Що таке система охолодження двигуна і як вона працює?

Що таке система охолодження двигуна і як вона працює? - фото

Що таке система охолодження двигуна і як вона працює? - фото

Комуналка
02 лютого 2023 14:12

Система охолодження двигуна складається з радіатора, інтеркулера і масляного радіатора. Радіатор охолоджує повітря, яке подається в двигун. Це може бути трубка, заповнена рідиною, або трубка, заповнена повітрям. Інтеркулер охолоджує стиснене повітря, яке виходить із компресора в передній частині двигуна. Нарешті, масляний радіатор відводить тепло від деталей двигуна та трансмісії, щоб забезпечити їх належне функціонування.

Які найкращі охолоджуючі рідини на ринку сьогодні?

Охолоджуюча рідина є однією з найважливіших рідин у двигуні. Він відіграє ключову роль у ефективності двигуна, а також у його захисті.

З такою великою кількістю різноманітних охолоджуючих рідин на сьогоднішньому ринку та зі збільшенням кількості моделей автомобілів вибір стає складнішим, ніж будь-коли.

Які охолоджуючі рідини є найкращими на сьогоднішньому ринку? Існує багато типів охолоджуючих рідин, наприклад, на водній основі, на основі етиленгліколю та на основі пропіленгліколю.

Однак ці типи не завжди зручні для всіх виробників транспортних засобів. Виробники, які використовують охолоджуючу рідину на основі пропіленгліколю, як правило, повинні встановлювати додаткові системи для забезпечення належного змащування, щоб захистити від корозії та проблем з деградацією, які можуть виникнути під час використання охолоджувальної рідини на основі пропіленгліколю в суворих умовах.

Ми повинні бути обережними, вибираючи, який тип охолоджувальної рідини ідеально підходить для вашого автомобіля чи вантажівки, оскільки існує багато факторів, які слід враховувати для кожного типу, таких як діапазон робочих температур і очікуване обслуговування

Типи існуючих радиаторів

У цьому розділі ми розповімо про те, за якими принципами охолоджувати автомобільні двигуни, і які пристрої використовувати для різних видів охолодження.

Традиційно системи охолодження в автомобілях включають вентилятор радіатора та основний радіатор. Для високошвидкісного охолодження використовується вентилятор радіатора, який можна вибрати в залежності від навантаження двигуна.

Основний радіатор охолоджує повітря, яке проштовхується через нього вентилятором. Основні радіатори бувають двох типів - з водяним і масляним охолодженням.

Радіатори з водяним охолодженням мають шланги, які з’єднуються з водяними сорочками двигуна, тоді як радіатори з масляним охолодженням мають шланги, які з’єднуються з системою циркуляції масла двигуна (також відомою як масляний радіатор).

За консультацією та допомогю можна звертатися до специалистів на сайті: altstar.ua

 
 
 
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах