Лучшие из лучших: какие украинские рестораны получили отметку за качественное обслуживание - фото
Кращі з кращих: які українські ресторани отримали оцінку за якісне обслуговування
Суспільство
08 жовтня 2020 14:04
Лучшие из лучших: какие украинские рестораны получили отметку за качественное обслуживание - фото

Культура чайових виникла в нашому світі дуже давно. І не секрет, що з розвитком технологій давати їх стає все простіше. Наприклад, українці можуть "подякувати" за допомогою банківської карти офіціантам в кафе або ресторані з лютого 2019 року.

Як працює послуга

Зробити це досить просто. Для початку потрібно повідомити співробітнику закладу, що хочете залишити чайові зі своєї карти. Офіціант принесе термінал і вибере функцію "Оплата чайовими". Після цього гостю залишається тільки ввести бажану суму або вибрати фіксовану винагороду.

Хто придумав

Першим, хто ввів цю функцію в нашій країні, став "ПриватБанк".

Поки проект розробляли, його тестували на двох великих мережах ресторанів-партнерів. Виявилося, що в подібній функції зацікавлені обидві сторони - і власники закладів, і гості.

А оскільки цю систему хочеться впровадити в усі ресторани і кафе швидше, було вирішено провести цікавий конкурс, щоб донести до кожного клієнта, офіціанта і власника ресторану або кафе зручність і вигоду сервісу. Організаторами виступили "ПриватБанк" та VISA.

Кращі з кращих: які українські ресторани отримали оцінку за якісне обслуговування

Що за конкурс

До 15 серпня всі бажаючі співробітники громадського харчування могли взяти участь в акції, зосередженої на культурі "безготівкових" чайових. Офіціанти отримували чайові на карти, а 1 вересня "ПриватБанк" та VISA підвели підсумки і обрали 20 закладів з найвищим рівнем обслуговування.

Варто зазначити, що ця послуга стала особливо корисною під час карантину, оскільки офіціантам і гостям не доводилося передавати готівку з рук в руки.

Згідно зі статистикою, сервіс стає все популярнішим, адже вже в серпні цього року чайові з карти залишили 56 тисяч раз, а загальний оборот склав 4,2 мільйона гривень.

Кращі з кращих: які українські ресторани отримали оцінку за якісне обслуговування

Хто ж став найкращим

У двадцятці кращих виявилися як київські ресторани, так і заклади з інших регіонів України. А кілька кафе навіть відзначилися "подвійною перемогою", оскільки по два їх офіціанта отримали велику суму чайових. Але давайте по-порядку.

  • The Burger Mexico

Ресторан The Burger Mexico, який знаходиться на київському Подолі, пропонує гостям скуштувати страви мексиканської кухні. Крім бургерів, в меню є фахiтас, кесадилья, такос, бурітос, міні-буріто і багато іншого.

Адреса: м. Київ, вул. Нижній Вал, 17/18

  • Гудман

Ще один столичний заклад, який заслужено потрапив на третє місце рейтингу, відноситься до міжнародної мережі. Особливу увагу в меню цього стейк-хауса потрібно приділити м'ясним позиціям. Стейки тут готуються на деревному вугіллі з м'яса биків порід абердинський Ангус і Херефорд, яких вирощують в екологічно чистих районах Австралії.

Адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 75

  • Domino's Pizza

Розповідати про цю мережі немає сенсу, адже вона давно на слуху у більшості жителів планети. Складно знайти людину, яка жодного разу не пробував піцу або знамениті хлібці їх приготування. Однак в гонці кращих за якістю обслуговування переміг заклад, який знаходиться в Ірпені.

Адреса: м. Ірпінь, Київська область, вул. Університетська, 23

  • Honey

У закладі вам запропонують випічку і десерти на будь-який смак. Однак одними солодощами ситий не будеш, тому в меню також можна знайти страви європейської кухні - перші страви, салати, закуски, сендвічі та пироги.

До речі, ця кондитерська завдяки своїм співробітникам зайняла ще й одинадцяте місце.

Адреса: м. Київ, вул. Ярославів Вал, 20а

  • Публіцист

У цьому м'ясному ресторані вас від душі нагодують смачними стравами від шеф-кухаря Алекса Якутова. Концепція не передбачає нічого складного, тому радувати гостей звикли простими і знайомими стравами з авторським підходом до їх приготування, приправ і інгредієнтів. Більшість позицій меню готують над вогнем на дубових дровах в печі.

Адреса: м Київ, вул. Січових Стрільців, 23а

  • Normal

Власники цього закладу вирішили охопити якомога більше публіки, тому вдень воно працює в форматі ресторан-бар, а вночі перетворюється на клуб ABNormal, де проходять тематичні вечірки. Так що варіантів для поїсти, попити і потанцювати тут можна знайти вдосталь. В меню - ф'южн кухня, в якій поєднані страви європейської, паназиатской і східної кухонь.

Адреса: м Київ, вул. Антоновича, 81

  • Компот

Одеська мережу ресторанів завоювала любов українців завдяки затишній обстановці і домашніми рецептами. У меню представлені страви української, одеської, російської та європейської кухонь, а також фірмові круасани і - куди ж без них - п'ять видів компоту.

У цій же акції заслужені 8-е і 15-е місця отримав заклад у Солом'янському районі Києва.

Адреса: м. Київ, вул. Антоновича, 17б

  • Sarra

Дев'яту позицію в списку переможців займає заклад, який обов'язково сподобається шанувальникам здорового харчування. Кафе працює в форматі quick and healthy food. В меню представили популярні страви італійської, ізраїльської, грузинської, нідерландської та чеської кухонь. Для приготування страв переважно готують зі свіжих продуктів.

Адреса: м. Київ, просп. Голосіївський, 84

  • Make my cake

У Приморському районі Одеси можна знайти одну славну кондитерську з мережі Make my cake. Тут вам запропонують спробувати кекси, чізкейки, торти, еклери, тістечка та французькі макаруни. А під такий смачний десерт можна замовити різні кавові мікси.

Адреса: м. Одеса, бул. Французький, 21

  • Spezzo

Мережа ресторанів Spezzo відома своєю свіжою випічкою та італійською кухнею з авторської подачею. У меню представлені традиційні пасти, сири, фокаччо, чіабатти, піца і багато іншого. Крім того, в закладі можна замовити антипасто, скармоццу, Качотта, Буратто, буффало, рикотту, качокавалло і стратачеллу.

Дванадцяте місце в списку кращих зайняв ресторан на Русанівці в Києві.

Адреса: м. Київ, Русанівська Набережна, 8

  • Legend

Це ще один ресторан, який двічі відзначився в цьому рейтингу - на 13-му і 16-му місцях.

Він знаходиться в самому центрі Одеси і кличе гостей скуштувати страви автентичної англійської кухні в мисливському вигляді. А оскільки мисливці люблять дичину, то в більшості позицій використовують саме її.

Адреса: м. Одеса, вул. Буніна, 42

  • Hanami

У цьому закладі подають страви японської, американської та європейської кухонь. Так що, якщо ви захочете поїсти роли, суші, бургери і Грецький салат одночасно, то вам дійсно сюди. Ласунів теж не залишили без уваги і надали їм великий вибір десертів.

Адреса: м. Київ, просп. Академіка Палладіна, 16

  • Одеса-мама

У якості частувань вам можуть запропонувати спробувати судак, форель, лосось, кефаль, камбалу, аргентинські креветки, лобстери і безліч інших рибних делікатесів. Цим, звичайно ж, не обмежилися, так що в меню не обійшлося без традиційного форшмака, цяці, одеських котлет та іншого.

Адреса: м. Київ, вул. Московська, 8

  • River Grill

У цьому ресторані можна не тільки помилуватися мальовничими пейзажами Дніпра, Києво-Печерської лаври і Батьківщини-Матері, а й смачно поїсти. У меню представлені в основному м'ясні страви і морські делікатеси, приготовані на мангалі і грилі. До того ж гостям можуть запропонувати покурити ароматний кальян.

Адреса: м. Київ, Русанівська набережна, 3а

  • Маяк

Цей ресторан знаходиться в просторому приміщенні, де передбачені банкетні зали на велику кількість гостей. Крім прекрасного виду з вікон, насолодитися можна буде авторськими стравами європейської кухні з акцентом на морепродукти.

Адреса: м. Київ, Дніпровська набережна, 2а

  • Mon Pius

У самому серці культурного "столиці" України перебуває пивний паб-ресторан, який замикає двадцятку кращих закладів.

В меню є м'ясні страви, які готують в хоспері, п'ять видів риби, страви з морепродуктів, салати, супи і десерти. До речі, за якістю та умовами зберігання продуктів ретельно стежать.

Адреса: м. Львів, вул. Лесі Українки, 14

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах