У YASNO розповіли, чи покращиться ситуація зі світлом у Києві під час потепління

У YASNO розповіли, чи покращиться ситуація зі світлом у Києві під час потепління.

У YASNO розповіли, чи покращиться ситуація зі світлом у Києві під час потепління. Фото: Vgorode

Комуналка
12 сiчня 2023 22:37

Синоптики прогнозують найближчими днями потепління, тому багатьом жителям столиці стало цікаво, чи допоможе це покращити ситуацію з енергосистемою.

Нагадаємо, останні кілька днів мешканцям Києва знову почали часто відключати світло, хоча в перший тиждень 2023 року віялових відключень майже не було. У компанії-постачальнику електроенергії YASNO заявили, що існує кілька причин, через які відключати електрику стали частіше після свят. Перша - це погода, споживачі частіше користуються електроприладами, особливо нагрівачами. Друга причина – планові ремонти на об'єктах генерації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оскільки погода наприкінці цього тижня знову покращає, генеральний директор YASNO Сергій Коваленко відповів на актуальні питання киян. За його словами, розраховувати на покращення ситуації з електропостачанням можна, але воно не буде різким.

Коваленко зазначив, що для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів. Принаймні, зараз потрібно відновити генерацію, яка зараз на ремонті.

Також він розповів, чи є критичний показник температури, за якого ситуація буде критичною. Гендиректор YASNO написав, що не можна сказати, що система зупиниться, якщо на вулиці буде -20 градусів. Генерація працюватиме, електроенергія вироблятиметься та постачатиме будинки, проте її вироблений обсяг, ймовірно, не покриє весь попит мешканців Києва. Тобто люди будуть отримувати світло з великими обмеженнями і про це слід пам'ятати всім споживачам до кінця зими.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах