Чи потрібно під час війни у Києві проводити перевірку лічильників на воду

Чи потрібно під час війни у Києві проводити перевірку лічильників на воду.

Чи потрібно під час війни у Києві проводити перевірку лічильників на воду. Фото: dengi.ua

Комуналка
18 липня 2022 19:09

"Київводоканал" дав роз'яснення щодо обов'язку споживачів у Києві проводити перевірку лічильників під час воєнного стану.

Хороша новина для всіх мешканців України – перевірку лічильників під час воєнного стану робити не обов'язково. Таке послаблення для користувачів послуг водоканалів у містах країни ввели через те, що велика кількість жителів залишила свої будинки, ставши тимчасовими переселенцями, але навіть у тих, хто залишився, не завжди є можливість займатися повіркою лічильників.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Питання перевірки регулюються спеціальною постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2022 р. №412, яка стосується питань перевірки засобів вимірювальної техніки під час війни. Якщо термін повірки настав під час воєнного стану, і навіть через місяць після його закінчення, то перевірку лічильників проводити не обов'язково. Причому перевірочне свідоцтво залишається чинним ще три місяці після скасування військового стану.

Відповідно, показники лічильників, у яких час перевірки сплив, продовжують прийматися та враховуватися. При цьому "Київводоканал" може надіслати попередження про те, що термін перевірки закінчується. Це зроблено для того, щоб користувачі могли заздалегідь змінити лічильник. Якщо після закінчення військового стану одразу дуже велика кількість користувачів звернеться за цією послугою, вона може бути надана із затримкою, виникнуть черги.

Нагадаємо, що звичайний час перевірки лічильників на воду в Києві триває 2-4 тижні, пише "Вечірній Київ". Інтервал перевірки лічильників - 4 роки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах