У Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг: для кого вони діють

У Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг: для кого вони діють.

У Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг: для кого вони діють. Фото: depositphotos.com

Комуналка
10 вересня 2022 10:13

У Києві на час дії воєнного стану запровадили знижки на оплату комунальних послуг, а також частково скасували оплату для мешканців Києва, установ і організацій, які постраждали внаслідок російсько-української війни або розміщують чи надають харчування тимчасово переміщеним особам, батальйонам територіальної оборони, військовим ЗСУ та Національної гвардії України.

Таке рішення було прийняте 8 вересня на пленарному засіданні Київської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це необхідно було зробити, щоб  встановити додаткові соціальні гарантії та зменшити фінансове навантаження для окремих категорій населення та суб’єктів господарювання.

У зв’язку з агресивними діями Російської Федерації тисячі людей в Україні залишились без житла та втратили майно и роботу. А велика кількість установ та організацій взяли на себе зобов’язання розміщувати на власній території біженців, регулярні частини Збройних Сил України, Національної гвардії України та ТрО, а також на волонтерських засадах надавати їм гаряче харчування.

Тож для постраждалих мешканців, а також для таких закладів, установ та організацій повністю або частково скасовано оплату за комунальні послуги, які надає місто.

Знижки та скасування запроваджено стосовно оплати послуг прибирання прибудинкової території, вивозу твердих побутових відходів, постачання холодної води та водовідведення.

100% знижка діє для осіб, які постраждали внаслідок російсько-української війни. На 50% менше платитимуть установи та організацій будь-якої форми власності, які розміщують на своїх житлових площах переселенців із тимчасово окупованих або зруйнованих районів та допомогу і їжу для захисників.

Також знижку в розмірі 30% на всі комунальні платежі запроваджено для соціально-незахищених верств населення міста Києва. А для закладів громадського харчування, які  на волонтерських засадах забезпечують гарячим харчуванням незахищені верстви населення, які не виїхали з Києва, особовий склад територіальної оборони, ЗСУ та Національної гвардії України діє знижка на оплату комуналки у розмірі 50%.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що "ПриватБанк" скасував усі пільги для користувачів кредитних карт, які було запроваджено після кредитних канікул.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах