомок у форматі "air-to-air" та унікальних кадрів, яких ще ніхто не бачив, а також ексклюзивних інтерв'ю з героями документальної стрічки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах