Лікування алопеції: як повернути густе волосся та впевненість

Стиль життя
25 жовтня 19:45

Випадіння волосся може бути пов’язане як з фізіологічними змінами в організмі, так і патологічними. Відповідно в одних випадках не потрібно тривожитись і проходити лікування, а в інших вимагається повноцінне обстеження з наступною терапією. Для цього варто звернутись до відповідних спеціалістів, дерматолога або трихолога. Також може відзначатись важка алопеція лікування в таких випадках здебільшого оперативне. Більш детально ці нюанси будуть розглянуті нижче.

Лікування алопеції: як повернути густе волосся та впевненість - фотоЛікування алопеції: як повернути густе волосся та впевненість - фото

Чому виникає алопеція?

Захворювання не має прив’язки до статі, також не відмічається якихось обмежень у віці. Це зумовлено тим, що викликається алопеція дуже різними факторами. Найбільш поширені з них наступні:

  • Алергія на різні чинники.
  • Інфекційні захворювання.
  • Травматичні пошкодження голови.
  • Гіповітаміноз або нестача інших поживних речовин.
  • Захворювання внутрішніх органів, зокрема травної системи.

Досить часто випадіння волосся відбувається на фоні гормональних порушень, які своєю чергою можуть бути пов’язані як зі спадковими факторами, так і набутими. Зокрема сильний стрес часто провокує появу алопеції, а також приймання деяких медикаментів.

Різновиди алопеції

В основному розділяється за причиною виникнення. Зокрема алопеція може бути:

  • Вогнищева — проявляється невеликими круглими залисинами, які виникають через пошкодження фолікулів власними імунними клітинами. Часто визначається як побічна дія приймання різних медикаментів (протипухлинних) або отруєння певними речовинами (борною кислотою, миш’яком тощо).
  • Дифузна — являється складнішою формою, оскільки волосся стає рідшим практично на всіх ділянках голови. Часто зустрічається серед жінок після пологів, а також при захворюваннях ендокринної системи й системи згортання крові.
  • Андрогенна — вважається більш поширеною серед чоловіків, але в жінок також часто розвивається. Характеризується випадінням волосся на потилиці.
  • Рубцева — найчастіше являється результатом пошкодження шкіри голови, після чого на цій ділянці утворився рубець. Оскільки фолікули в такій ситуації повністю зруйновані, волосся також відсутнє.

Лікування алопеції

Зазвичай в першу чергу застосовують консервативні методи терапії, особливо якщо причина захворювання пов’язана з гормональними змінами або інфекційними чи алергічними захворюваннями. Також приймання препаратів можуть комбінувати з дієтотерапією, особливо це допомагає при розвитку алопеції на фоні дисфункції органів травлення.

При неефективності консервативного лікування застосовують більш радикальні методи впливу. Це може бути:

  • Плазмоліфтинг або мезотерапія — базуються на використанні ін’єкцій з поживними речовинами.
  • Пересадка волосся — найефективніший метод при важкій формі алопеції, дозволяє дуже швидко відновити волосяний покрив.

Підібрати правильний метод лікування алопеції може лише досвідчений фахівець, тому варто звертатись до відповідних сертифікованих спеціалістів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах