Що передбачає ведення вагітності та в якій клініці стати на облік

Суспільство
26 сiчня 2023 10:35

Багато жінок, дізнавшись про вагітність, відчувають радість та страх водночас, адже попереду невідомість та безліч питань, які треба вирішити.

Що робити далі, яку клініку вибрати? Звернутися до державного закладу чи скористатися послугами приватної медицини? Всі 9 місяців майбутня мама має перебувати під наглядом досвідчених та кваліфікованих лікарів. Це дає можливість виявити ризик ускладнень, запобігти їм, не допустивши серйозних наслідків. Тому за справу мають братися найкращі фахівці. 

Чому варто зупинити свій вибір на приватній клініці 

Що передбачає ведення вагітності та в якій клініці стати на облік фото 1Що передбачає ведення вагітності та в якій клініці стати на облік фото 1

Завдяки медичній реформі жінки мають право обирати, який лікар вестиме неускладнену вагітність. Крім того, українки можуть відвідувати пологовий будинок без прив'язки до прописки та місця проживання. Це позитивні зміни, чого не скажеш про якість медичної допомоги вагітним. На жаль, поки що її не можна назвати навіть задовільною. Наші жінки часто скаржаться на непрофесіоналізм та погане ставлення лікарів, застарілу діагностичну апаратуру та нескінченні черги в державних медичних закладах. 

Як альтернативу багато жінок обирають приватні клініки. Так, послугу ведення вагітності можна знайти на сайті Universum.clinic — відомого в Києві медичного центру. Переваг вибору приватної клініки немало: 

  1. Можливість обрати лікаря. Дуже важливо, щоб вагітна жінка отримувала позитивні емоції. Спілкуючись із професійним фахівцем, вона позбудеться тривоги, отримає впевненість у своєму здоров'ї та малюка. 
  2. Відвідування лікаря в зручний час, без черг та запізнень. У будь-якій приватній клініці завжди нададуть точний час у графіку, який підходить саме вам. 
  3. Чемний та висококваліфікований персонал. Приватна клініка дорожить своєю репутацією, піклується про комфортне перебування пацієнтів, тому до підбору персоналу підходить дуже скрупульозно. 
  4. Широка база діагностичних інструментів та досліджень. Завдяки цьому аналізи робляться швидко та якісно. Якщо виявлені відхилення від норми, потрібно вчасно змінити тактику ведення вагітності, щоб зберегти здоров'я мами та дитини. 
  5. Точні дані щодо кількості консультацій, необхідних процедур, аналізів та діагностичних маніпуляцій. Ви укладаєте договір, у якому вказані всі дані, цифри та ціна (більше вам не доведеться нічого доплачувати). 
  6. Суворе ведення всієї документації. До неї будуть детально занесені особливості перебігу вашої вагітності. 

Спостереження в приватній клініці завжди відповідає всім нормам та правилам, встановленим МОЗ України. 

Що містить у собі програма «Ведення вагітності»

Що передбачає ведення вагітності та в якій клініці стати на облік - фотоЩо передбачає ведення вагітності та в якій клініці стати на облік - фото
Програма передбачає загальні планові огляди майбутньої мами з виміром артеріального тиску, пульсу та температури тіла. Крім того, фіксуються такі показники, як ріст, вага, індекс маси тіла, окружність живота. Лікар регулярно проводить гінекологічний огляд із визначенням стану мікрофлори піхви, оцінює здоров'я молочних залоз. 

Вагітна повинна отримати консультації вузьких фахівців, зокрема ендокринолога, офтальмолога, отоларинголога, стоматолога. Особлива увага приділяється якісній діагностиці. Майбутня мама проходитиме всі необхідні лабораторні та інструментальні дослідження: 

  • УЗД;
  • кольпоскопію — обстеження шийки матки; 
  • кардіограму; 
  • коагулограму — аналіз на згортання крові; 
  • вимірювання очного тиску та огляд очного дна; 
  • кардіотокографію — оцінка серцебиття плода та тонусу матки; 
  • різні аналізи сечі та крові; 
  • генетичний скринінг (у I та II триместрах вагітності). 

Протягом вагітності лікар виконуватиме комплексну оцінку результатів усіх аналізів та за потреби призначатиме лікування. Крім того, гінеколог розповість, які зміни в способі життя та раціоні необхідно зробити, щоб зберегти власне та здоров'я майбутнього малюка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах