Правильний догляд за взуттям з різного матеріалу

Правильний догляд за взуттям з різного матеріалу - фото

Правильний догляд за взуттям з різного матеріалу - фото

Суспільство
28 жовтня 2022 11:19

Жінки багато часу витрачають на вибір взуття. Однак часто забувають про догляд за ним. В результаті улюблені чоботи вже за сезон втрачають привабливість. Щоб цього не трапилося, щоб жіноче зимове взуття прослужило кілька років, потрібно дотримуватися простих рекомендацій. Яких саме, розповімо.

Загальні рекомендації щодо догляду за зимовим взуттям

Правильний догляд за чоботами передбачає щоденні обов'язкові заходи – сушіння, очищення, обробку косметичними засобами. Навіть якщо чоботи не промокли, треба очистити їх від бруду та просушити після повернення додому. Це дозволить запобігти розвитку всередині патогенної мікрофлори. Але не можна ставити чоботи на батарею. Будь-який матеріал страждає від такого «догляду». Купуйте спеціальний електроприлад або використовуйте старі газети. Змініть промоклий папір кілька разів до повного висихання взуття. І останній штрих – обробка відштовхуючим вологу засобом. Улюблена пара потребує захисту від води.

Як доглядати різні типи взуття

Шкіряне взуття без правильного догляду швидко втрачає красу та теплоізоляційні властивості, вологостійкість, міцність. Відразу після покупки треба нанести на чисту поверхню захисний крем, потім - водовідштовхувальний засіб. Регулярний догляд за шкірою включає очищення від бруду сухою ганчіркою або вологою губкою. Сушити шкіряні чоботи потрібно за природної температури або за допомогою спеціального електричного прикладу. Суху пару треба натерти кремом, відштовхуючими засобами для натуральної шкіри.

Замшеві та нубукові чоботи після кожного носіння треба чистити м'якою щіткою та спеціальною пінкою. Сальні плями виводяться гумкою. Сильні забруднення видаляйте картопляним крохмалем. Вологі чоботи можна сушити за кімнатної температури, попередньо набивши газетами. Щоб розпушити ворс, потримайте чобітки кілька хвилин над парою.

Теплі бурки мають хутро всередині та замшу зовні. Догляд має бути особливим – для замшевих поверхонь зовні. Обов'язкове сушіння з використанням колодок. Так бурки не деформуються.

Чоботи зі штучної шкіри теж потребують турботи. Вони не настільки примхливі, як натуральні, але втратять охайний вигляд за відсутності догляду – очищення, сушіння і обробкою кремом від вологи. За потреби можна використовувати засоби для блиску.

Ну і насамкінець ще кілька корисних порад. Зберігайте сухе і чисте зимове взуття в коробці або спеціальному ящику. Якщо за зимовий сезон на взутті з'явилися якісь дефекти, одразу потрібно віднести його в ремонт. Прості правила догляду допоможуть надовго зберегти улюблені чобітки у первозданному вигляді.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах