Як можна впоратися з величезним бажанням повернення рідного дому

Суспільство
01 квiтня 2023 10:26

Процес переїзду на нове місце, туга по дому, адаптація – через це пройшов за минулий рік кожен четвертий українець. Це незручно, страшно, та для багатьох є психологічною проблемою.Спробувати усунути травматичний досвід, спричинений втратою чи відсутністю рідної оселі, допоможе курс на тему «Як справитись з тугою за домом» на платформі Sunshine At Home.

Як можна впоратися з величезним бажанням повернення рідного дому - фотоЯк можна впоратися з величезним бажанням повернення рідного дому - фото

Що робити, коли довелося покинути рідну оселю?

Спочатку слід визнати, що Ви сумуєте. Це може бути складним, але без цього важко діяти далі та виходити з пригніченого стану. Туга за домом — це нормальна реакція, яка зустрічається у багатьох людей.

Якщо ви відчуваєте сильний зв'язок із близькими, які залишилися вдома, то одним із варіантів будуть листи. Це — прекрасний спосіб висловити почуття, тобто викласти на папері все, що накопичилося на душі. Листи не так тривожать спогади, як відеодзвінки з дому, тому краще допоможуть осмислити та відкоригувати свій стан.

Також може допомогти будь-який зв'язок із будинком, коли Ви опинилися на новому місці. Наприклад, можна розвісити всюди фотографії рідних та почати готувати знайому з дитинства їжу. Якщо Ви змогли взяти з собою особливу річ, можна виділити для неї якусь зону. Нехай це буде Ваш шматочок дому. Якщо ж такої речі не виявилося, можна придбати подібну до тієї, що була. 

Для того, щоби бути сильним, необхідно тримати баланс правильного харчування, сну та спортивних навантажень. Легше буде прийняти втрату дому, коли Ви знайдете собі якесь заняття, наприклад, прибирання оселі або спортзал. Під час йоги чи медитації можуть прийти відповіді на запитання: як звільнитися від залежності та прив’язаності до матеріальних речей?

Також впоратися з тугою допомагають нові соціальні зв'язки та адаптація. Людині, яка переїхала до іншої країни, простіше сприймати реальність, коли вона освоюється, починає спілкуватися з іншими людьми на новому місці, щодня має якісь справи (роботу, навчання чи хобі) та почувається в безпеці.

Досліджуйте місто, в якому опинилися: у такий спосіб можна дізнатися щось нове про інший регіон. Вивчіть місцевість та звичаї жителів. Це буде цікавий досвід, який Ви привезете з собою додому.

Якщо Вам складно адаптуватися у суспільстві, краще звернутися за допомогою до фахівців. Курс «Повернення рідного Дому» від Sunshine At Home додасть Вам сили, щоби змінити своє життя на краще. Ви сформуєте навички, які в подальшому допоможуть вибирати цілі та втілювати свої мрії у реальність. Вам вдасться усвідомити сенс кожного кроку й опанувати стійкий імунітет до труднощів та життєвих викликів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах