На Київщині вимикатимуть світло під час повітряних тривог (оновлено)

На Київщині вимикатимуть світло під час повітряних тривог.

На Київщині вимикатимуть світло під час повітряних тривог. Фото: unsplash.com

Комуналка
16 грудня 2022 16:57

Жителів Київської області попередили про відключення електроенергії під час дії повітряної тривоги у регіоні.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 16 грудня, РФ знову завдала ракетних ударів по території України. Було випущено понад 60 ракет. В одному повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 40 ракет, 37 з яких змогли збити системи ППО. Звуки вибухів було чути у різних районах столиці, але деякі з них – це результат роботи ППО. Однак не обійшлося і без прильотів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що постраждала як мінімум одна людина у Дніпровському районі, йому надали медичну допомогу на місці. Інформація щодо інших жертв та руйнувань ще уточнюється. У місті діє графік екстрених відключень світла, через що навіть не їздять поїзди метро. Також спостерігаються проблеми з водо- та теплопостачанням.

Щодо Київської області, голова КОВА Олексій Кулеба розповів про пошкодження та жертви.

Він повідомив, що вранці було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та дев'ять приватних будинків у різних районах області. Постраждало щонайменше троє людей, одна з них перебуває у тяжкому стані. На місці прильотів працюють екстрені служби.

У регіоні діють графіки екстрених відключень світла. Навіть лікарні та об'єкти критичної інфраструктури поки що працюють від генераторів. Комунальники та енергетики працюють у посиленому режимі, щоб скоріше відновити водо- та теплопостачання.

Також мер Ірпеня Олександр Маркушин розповів, що електроенергію в області планують подавати лише за відсутності повітряних тривог. Він пояснив, що ДТЕК повністю відключатиме світло абонентам у регіоні під час повітряних тривог, щоб уникнути можливих серйозних аварій.

Маркушин зазначив, що якщо жителю області мають за графіком увімкнути світло після чотирьох годин його відсутності, проте пролунала повітряна тривога – то світло не ввімкнуть до її закінчення.

Якщо прильотів під час повітряної тривоги не буде, світло включатимуть мешканцям по черзі, підсумував мер Ірпеня.

UPD: Близько 16:00 у Telegram-каналі мера Ірпеня пропало повідомлення, в якому він розповідає про відключення світла під час повітряних тривог. Натомість він опублікував офіційне повідомлення ДТЕК, в якому йдеться, що подібних відключень в області не буде.

У пості написано, що оператор системи розподілу ДТЕК "Київські регіональні електромережі" не ухвалює рішення щодо обмеження електропостачання. Вони відбуваються за потреби, якщо потрібно збалансувати енергосистему і є відповідне розпорядження операторами енергосистеми НЕК "Укренерго".

Залежно від цих розпоряджень застосовуватимуть стабілізаційні (за графіками) чи екстрені (без графіків) відключення. Незалежно від того, чи діє повітряна тривога, абоненти можуть перевірити на сайті ДТЕК, який вид відключень застосували за їхньою адресаю у певний період часу.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах