Квіти на 8 березня для любих жінок: які вибрати?

Суспільство
28 лютого 2023 19:19

Міжнародний Жіночий день – чудовий привід щиро проявити свої почуття, довести любов, захоплення, повагу найдорожчим жінкам в оточенні чоловіка. Кращого способу, аніж зробити це за допомогою квітів ще не винайшли, але як не розгубитися в бурхливому морі троянд, тюльпанів, гвоздик, хризантем? Як вибрати той єдиний та неповторний квітковий презент, який дозволить дамі відчути себе обраною, а тому – щасливою?

букет на 8 мартабукет на 8 марта

У вирішенні цього питання надійними союзниками стають великі квіткові компанії, такі як відома Украфлора. Саме заклади такого масштабу пропонують покупцеві найбагатший вибір різноманітних рослин, дають змогу порівняти варіанти букетів, аби вибрати з них найкращий та найдоречніший. Але, враховуючи те, що квіти на 8 березня зазвичай треба купити одразу декільком жінкам (дружині, дочці, сестрі, мамі, бабусі, вчительці тощо), слід ознайомитися із загальними правилами квіткового етикету.

Вибір квітки

Величезний асортимент найменувань, представлених у квіткових магазинах, дозволяє кожному покупцеві підібрати саме такі рослини, які кращим чином відобразять його почуття до одержувачки подарунку.

  • Матері, бабусі, тещі або вчительці доречно дарувати квіти з обмеженою чуттєвістю (гвоздики, гербери, хризантеми, кали). Перевагу слід надавати чистим, не надто яскравим кольорам, до того ж, чим ближчі стосунки, тим теплішим може бути тон – від, наприклад, білого для вчительки до ніжно-рожевого для мами.
  • Юним особам заведено дарувати ранні весняні квіти та першоцвіти (тюльпани, нарциси, гіацинти, крокуси, анемони). Вибір кольорів не обмежується.
  • Коханим жінкам зазвичай дарують ефектні, чуттєві, яскраво забарвлені квіти (троянди, півонії, іриси, лілії, орхідеї). 

Окрім того, не варто нехтувати квітучими горщиковими рослинами, якщо вони наявні в каталозі магазину. Розкішні камелії, азалії, гортензії, милі кімнатні трояндочки та ніжні гіацинти також підходять на роль святкового подарунку, якщо їх грамотно оформити. На них розповсюджуються ті самі правила, що й до зрізних квітів, але в цьому випадку треба впевнитися, що майбутня одержувачка любить кімнатні рослини.

Презентація подарунку

букет цветов на 8 мартабукет цветов на 8 марта

Сучасний букет буває традиційним, тобто, зібраним з квітів одного виду, або дизайнерським. Флористи навчилися поєднувати різні види рослин в ансамблі, де обмеженням є лише побажання замовника, авторська уява та ціна. Найбільш вдалі зразки таких композицій пропонуємо переглянути на фото, що викладені на сайті Ukraflora. Втім, навіть невеличкий, недорогий, але зі смаком оформлений букетик інколи буває ціннішим, ніж величезний оберемок найдорожчих квітів, якщо такий дарунок вибрано з любов'ю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах